Καμμένος: Εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους oι 3 βουλευτές των ΑΝΕΛ
«Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας», δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το βράδυ της Τετάρτης.
«Αναγνωρίζω ότι έπεσα έξω σε ανθρώπους. Στον Τέρενς Κουίκ που τον έκανα δύο φορές υπουργό και δεν είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών», είπε ο κ. Καμμένος.
«Συγκυβέρνησα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, σε μία πορεία που ήταν ενδιαφέρουσα. Είχαμε δύσκολη σχέση μεταξύ δύο κομμάτων που είχαν διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές. Ο κύριος στόχος επετεύχθη: Η σταθερότητα επικράτησε στη χώρα, και στα υπουργεία που ανέλαβαν οι ΑΝΕΛ, πέτυχαν», συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Έγινε μεθόδευση για να χάσουν οι ΑΝΕΛ τη φωνή τους στη Βουλή. Δημοσιογράφος από κυβερνητικό μέσο, μου είπε ότι μου την είχαν στημένη. Δεν με ήθελαν εκείνοι που από τη στιγμή που πήγα στις ΗΠΑ, θέλησαν να δημιουργήσουν την λεγόμενη αριστερή παρένθεση. Ο κ. Βούτσης συμμετείχε σε μια μεθόδευση. Μου πήραν βουλευτές σε αντάλλαγμα υπουργεία. Η σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα ήταν αληθινή. Δεν περίμενα από τον κ. Τσίπρα να μου πάρει βουλευτές. Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις», πρόσθεσε.
Τόνισε ότι ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το Plan B έναντι του Σκοπιανού που συζήτησε στις ΗΠΑ και είπε πως μετά είδε δημοσιεύματα για αποστασίες στα ΜΜΕ. «Αν μπορείς να πετύχεις να υπάρξει συμφωνία στρατιωτική με τα Σκόπια, προχώρα την, μου είπε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην ερώτηση γιατί δεν έριξε την κυβέρνηση όταν κατέθεσε πρόταση μομφής η Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο, ο κ. Καμμένος εξήγησε πως υπήρχαν πολλά ανοιχτά μέτωπα συμπληρώνοντας πως τότε η πρόταση της ΝΔ, δεν μπορούσε να συγκεντρώσει 151 βουλευτές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr
Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε όσους βουλευτές προέρχονται από το κόμμα του και στηρίζουν την κυβέρνηση, λέγοντας ότι κατά το παρελθόν δεν στήριζαν τον όρο «Μακεδονία», ενώ αναφορικά με τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπεραμύνθηκε των επιλογών του, εκτιμώντας ότι βοήθησε τον Αλέξη Τσίπρα «να λάβει αποφάσεις σωστές ώστε να καταστεί η Ελλάδα ο καλύτερος εταίρος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο».
«Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στη θέση όχι ως αριστερός Πρωθυπουργός, αλλά ως ένας Πρωθυπουργός που αναγνωρίζει ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας υπαγορεύουν να είναι στραμμένη προς τη Δύση», είπε χαρακτηριστικά.
Για το εάν θα χαρακτήριζε «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα που συνομολόγησε στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Καμμένος απάντησε:
«Όποιος ευσυνείδητα παραδίδει τον όρο της Μακεδονία που είναι μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τότε κάποιος συμμετέχει σε σχεδιασμούς που μπορούν να χαρακτηριστούν προδοτικοί. Είναι προδοτική η συμφωνία, θεωρώ λάθος του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είναι συμφωνία που προδίδει τα εθνικά δίκαια και είναι μια συμφωνία προδοτική».
«Ό,τι και να γίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών θα τη συζητήσουμε μετά τον Μάρτιο, μου είπε ο κ. Τσίπρας. Τον πίεσε η κ. Μέρκελ γιατί οι Αμερικάνοι δεν πιέζουν», πρόσθεσε.
Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως είναι «στενοχωρημένος για τον τρόπο που λειτούργησε ο κ. Τσίπρας και που τους εξαγόρασε με καρέκλα. Δεν φτάσαμε σε σημείο όμως να υπάρχουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ούτε θεωρώ ότι ξεφτιλιστήκαμε μετά από τέσσερα χρόνια στον ελληνικό λαό», προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν νιώθει προδομένος.
«Ό,τι και να έκαναν οι ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε να σωθεί η Μακεδονία. Γιατί και η κυβέρνηση να έπεφτε, θα την ψήφιζε ο κ. Μητσοτάκης γιατί έχει την ίδια άποψη με τον κ. Τσίπρα», υποστήριξε.
O Πάνος Καμμένος κατηγόρησε για άλλη μία φορά τον Νίκο Κοτζιά για τα πεπραγμένα του στο υπουργείο Εξωτερικών αφήνοντας αιχμές για τις σχέσεις του με τον Τζορτζ Σόρος.
«Ο φάκελος που κατέθεσα περιλαμβάνει γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που λένε να μην υπογράψει ο κ. Κοτζιάς με την εταιρεία του Σόρος για τις βίζες. Έχω στοιχεία για τον Κοτζιά και τον Σόρος. Για να πάω να καταθέσω στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει να κληθώ από τον εισαγγελέα. Είναι υποχρέωση του εισαγγελέα να διερευνήσει το θέμα και δεν έχω κληθεί προς το παρόν», είπε ο κ. Καμμένος.
Για τον καβγά που είχε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κατά τη συνεδρίαση του επεισοδιακού υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Καμμένος είπε: «Σε εκείνο το υπουργικό ήταν να μην έρθει ο κ. Κοτζιάς. Τελικά ήρθε και μπήκε μέσα – και επειδή είχε τη μύγα – δημιούργησε το θέμα. Φώναζε ότι ο Καμμένος μου στέλνει μηνύματα και άρχισε να εκστομίζει ασυναρτησίες».
Για τις άδειες στον, Δημήτρη Κουφοντίνα ανέφερε ότι έχει συζητήσει το θέμα με τους εκάστοτε υπουργούς Δικαιοσύνης και συνέχισε:
«Στα θέματα των δικαιωμάτων έχει ευαισθησία ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τους εξήγησα ότι αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν και με τις διεθνείς σχέσεις. Έχουν ενοχληθεί πολύ οι Αμερικάνοι με τις άδειες στον Κουφοντίνα». Παράλληλα τόνισε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει έναν τρόπο παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο που επιτρέπει το Σύνταγμα».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «λάθος» την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο, λέγοντας πως η παρουσία της τον ενόχλησε, ενώ ερωτηθείς για τις απομακρύνσεις Φίλη και Κοτζιά από την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος τόνισε:
«Δεν έχω "φάει" κανέναν υπουργό. Ο Πρωθυπουργός, όταν υπήρχε μία σύγκρουση σε επίπεδο συγκυβέρνησης, έπαιρνε από μόνος του τέτοια μέτρα, που έλυναν τα προβλήματα».
Για εκλογές και Καραμανλή
Αναφορικά με τη διεξαγωγή εκλογών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «θα προσπαθήσει να τις κάνει τον Οκτώβριο, αλλά δεν θα μπορέσει να φτάσει μέχρι εκεί».
Εκτίμησε, ακόμα, ότι κανένα κόμμα δεν θα κατακτήσει την αυτοδυναμία και υποστήριξε ότι την επομένη των εκλογών, αν η ΝΔ δεν βγει αυτοδύναμη, οι Α. Σαμαράς, Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης θα προχωρήσουν σε «ακροδεξιά λύση».
Ο κ. Καμμένος είπε ότι από τις κάλπες θα αναδειχθούν καινούριες δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσε να βρεθεί συνισταμένη για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την εξεύρεση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με τον ίδιο να προτείνει για την θέση του πρωθυπουργού τον Κώστα Καραμανλή. Διερωτήθηκε δε, αν μια τέτοια πρόταση θα την αρνιόταν ο Κ. Μητσοτάκης.
Απέκλεισε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, καθώς και με τον Γ. Καρατζαφέρη και τον Κ. Βελόπουλο, τονίζοντας επιπλέον, ότι δεν θα υπάρξει ξανά συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε επίσης:
Αυξήσεις - «φωτιά» στους φόρους για σπίτια και αυτοκίνητα - Πόσα θα πληρώσετε φέτος (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Με «Χιόνη» του Αγίου Βαλεντίνου - Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα