Δημοτικές εκλογές 2019 - Ηλιόπουλος: «Για εμάς η ασφάλεια είναι κεντρικό ζήτημα»

Δημοτικές εκλογές 2019: «Για εμάς η ασφάλεια είναι κεντρικό ζήτημα, γιατί μια πόλη δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς ασφάλεια. Ένας πολίτης δεν μπορεί να είναι φοβισμένος ούτε στην πόλη του, ούτε στη γειτονιά του» τόνισε μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος.

Δημοτικές εκλογές 2019 - Ηλιόπουλος: «Για εμάς η ασφάλεια είναι κεντρικό ζήτημα»
"Κατεβαίνω για δήμαρχος της Αθήνας δεν κατεβαίνω για υπουργός προστασίας του πολίτη" είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλόπουλος
4'

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος, μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την Αθήνα, στην ΕΡΤ.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις και ανέλυσε -μεταξύ άλλων- το πρόγραμμα της Ανοιχτής Πόλης για την Ασφάλεια, τα Εξάρχεια, τα προβλήματα της καθημερινότητας, τη βραχυχρόνια μίσθωση, τη δημοτική αστυνομία, τα δημοτικά τέλη και την προσβασιμότητα στην πόλη.

Σε σχετική ερώτηση του Νίκου Μερτζάνη για το τι συμβαίνει, αλλά και το τι μπορεί να διορθωθεί στα Εξάρχεια, ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε:

«Για εμάς η ασφάλεια είναι κεντρικό ζήτημα, γιατί μια πόλη δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς ασφάλεια. Ένας πολίτης δεν μπορεί να είναι φοβισμένος ούτε στην πόλη του, ούτε στη γειτονιά του. Είναι όμως η Αθήνα συνολικά μια ανασφαλής πόλη; Όχι, δεν είναι. Τα περισσότερα από 6 εκατομμύρια άνθρωποι που επισκέπτονται την Αθήνα, δεν είναι τρελοί που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας εμπόλεμης ζώνης. Προφανώς υπάρχουν περιοχές που υπάρχουν ζητήματα και τα Εξάρχεια είναι μία από αυτές τις περιοχές», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος και συνέχισε:

«Για εμάς στα Εξάρχεια έχουν συναντηθεί τρεις αρνητικοί παράγοντες. Ο πρώτος παράγοντας είναι η ολοκληρωτική εγκατάλειψη απ' το δήμο. Ο δήμος δεν έχει κανένα άλλοθι πως αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια υπάρχει ο πιο εγκαταλελειμμένος χώρος πρασίνου στην Αθήνα, ο Λόφος του Στρέφη. Εγώ κατεβαίνω για δήμαρχος της Αθήνας δεν κατεβαίνω για υπουργός προστασίας του πολίτη. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένας δήμος δεν μπορεί να κερδίσει πίσω δύο δρόμους, την Τοσίτσα και τη Στουρνάρη. Μπορεί να τους κερδίσει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα δώσουν ζωντάνια στη γειτονιά».

Για τη δημοτική αστυνομία: «Ακούγονται διάφορες ανοησίες ότι θα πάρουμε τη δημοτική αστυνομία να κυνηγάμε το οργανωμένο έγκλημα. Οποιοδήποτε πρόβλημα των ανθρώπων της πόλης, είναι και πρόβλημα του δημάρχου. Ο δήμαρχος πρέπει να έχει γνώμη και να παίρνει πρωτοβουλίες».

Για τη βραχυχρόνια μίσθωση: «Ο δήμος της Αθήνας σήμερα δεν έχει άποψη και γνώμη για τη βραχυχρόνια μίσθωση. Εμείς λέμε ότι πρέπει να έχουμε γνώμη και πρόταση. Να μπουν συγκεκριμένοι περιορισμοί, όπως εξαίρεση των νομικών προσώπων από τη βραχυχρόνια μίσθωση και συγκεκριμένα διαμερίσματα ανά ΑΦΜ. Δε θεωρούμε ότι η βραχυχρόνια μίσθωση είναι άσπρο ή μάυρο. Μέσα στην κρίση κάποιοι μικρο-ιδιοκτήτες είδαν ένα παραπάνω εισόδημα. Δε θεωρούμε ότι αυτό ήταν ένα από τα αρνητικά στοιχεία. Αλλά ζούμε την κατάσταση εταιρείες real estate να αγοράζουν ολόκληρες πολυκατοικίες και να διώχνουν τους ενοικιαστές. Εγώ συνδέω το airbnb και με το ζήτημα της ασφάλειας. Ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές. Αυτό που δίνει ασφάλεια σε μια γειτονιά είναι αυτό που λέμε μεικτές χρήσεις: Κατοικία, διασκέδαση, εμπορική δραστηριότητα»..

Για την καθημερινότητα: «Η Αθήνα είναι 7 μικροί δήμοι. Αν δε μεταβιβάσουμε ουσιαστικές αρμοδιότητες στα κοινοτικά συμβούλια, η πόλη δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ούτε με τον καλύτερο δήμαρχο. Δε γίνεται σε ένα δημοτικό συμβούλιο να αποφασίζεις ταυτόχρονα για ζητήματα στο Παγκράτι και στο Νέο Κόσμο, στα Σεπόλια και στον Κολωνό και να αποφασίζουν άνθρωποι που μπορεί να μη ξέρουν αυτές τις γειτονιές. Πρέπει να αποφασίζει ο κόσμος της δημοτικής κοινότητας για τον προϋπολογισμό και τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή τους».

Για τα δημοτικά τέλη: «Σε περιοχές που είναι πιεσμένες, ακόμα και σε ζητήματα ασφάλειας, ο δήμος πρέπει να έχει ειδική πολιτική για τα δημοτικά τέλη. Το δεύτερο πρόβλημα με τα δημοτικά τέλη είναι ότι δεν υπάρχει καμία ανταπόδοση αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. Ο κόσμος πληρώνει ακριβά δημοτικά τέλη χωρίς να βλέπει ανταποδοτικά έργα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε μια σειρά από εργαλεία που έχει ο δήμος όπως το αναξιοποίητο κτιριακό του απόθεμα. Αυτή τη στιγμή στο δήμο της Αθήνας ανήκουν 38 αδόμητοι χώροι που είναι από μισό έως δύο στρέμματα και 15 πρώην βιομηχανικοί χώροι συνολικού εμβαδού 40 στρεμμάτων. Όλοι αυτοί οι χώροι μπορούν να γίνουν χώροι πρασίνου. Κάνουμε δημοτικές εκλογές και δε συζητάμε για το πράσινο σε μια πόλη που είναι αβίωτη, τη στιγμή που ο δήμος έχει τα εργαλεία για να δημιουργήσει πάρα πολύ γρήγορα χώρους πρασίνου μέσα στις γειτονιές. Γιατί δεν έχει γίνει αυτό; Θα σας απαντήσω για άλλη μια φορά ότι μπορείτε να ρωτήσετε τους αρμόδιους αντιδημάρχους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπακογιάννη».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε επίσης:

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Δες ΕΔΩ αν κέρδισες τα 1.000 ευρώ

Ανατροπή με την τιμή του πιτόγυρου: «Παγώνει» η αύξηση - Πόσο θα πωλείται

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή