Εν αναμονή μανιφέστου από τον Χρυσοχοΐδη

Να «κόψει τις γέφυρες» με το παρελθόν φαίνεται ότι θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενόψει της κρίσιμης μάχης για τη διαδοχή του ΠΑΣΟΚ.
Εν αναμονή μανιφέστου από τον Χρυσοχοΐδη
1'

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, ο κ. Χρυσοχοΐδης ετοιμάζει άρθρο-παρέμβαση σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, ενώ προετοιμάζει πολιτικό μανιφέστο, που θα έχει έντονα στοιχεία κοινωνικού χαρακτήρα.

Με τις παρεμβάσεις του, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα επιχειρήσει να καλύψει το «κενό» που έχει προκύψει στη βάση του ΠΑΣΟΚ, που θα στρέψει την προσοχή του για την επόμενη μέρα, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και το σενάριο να πρωταγωνιστήσει σε μια κίνηση διάσπασης του κόμματος.

Με την πλατφόρμα του, ο υπουργός Ανάπτυξης εκτιμά ότι θα μπορέσει να απαντήσει στις άμεσες κοινωνικές ανάγκες, την ίδια ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αναδειχθεί σε υπουργό Οικονομικών του Μνημονίου.

Παράλληλα, η λεγόμενη «τρόικα» του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη, έχει επιδοθεί σε μια μεταρρυθμιστική ρητορεία, η οποία δεν μπορεί να της δώσει «πόντους» στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, ενώ ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έχει χάσει την επικοινωνία του με την κοινωνία αλλά και τους συνδικαλιστές.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που άλλωστε είναι και ο πρώτος εκ των πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, εκτιμά ότι θα μπορέσει να καλύψει το «κενό» και να παίξει ρόλο στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε, ο κ. Χρυσοχοΐδης με την τελευταία του παρέμβαση πήρε οριστικό «διαζύγιο» με το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή