Δημοσκόπηση: Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται στη μάχη της κάλπης

Τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογιαριασμό του Alpha. 

Δημοσκόπηση: Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται στη μάχη της κάλπης
EUROKINISSI
2'

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ερωτήθηκαν όσοι δήλωσαν πως θα ψηφίσουν συγκεκριμένο κόμμα ή βάση του κόμματος που ψήφισαν στις Βουλευτικές του 2015, ποιους από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν.

Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία (38%) δήλωσε πως δεν έχει ακόμα αποφασίσει ενώ δεν απάντησε το 32%.

Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας με το 36% να απαντά πως δεν έχει αποφασίσει και το 22% να μην απαντά.

Ποιο κατασταλαγμένοι φαίνεται να είναι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ τουλάχιστον ως προς την προτίμηση. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 23%.

Όσον αφορά την προτίμηση των ψηφοφόρων μεταξύ των υποψηφίων, για τον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για την Νέα Δημοκρατία ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ενώ για το ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε στην παρακάτω gallery ποιοι προηγούνται

Παγιωμένη η διαφορά

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 23,1% με την διαφορά να καταγράφεται στο 7,2 στην πρόθεση ψήφου. Η δημοσκόπηση που έγινε στο διάστημα από 16 έως 20 Μαΐου με δείγμα 1.433 άτομα φέρνει στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με 5,6, ενώ ακολουθεί η ΧΑ με 5 και το ΚΚΕ με 4,8. Από τα υπόλοιπα κόμματα μόνο η Ένωση Κεντρώων δείχνει να έχει μια δυναμική καταγράφοντας 2,4 μονάδες την ώρα που το 6,2% των ερωτηθέντων απαντούν πως θα ψηφίσου «άλλο» και με την αδιευκρίνιστη ψήφο να βρίσκεται στο 8,5%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει δυνάμεις σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας πριν μια εβδομάδα. Από το 23,6% σήμερα εμφανίζεται στο 23,1%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 27% σε μικρή απόσταση από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ακολουθεί με 24% αλλά και οι δύο υστερούν έναντι του… κανένας (32%).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και στις θετικές γνώμες με 42% έναντι 33% του Αλέξη Τσίπρα. Και οι δύο συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά αρνητικών ψήφων.

Στην αξιολόγηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας οι αρνητικές γνώμες είναι σχεδόν διππλάσιες των θετικών: 60% έναντι 32%. Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα που έχουν οι ερωτηθέντες για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος φέρει και τη φθορά της διακυβέρνησης. Οι αρνητικές γνώμες είναι στο 65% έναντι 29% των θετικών.

Το 64% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Δείτε στη gallery τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή