Μητσοτάκης: Δεν είμαστε εδώ για να υψώσουμε τείχη, είμαστε για να ρίξουμε γέφυρες
Με παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου συναντήθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους δεσμούς που έχει με την Κρήτη και στην τοποθέτηση του μίλησε για το σχέδιο του κόμματός του για το νησί. «Δεν είμαστε εδώ για να υψώσουμε τείχη, είμαστε για να ρίξουμε γέφυρες, για να χτίσουμε γέφυρες με όλες τις Ελληνίδες και με όλους τους Έλληνες» σημείωσε ενώ σχολίασε το γεγονός πως στην Κρήτης «η Νέα Δημοκρατία πάντα αντιμετώπιζε προκλήσεις και δυσκολίες. Και γνωρίζω ότι και ανάμεσά μας σήμερα είναι συμπολίτες μας που δεν μας είχαν ψηφίσει στο παρελθόν αλλά βλέπουν τώρα στη Νέα Δημοκρατία τη μόνη πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να οδηγήσει τον τόπο στην έξοδο από την κρίση».
Επανέλαβε πως δεν θα τάξει «πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν» αλλά ότι θα μιλήσει «με κοστολογημένο σχέδιο το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα».
Ερωτώμενος για την δέσμευσή του για ανάπτυξη 4% είπε ότι «θα προέλθει πρωτίστως απ’ τις ιδιωτικές επενδύσεις, από τις εξαγωγές, από την εξωστρέφεια». «Και μιλάω σε ένα τόπο, στην Κρήτη που έχει τόσες δυνατότητες να προσελκύσει επενδύσεις σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, αρκεί να μειώσουμε τη φορολογία, να διευκολύνουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και να βοηθήσουμε με τη ρευστότητα» συμπλήρωσε εξηγώντας πως πρέπει να μεταφράζεται σε δύο πράγματα: δουλειές, πολλές καλές νέες δουλειές, και αυξημένα εισοδήματα.
Στο ερώτημα πως θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις εστίασε στα γραφειοκρατικά εμπόδια και τη ρυθμιστική σταθερότητα. «Να έρθουν και να ξέρουν ότι αν βάλουν τα λεφτά τους, δεν θα έχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από την Περιφέρεια, από το Δήμο, από την Αρχαιολογία, από τα δασαρχεία. Όλα αυτά τα οποία ταλανίζουν όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους» είπε.
Εξήγησε πως «θα συνενώσουμε όλους τους φορείς εξωστρέφειας σε έναν φορέα, μετεξέλιξη αυτού που ονομάζουμε σήμερα Enterprise Greece, το παλιό Invest in Greece, στο Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αποκτά άλλο χαρακτήρα και γίνεται Υπουργείο Εξωτερικών και Οικονομικής Διπλωματίας» υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο και την ελληνική εξωστρέφεια.