Εκλογές 2015 - Κ. Σκανδαλίδης: Ας σώσει και κανένας άλλος τη χώρα
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ BOMBTV
Συνέντευξη στον Βασίλη Βασιλόπουλο
«Πρέπει να πάμε σε μια άλλη προοδευτική πολιτική και αυτή προτείνει το ΠΑΣΟΚ», δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΒombTV ο Κώστας Σκανδαλίδης υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη στην Α' Αθήνας.
Ο ίδιος αναφέρεται στην ανάγκη αναθεώρησης του μνημονίου στην κατεύθυνση πιο δίκαιων μέτρων και πολιτικών οι οποίες δεν θα υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Ασκεί έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για θολότητα της πολιτικής του πρότασης όπως λέει, και στηλιτεύει τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά για προεκλογική παροχολογία.
Μάλιστα αναφέρει ότι η ΝΔ δεν εφαρμόζει σωστά το μνημόνιο, και διότι αγνοεί τη μεταρρυθμιστική ατζέντα αφού ως κόμμα δεν είχε ποτέ αυτή την ταυτότητα.
Δεν αποκλείει τη μετεκλογική συνεργασία με κάποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα αν και επιφυλάσσει αρνητικές αναφορές στη ΝΔ για τη διακυβέρνησή της. Για τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία εάν αμφισβητείται η ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας ή στο πλαίσιο μονομερών διαγραφών του χρέους.
"Πρέπει να πάμε σε μια άλλη προοδευτική πολιτική και αυτή προτείνει το ΠΑΣΟΚ"
Σε περίπτωση ασυμφωνίας με τους δυο, το ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνει να μείνει στην αντιπολίτευση, υπογραμμίζει και προσθέτει «αρκετά έσωσε τη χώρα και εισέπραξε το κόστος».
Ο Κώστας Σκανδαλίδης περιγράφει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα στην πραγματική οικονομία και μιλά για αναμόρφωση του φορολογικού για να μειωθούν τα βάρη στους πολίτες και πριμοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε σύνδεση με τις θέσεις απασχόλησης για να δημιουργηθεί ανάπτυξη με κοινωνικό τρόπο.
Εκτιμά ότι μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ είναι πιθανό να συνενωθεί και πάλι, ενώ χαρακτηρίζει ως πολιτικό ατόπημα τη δημιουργία κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου για τον οποίο λέει ότι δεν είναι σαφές το τι διαφορετικό προτείνει "αφού η δική του πολιτική εφαρμόζεται εδώ και 5 χρόνια".
Ο κ. Σκανδαλίδης προειδοποιεί για το μέλλον και τον κίνδυνο ενός εθνικού διχασμού.
Κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου τόσο σε ότι αφορά την ανταγωνιστικότητα στον κόσμο που διαμορφώνεται όσο και για ζέοντα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό λόγω της συμφωνίας του Δουβλίνου και δεν παραβλέπει την τακτική του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και για τα εθνικά θέματα, μολονότι διαπιστώνει ότι υπάρχει εθνική στρατηγική.