Video… ντοκουμέντο: Η Μέρκελ ανυπομονεί (πλέον) να συναντήσει τον Τσίπρα

Και ενώ τα αίματα ανάμεσα σε Βερολίνο και Αθήνα φαίνεται πως έχουν ανάψει για τα… καλά, μετά και την επίσημη τοποθέτηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών - το οποίο ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας, επαναφέροντας το Μνημόνιο - αλλά και την άμεση απάντηση του Μαξίμου, η Μέρκελ κάνει τη δική της «κωλοτούμπα» και ανυπομονεί να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Newsbomb

2'

Ή τουλάχιστον έτσι δηλώνει δημοσίως, καθώς πριν από μερικές ημέρες, πηγές της γερμανικής καγκελαρίας ανέφεραν πως η ισχυρότερη (βάσει Forbes) γυναίκα του πλανήτη αποφάσισε να μην συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό ούτε επίσημα, αλλά ούτε καν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί σε δύο περίπου εβδομάδες.

Κάτι βέβαια που δεν είχε ανησυχήσει καθόλου τον κ. Τσίπρα, ο οποίος έτσι και αλλιώς δεν σκόπευε να δει… μπροστά του άμεσα τη Μέρκελ, αλλά προτίμησε, έτσι και αλλιώς, πιο εποικοδομητικές συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους…

«Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα συναντηθεί αύριο με το δικό μας. Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε τις ελληνικές προτάσεις. Η γερμανική θέση είναι η εξής: ό,τι κάνουμε για την Ελλάδα, στόχο έχει την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Η γερμανική προσέγγιση δεν θα αλλάξει», τόνισε αρχικά με το γνωστό αυστηρό της ύφος η Γερμανίδα καγκελάριος μετά το τέλος της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, προσθέτοντας: «Περιμένω με ανυπομονησία τη συνάντησή μας με τον κ. Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Όσον αφορά στην Ελλάδα μπορώ να πω το ίδιο πράγμα άλλη μια φορά: δεν πιστεύω ότι οι θέσεις των χωρών της Ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα διαφέρουν, τουλάχιστον, όχι ουσιαστικά. Πιστεύω ότι είναι θέμα της Ελλάδας τώρα και των προσδοκιών της».

Στάχτη στα μάτια ή μήπως η Μέρκελ κατάλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη φορά διαπραγματεύεται πραγματικά προς όφελος της Ελλάδας (και μόνο), αποφασίζοντας έτσι να τρίξει η ίδια τα δόντια στον Αλέξη Τσίπρα, από τη στιγμή που Ντάισελμπλουμ και… Σία συνάντησαν «τείχος»;

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή