Κωνσταντοπούλου: Σημίτης και Μητσοτάκης δεν δέχθηκαν να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους

Από το πρωί ήταν η... μέρα της. Άλλως, δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ηΖωή Κωνσταντοπούλουσυγκρούστηκε σφοδρά με αρκετούς βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματός της.

«ΛΑΒΡΟΣ» ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ – ΕΝΤΟΝΕΣ ΛΟΓΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Μετά τις πρωινές αντιπαραθέσεις για το αίτημα περί ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, η πρόεδρος της Βουλής πήρε το λόγο ως βουλευτής και αναφέρθηκε στο σάλο που δημιουργήθηκε, αφού η αντιπολίτευση την κατηγόρησε για «πολιτικό φλέρτ με τη Χρυσή Αυγή».

Στην ολιγόλεπτη παρέμβασή της, η κυρία Κωνσταντοπούλου καταφέρθηκε εναντίον όλων όσοι της άσκησαν κριτική για σύμπλευση με τη Χρυσή Αυγή και μάλιστα είπε ότι δεν δέχεται μαθήματα αντιφασιστικής συμπεριφοράς από κανέναν.

Μίλησε για διαστρέβλωση των λεγομένων της και τόνισε ότι στην πορεία της έχει δώσει δείγματα αγώνων κατά του φασισμού.

Παράλληλα κατηγόρησε τους επικριτές της για πολιτική υποκρισία, αφού όπως είπε αρκετοί τροφοδοτούσαν φαινόμενα αντισημιτισμού.

Η τοποθέτησή της διεκόπη επί προσωπικού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος άφησε αιχμές κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προνόμια που ζητούν να διατηρήσουν.

Η αναφορά αυτή έκανε την κυρία Κωνσταντοπούλου να ξαναπάρει το λόγο και απευθυνόμενη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο είχε έντονη αντιπαράθεση να του απαντήσει: «Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να έπαιρνε δωράκια από τη Siemens...».

Η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε μάλιστα ότι οι κύριοι Κώστας Σημίτης και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι τους είχε στείλει σχετική επιστολή.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Σημίτης επικαλέστηκε ότι είναι στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και της απάντησε πως σε περίπτωση αλλαγής γραφείου θα πρέπει η ίδια να αναλάβει την ευθύνη για την σωματική του ακεραιότητα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης της είπε ότι η κοινοβουλευτική του παρουσία για πάνω από 60 χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου του δίνει το δικαίωμα να διατηρεί το γραφείο.

«Ο μόνος που δέχθηκε να εγκαταλείψει το γραφείο του ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν άργησε να έρθει: «Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, μην συνδέετε τα μέλη της οικογένειας μου με εμένα. Λυπάμαι που πέφτετε τόσο χαμηλά Δεν έχετε πλέον την εμπιστοσύνη της Βουλής και πρέπει να σας το πω αυτό. Σήμερα ήταν μια πολλή κακή μέρα για εσάς».

Η... κακή μέρα από το πρωί φαίνεται

Το κλίμα στη Βουλή ήταν από το πρωί φορτισμένο κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Έντονες αντιδράσεις ακόμα και στο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η πρόταση της προέδρου της Βουλής, να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι υιοθετεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής οδήγησαν την πρόεδρο της Βουλής να υπαναχωρήσει και η διαδικασία να γίνει χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, μέλη της αντιπολίτευσης θεώρησαν ότι η πρόεδρος της Βουλής υιοθετεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής, ξεσπώντας έτσι σε αντιδράσεις.

Τελικά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, αφού η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε πίσω επί της αρχικής της πρότασης.

Η αιτία που έκανε τα... αίματα να ανάψουν ήταν το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, προκειμένου να παρίστανται οι προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος για να ψηφίσουν.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το χρονικό των πρωινών συγκρούσεων στην ολομέλεια της Βουλής.

Σχετικές ειδήσεις