Κουτσούμπας: Δεν ειπώθηκε τίποτα συγκεκριμένο - Εμμένουμε στις θέσεις μας
Ο κος Κουτσούμπας είπε πως δεν του επικοινωνήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις ενώ για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας σχολίασε ότι δεν ειπώθηκε κάτι συγκεκριμένο αλλά σημείωσε πως εγείρεται πολιτειακό ζήτημα.
Οσον αφορά τη μείωση του πλαφόν για την είσοδο στη Βουλή ο κος Κουτσούμπας εμφανίστηκε αμετακίνητος επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν ετέθη τέτοιο θέμα από τον πρωθυπουργό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΓΓ του ΚΚΕ κατά τη συνομιλία του μπροστά στις κάμερες με τον πρωθυπουργό είπε πως «όταν ο λαός στενάζει, τα προβλήματα είναι μεγάλα, για αυτά θα έπρεπε να συζητάμε και δευτερευόντως για εκλογικούς νόμους».
«Και για αυτά θα συζητήσουμε, ότι θέλεις θα συζητήσουμε», ήταν η αντίδραση Τσίπρα.
«Υπάρχει μια συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια για το εκλογικό σύστημα και το Σύνταγμα. Απαιτείται διάλογος χωρίς αιφνιδιασμούς και συναινέσεις όπου μπορούν να υπάρξουν», τόνισε.
«Δεν υπάρχει βάση για συναίνεση, δυστυχώς δεν φαίνεται τέτοιο φως στον ορίζοντα», ανταπάντησε ο κ. Κουτσούμπας. «Θα το προσπαθήσουμε και θα δούμε», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ακολούθως, στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στις 4 το απόγευμα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 6 το απόγευμα.
Για αύριο (Παρασκευή) έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου πρέπει να γίνει σε απόσταση από τις επόμενες εθνικές εκλογές και ακόμη ότι θα επιδιώξει ο εκλογικός νόμος να «περάσει» με πλειοψηφία δύο τρίτων.
Την περασμένη Παρασκευή, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε να εισηγηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την καθιέρωση συστήματος απλής αναλογικής που θα διασφαλίζει την ελεύθερη και ανόθευτη έκφραση της λαϊκής βούλησης και το άνοιγμα μιας πλατιάς διαδικασίας διαλόγου για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, με στόχο ένα νέο Σύνταγμα και με ορίζοντα το 2021.