Τσίπρας: Θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από τη Μέρκελ την έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα; (vid)

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: Ευθεία επίθεση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη συζήτηση που διεξήχθη την Παρασκευή (10/02/2017) στη Βουλή για τη διαφθορά, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας ειδική μνεία στην υπόθεση της Siemens αλλά και στον φυγόδικο,Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Newsbomb

1'

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τη χαρακτηριστικά αναφορά του κ. Τσίπρα στη Βουλή

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ειδικότερα στις κωλυσιεργίες που προκλήθηκαν σε ό,τι αφορά της πολύκροτης δίκης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου.

«Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσουν 67 στελέχη, δεν κάτσει ένας: ο κύριος Χριστοφοράκος. Και δεν θα κάτσει διότι κάποιες κυβερνήσεις που ήταν και φίλος, κολλητός, είχαν φροντίσει να φύγει από τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία από τη δίκη του επίσης φυγόδικου, Χρήστου Καραβέλα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την έκδοσή του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ώστε να δικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Και διερωτήθηκε: «Γνωρίζοντας ότι σύντομα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ, θα της ζητήσει την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα;».

«Αυτό θα πει κοινό μέτωπο των πολιτικών κομμάτων, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην καταπολέμηση των φαινομένων της διαφθοράς στη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή