Νένα Βενετσάνου στο Newsbomb.gr για Θεοδωράκη: «Από σήμερα πολλοί θα καταλάβουν τι σημαίνει Μίκης»

Η Νένα Βενετσάνου μιλάει στο Newsbomb.gr για την απώλεια του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» από τη ζωή σήμερα Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 96 ετών
AP

Η σπουδία ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου, είχε βρεθεί αρκετές φορές στη σκηνή υπό τη διεύθυνση του Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας έργα του όπως τα: Μαουτχάουζεν, Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιος κ.ά.

Η γνωστή ερμηνεύτρια ιδιαίτερα φορτισμένη, σε δήλωσή της στο Newsbomb.gr αναφέρει για τον σπουδαίο μας μουσικοσυνθέτη που άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 96 ετών:

«Από σήμερα αρχίζει η μεγάλη αναμέτρησή μας με την απουσία του Μίκη Θεοδωράκη. Ακούστε τα τραγούδια του και τη μουσική του και θα ακούσετε μέσα στο ρυθμό τους, την καρδιά του να χτυπά και να σε μαγνητίζει. Τιμήθηκε, δοξάστηκε, αλλά τώρα ήρθε η ώρα, εμείς να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για όσα πρόσφερε στη Λαϊκή Μουσική, με το τεράστιο επικοινωνιακό του χάρισμα, την ευφυΐα και την βαθιά του καλλιέργεια. Από σήμερα, πολλοί θα καταλάβουν τι σημαίνει Μίκης Θεοδωράκης, πόσο μεγάλωσε την Ελλάδα, πώς άνοιξε τους ορίζοντές μας και διεύρυνε τις συνειδήσεις μας, με την μεγάλη του θέληση και την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε. Σήμερα αναπαύθηκε αυτή η καρδιά και είναι μια μέρα φωτεινή σαν το έργο του, γαλήνια σαν την συνείδησή του και θερμή σαν την ζεστή του καρδιά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: «Ο πόνος είναι τόσο βαθύς!» - O Τούρκος συνθέτης Λιβανελί αποχαιρετάει το φίλο του

Μίκης Θεοδωράκης: Ο άνθρωπος που μελοποίησε όλη την Ελλάδα

Νότης Μαυρουδής στο Newsbomb.gr για Θεοδωράκη: «Ο Μίκης ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του»