Διαγωνισμός Newsbomb.gr: Κερδίστε δέκα διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Τζόρνταν»

Το Newsbomb.gr προσφέρει στους αναγνώστες του 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Τζόρνταν» στο Αlhambra Art Theatre

Διαγωνισμός Newsbomb.gr: Κερδίστε δέκα διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Τζόρνταν»
2'

Δέκα διπλές προσκλήσεις για τον σπαρακτικό μονόλογο «Τζόρνταν» των Άννα Ρέϋνολντς και Μόιρα Μπουφίνι, που μετέφρασε ο Μάριος Πλωρίτης και παρουσιάζεται στο Alhambra Art Theatre από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Κυριακή στις 21:15 προσφέρει το Newsbomb.gr στους αναγνώστες του.

Η Μαρία Κορινθίου η οποία απέσπασε άριστες κριτικές για την ερμηνεία της, τόσο από κριτικούς όσο και από το θεατρόφιλο κοινό, στο μονόλογο που συγκαταλέγεται στους πιο σπουδαίους του θεάτρου, υποδύεται την τραγική ηρωίδα Σίρλεϋ Τζόουνς, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Γιάννη Αϊβάζη. Μια ιστορία που αποκάλυψε η ίδια η Σίρλεϋ, όσο καιρό ήταν κρατούμενη στη φυλακή, στη συγκρατούμενή της Άννα Ρέϋνολντς, τη μία από τις δυο συγγραφείς.

Στη παράσταση δανείζουν τις φωνές τους ο Τάσος Νούσιας και ο Γιάννης Αϊβάζης.

Λίγα λόγια για την ιστορία του έργου:

Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία της Σίρλεϋ Τζόουνς, που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της, πρωτοπαίχτηκε στο θέατρο “Lilian Baylis” του Λονδίνου τον Απρίλιο του 1992.

Ο «Τζόρνταν», είναι μια μαρτυρία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της κρατούμενης στη φυλακή, παιδοκτόνου και αποτυχημένης αυτόχειρα, Σίρλεϋ Τζόουνς. Η Τζόουνς αποκάλυψε την ιστορία της στη συγγραφέα Άννα Ρέϋνολντς, όταν οι δυό τους ήταν συγκρατούμενες (σημ.: η Ρέϋνολντς είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, για φόνο με σφυρί, της κοιμισμένης μητέρας της). Το γεγονός της δολοφονίας ενός βρέφους από τη μητέρα του, που συντάραξε -ως αστυνομικό, δικαστικό και κοινωνιολογικό ρεπορτάζ- την κοινή γνώμη της Μ. Βρετανίας, κατά τη δεκαετία του ’80, μετουσιώθηκε σ’ έναν σπαρακτικό θεατρικό μονόλογο που γρήγορα εντάχθηκε στα «έργα -στοιχήματα» για τις γυναίκες ηθοποιούς όλου του κόσμου.

«ΤΖΟΡΝΤΑΝ» – ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφείς : Άννα Ρέϋνολντς και Μόιρα Μπουφίνι

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αϊβάζης

Ερμηνεία: Μαρία Κορινθίου (Σίρλεϋ Τζόουνς)

Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Μουσική Σύνθεση: Δημήτρης Ίσαρρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φρίγγας

Φωτογράφος: Παναγιώτης Μαλλιάρης

Φωτογραφίες παράστασης: https://www.photolifez.com/ - Νίκος Αθανασίου | Nikos Athanasiou

Μακιγιάζ ειδικών εφέ: Γιώργος Αλαχούζος – Ρούλης Αλαχούζος

Μακιγιάζ: Άρης Βερέμης

Hair Stylist: Στάθης Λίτσας

Βίντεο – Μοντάζ: Νικόλας Μακρής

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Ευστρατιάδη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή