Όλες οι νέες ταινίες που βλέπουμε από σήμερα στα ελληνικά σινεμά

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στα σινεμά την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.
Scream: Ο Ghostface επέστρεψε
Odeon

Μετά τις δύο σχετικά «φτωχές» κινηματογραφικές εβδομάδες, έξι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους. Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα στρέφεται αναμφισβήτητα στο Scream και στην επιστροφή του Ghostface, 25 χρόνια μετά. Την προσοχή μας αξίζει και το φιλμ Πράκτορες 355 που συγκεντρώνει ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών: Τζέσικα Τσάστεϊν, Πενέλοπε Κρουζ, Μπίνγκμπινγκ Φαν, Ντάιαν Κρούγκερ, κ.ά.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που έρχονται στα ελληνικά σινεμά την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Scream

Είκοσι πέντε χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Γούντσμπορο, ένας καινούργιος δολοφόνος βάζει ξανά την μάσκα Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μία παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης, με τους Νιβ Κάμπελ (Σίντνεϊ Πρέσκοτ), Κόρτνεϊ Κοξ (Γκέιλ Γουέδερς) και Ντέιβιντ Αρκέτ (Ντιούι Ράιλι) να επιστρέφουν στους γνωστούς τους ρόλους στο Scream.

Πράκτορες 355 (The 355)

Ένα μυστικό όπλο υψίστης ασφαλείας πέφτει σε λάθος χέρια. Η πράκτορας της CIA Mason «Mace» Brown πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με την σκληροτράχηλη Γερμανίδα Marie πρώην πράκτορα της MI6, την ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Khadijah , και την επιδέξια Κολομβιανή ψυχολόγο Graciela σε μια παράτολμη και θανατηφόρα αποστολή ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρίσκονται και ένα βήμα μπροστά από την μυστηριώδη, Lin Mi Sheng, που προλαβαίνει πάντα να ανατρέπει τα πλάνα τους.

Η δράση εκτοξεύεται από το Παρίσι στο Μαρόκο και έπειτα στην Σαγκάη όπου η ομάδα πρέπει είτε να καταφέρει να συνεργαστεί και να σώσει τον κόσμο , είτε να πεθάνει.

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνμπεργκ. Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Πενέλοπε Κρουζ, Μπίνγκμπινγκ Φαν, Ντάιαν Κρούγκερ, Λουπίτα Νιόνγκο, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Σεμπάστιαν Σταν.

Για πάντα κοντά σου (Nowhere Special)

Όταν ο Τζον, ένας 35χρονο; χήρος διαγιγνώσκεται με μονάχα λίγους μήνες ζωής, προσπαθεί να βρει μια καινούργια, τέλεια οικογένεια για τον μόλις τριών χρονών γιο του, αποφασισμένος να τον προστατεύσει από την φριχτή πραγματικότητα, όταν εκείνος θα έχει πια φύγει. Παρά την αρχική του σιγουριά. Ο Τζον σταδιακά αρχίζει να γεμίζει αμφιβολίες σχετικά με το τι ψάχνει σε μια τέλεια οικογένεια. Πως μπορεί να κρίνει ποια είναι η ιδανική οικογένεια από μια σύντομη συνάντηση; Ξέρει αρκετά καλά το παιδί του, ώστε να κάνει μια τέτοια επιλογή γι’ αυτόν; Καθώς ο Τζον αγωνίζεται να βρει μια σωστή απάντηση, φτάνει στο σημείο να εξετάσει επιλογές που δεν θα σκεφτόταν ποτέ.

Σχέδιο Διάσωσης (Extinct)

Δύο flummels, η Οπ και ο Εντ, ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο και καταφθάνουν από τα νησιά Γκαλαπάγκος και το μακρινό 1835 στη σύγχρονη Σανγκάη. Βρισκόμενοι μέσα στην πόλη και αδυνατώντας να προσαρμοστούν στις τρομακτικές αλλαγές, ανακαλύπτουν ότι το είδος στο οποίο ανήκουν έχει πλέον εκλείψει.

Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό; (What Do We See When We Look At The Sky?)

Όταν η Λίζα και ο Γκιόργκι συναντιούνται τυχαία σε έναν δρόμο της γεωργιανής πόλης Κουτάισι, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Ο έρωτας τούς χτυπά τόσο ξαφνικά που ξεχνούν να συστηθούν. Πριν συνεχίσει ο καθένας τον δρόμο του, συμφωνούν να συναντηθούν την επόμενη μέρα. Όμως, δεν γνωρίζουν ότι ένα κακό μάτι έριξε την κατάρα του πάνω τους. Θα καταφέρουν να βρεθούν ξανά; Κι αν ναι, θα αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλον; Η ζωή συνεχίζεται ως συνήθως στη μικρή τους πόλη, τα αδέσποτα σκυλιά αλωνίζουν, το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου ξεκινά και μια ομάδα παραγωγής ταινιών που ψάχνει τον αληθινό έρωτα ίσως να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται.

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Enfant Terrible)

Για εγκυκλοπαιδικές λεπτομέρειες της ζωής του Ρ.Β. Φασμπίντερ θα πρέπει να γκουγκλάρετε. Για το πώς αυτές όμως θα μπορούσαν να αποδωθούν σε μια ταινία που έχει ως προτεραιότητα να μοιάζει με τις δικές του, υπάρχει το γενναίο αυτό φιλμ του Όσκαρ Ρόελερ, ένας αυθεντικός φόρος τιμής στο σινεμά του σκηνοθέτη.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένας άρτια σωζόμενος αρχαίος σκελετός αλόγου θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: Το «Red Notice» του Netflix αποκτά όχι ένα, αλλά δύο σίκουελ!


Ο «αναρχοαυτόφωτος» Τζίμης Πανούσης: Τέσσερα χρόνια από το φευγιό του λείπει περισσότερο από ποτέ