H εντυπωσιακή έναρξη του Release Athens X SNF Nostos με headliner τη Rosalía

Οι χιλιάδες μουσικόφιλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα «φρέσκο» lineup με κορυφαία ονόματα της σύγχρονης μουσικής

H εντυπωσιακή είσοδος της Rosalía στη σκηνή του Release Athens
H εντυπωσιακή είσοδος της Rosalía στη σκηνή του Release Athens
Release Athens
3'

Η 3η ημέρα του Release Athens 2023 σηματοδότησε και την έναρξη του Release Athens X SNF Nostos, το αποτέλεσμα δηλαδή της συνεργασίας με το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος όπου για τρεις ημέρες ξεσηκώνουν το κοινό μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας και της εγχώριας μουσικής σκηνής σε δύο stages, την Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Οι χιλιάδες μουσικόφιλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα «φρέσκο» lineup με κορυφαία ονόματα της σύγχρονης μουσικής και να απολαύσουν την υπέροχη διαδρομή στην Εσπλανάδα που ενώνει τις δύο σκηνές. Όσο για το φεστιβάλ έχει κάθε λόγο να καυχιέται για την εμφάνιση της Rosalía ως headliner, όπως ακριβώς το Primavera και το Coachella.

Η βραδιά ξεκίνησε ιδανικά, με τον Sidarta και στη συνέχεια την IAMDDB, να δίνουν το ρυθμό στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ και να προετοιμάζουν το κοινό για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του πρώτου headliner της ημέρας, του Central Cee. O Βρετανός rapper παρουσίασε ένα εντυπωσιακό show, όργωσε και τα 50+ μέτρα της σκηνής και επιβεβαίωσε πως πρόκειται για το νέο μεγάλο αστέρι του hip hop.

Παράλληλα, στην Πλατεία Νερού ήταν η Kandè αυτή που ανέλαβε να ζεστάνει τον κόσμο, παρουσιάζοντας την υπέροχη neo-soul της, μέχρι να τη διαδεχτεί η Ayra Starr, η οποία πραγματικά έκλεψε την παράσταση. Η νεαρή απ’την Νιγηρία, ξαφνιασμένη απ’τους χιλιάδες που γνώριζαν πολύ καλά τη μουσική της, έδωσε ένα υπέροχο show, δείχνοντας πως πράγματι πρόκειται για το next big thing της σύγχρονης μουσικής. Στην συνέχεια, απολαύσαμε την εντυπωσιακή Tinashe με τη δική της ματιά στο R&B, μέχρι να σβήσουν τα φώτα για να ετοιμαστούμε για μια απ’τις πιο πολυαναμενόμενες εμφανίσεις του καλοκαιριού.

Η Rosalía μοιάζει να επαναπροσδιορίζει τι σημαίνει σύγχρονη pop και πως πρέπει να παρουσιάζεται ζωντανά και έδωσε ένα σπουδαίο show, εφάμιλλο της θέσης της στην κορυφή της pop μουσικής. Για μιάμιση ώρα, η Ισπανίδα super star έκανε το κοινό να παραληρεί, να ουρλιάζει και να χορεύει ασταμάτητα, πραγματοποιώντας μια εμφάνιση θρίαμβο. Highlight της βραδιάς, η επίδειξη των ελληνικών της δηλώνοντας τον ενθουσιασμό της που βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και η εικόνα της τυλιγμένη με την ελληνική σημαία επί σκηνής, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης

Release Athens: O Ocean Wisdom μαζί με τους Wu-Tang Clan την τελευταία μέρα του φεστιβάλ

Release Athens: 20+1 «κλικ» από τη 2η μέρα με τους Helloween

Release Athens: Metal bonus έκπτωση στα εισιτήρια - Όλες οι λεπτομέρειες

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή