Νέο λεύκωμα: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, μυστικά …και αλήθειες!»

Είναι ένα βιβλίο – λεύκωμα σε μέγεθος Α4, σκληρόδετο, με 608 σελίδες και 2.065  μοναδικά και πρωτότυπα έργα ζωγραφικής, γραφιστικής, αγιογραφίας και φωτογραφίας.

Όλα τα έργα δημιουργήθηκαν, ειδικά, γι αυτήν την έκδοση (310 έργα ζωγραφικής (!), 4 τεράστιες και σπάνιες αγιογραφίες, 1658 έργα γραφιστικής (!) και 93 φωτογραφίες).

  • Μέσα σε 608 σελίδες ξεδιπλώνονται πλείστα στοιχεία της ελληνικής μυθολογίας, ιστορίας και γλώσσας.
  • Κοσμημένο με πλούσιο εικαστικό, γραφιστικό και φωτογραφικό υλικό – με έργα οκτώ καλλιτεχνών,

είναι ένα βιβλίο, ταξίδι στην ιστορία των σημαιών και ειδικά της γαλανόλευκης, από τα προϊστορικά χρόνια έως και σήμερα.

  • Παρουσιάζονται, αναλυτικά ανάμεσα στα άλλα, τα ορόσημα για το εθνικό μας σύμβολο. Οι μοναδικές σημαίες των Αλεξανδρινών – Μακεδονικών χρόνων, το όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, η βυζαντινή ναυτική σημαία των ελλαδικών περιοχών και ο ιθύνων νους, του οποίου η υπογραφή βρίσκεται, άυλα, κάτω από τη γαλανόλευκη. Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος!
  • Δε θα μπορούσε να λείπει η αναλυτική παρουσίαση των χρωμάτων της κυανόλευκης - το θεϊκό λευκό και το προαιώνιο ελληνικό μπλε – αλλά και η υπόθεση για τις εννέα λωρίδες με τα κρυμμένα αρχικά (ΙΧ) του Ιησού Χριστού.
  • Τέλος, παρουσιάζεται, με απλό και κατανοητό τρόπο, η σχεδίαση και ο χρωματισμός της κυανόλευκης, βασισμένα στους κανονισμούς που τη διέπουν.

Προς το παρόν, μπορείτε να το παραγγείλετε στις Εκδόσεις «Γραία Θεά» (+30 6976857477, graiathea@gmail.com) ή από τον ίδιο τον συγγραφέα (Μάνος ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, +30 6932421510, elel.manos@gmail.com)