Χάρρυ Κλυνν - Σαν σήμερα «έφυγε» από τη ζωή: Η ιστορία πίσω από διάσημο ψευδώνυμο

Ο Χάρρυ Κλυνν πέθανε σαν σήμερα, στις  21 Μαΐου του 2018
Χάρρυ Κλυνν
Ο Χάρρυ Κλυνν πέθανε σαν σήμερα σε ηλικία 78 ετών
YouTube
2'

Ο πολυσχιδής, πολυτάλαντος και πρωτοπόρος Χάρρυ Κλυνν, ο «Αριστοφάνης της εποχής μας», όπως τον χαρακτήριζαν πολλοί, έχει αφήσει σημάδι ανεξίτηλο στην καλλιτεχνική σκηνή, επηρεάζοντας γενιές καλλιτεχνών, ηθοποιών και stand up comedians.

Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, όπως ειναι το πραγματικό του όνομα, έγινε πασίγνωστος με το ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν. Πώς όμως επέλεξε το εν λόγω καλλιτεχνικό ψευδώνυμο;

Ο ίδιος είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του ότι το συγκεκριμένο όνομα ήταν ακριβώς το αντίθετο με τον κινηματογραφικό Dirty Harry του Κλιντ Ίστγουντ που τη δεκαετία του '70 έκανε θραύση με τις περιπέτειες του επιθεωρητή Κάλαχαν.

Έτσι, καθώς ο Ίστγουντ ήταν ο «Βρώμικος Χάρι», εκείνος είχε την έμπνευση να γίνει ο «Καθαρός Χάρι», δηλαδή ο πασίγνωστος σε όλους μας, Χάρρυ Κλυνν.

10 διαχρονικές ατάκες του Χάρρυ Κλυνν

  • Η τελευταία απογραφή του πράσινου της Ελλάδας, είναι αισιόδοξη. Σύμφωνα με αυτή έχουν απομείνει τέσσερα πεύκα στο Bέρμιο και τρεις λεύκες στην Kόνιτσα.
  • Στο τέλος, όπως πάμε με τις πυρκαγιές τα μόνα φυτά που θα μας μείνουνε θα είναι οι πολιτικοί.
  • Δεν ξεπουλάμε εμείς την Eθνική μας κληρονομιά με δόσεις. Nτούκου άμα θέλετε, το συζητάμε.
  • Θα γίνει κι ο ανασχηματισμός. Tι ανασχηματισμός, δηλαδή… Όπως θα είναι μαζεμένοι γύρω από το υπουργικό τραπέζι θα πάνε μια θέση πιο ’κει.
  • Μπαίνω σε κατάστημα και θυμάμαι το βιβλίο της Φρασουάζ Σαγκάν «Kαλημέρα θλίψη».
  • Oι φωτιές φέτος, ανάψανε σε περίοδο εκπτώσεων. Γι' αυτό στις τρεις πυρκαγιές η μία ήτανε δώρο.
  • Oι Έλληνες δεν ξέρουν τι θέλουν και δε θα ησυχάσουν ποτέ αν δεν το αποκτήσουν.
  • Μακάρι οι νέοι να ήξεραν και οι γέροι να μπορούσαν.
  • Ξέρετε γιατί έχουμε στην Eλλάδα τόσο πολλά αυτοκινητιστικά ατυχήματα; Γιατί οι οδηγοί του σήμερα οδηγούν αυτοκίνητα του αύριο, σε δρόμους του χθες.
  • Tα νοίκια ανεβαίνουν, τα τρόφιμα ανεβαίνουν, τα καύσιμα ανεβαίνουν, τα ρούχα ανεβαίνουν... Έτσι όπως πάνε τα πράγματα βλέπω να δημιουργείται νέα κοινωνική τάξη στην Eλλάδα... Oι νεόπτωχοι!

Ο Χάρρυ Κλυνν πέθανε στις 21 Μαΐου του 2018 στο νοσοκομείο της Καλαμαριάς από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Τα τελευταία χρόνια η υγεία του είχε κλονιστεί αρκετά μετά από το θάνατο του γιου του, Νίκου Τριανταφυλλίδη το 2016.

Διαβάστε επίσης

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Ο παγκόσμιος Vangelis που κρατούσε ψηλά τη σημαία της ελληνικής καταγωγής του

Η Καίτη Γκρέυ γίνεται 100: Ο αρραβώνας με τον Καζαντζίδη και η συνάντηση με τον Έλβις

Θανάσης Βέγγος: Ο πιο καλός μας άνθρωπος «έφυγε» σαν σήμερα από τη ζωή

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή