Πολιτιστική ατζέντα: Η επιστροφή του Νικ Κέιβ, ο νέος Λάνθιμος και το πρώτο ραντεβού στο Ηρώδειο

Ο αγαπημένος Νικ Κέιβ επιστρέφει ξανά στην Αθήνα για τρεις συναυλίες, το Ηρώδειο ανοίγει τις πόρτες του για φέτος, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου 
Πολιτιστική ατζέντα: Η επιστροφή του Νικ Κέιβ, ο νέος Λάνθιμος και το πρώτο ραντεβού στο Ηρώδειο
8'

Ο αγαπημένος Νικ Κέιβ επιστρέφει ξανά στην Αθήνα για τρεις συναυλίες, το
το Ηρώδειο ανοίγει τις πόρτες του για φέτος με τη θεαματική Τόσκα, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κάνει πρεμιέρα σε θερινά και χειμερινά σινεμά καλλιτέχνες και κοινό ανηφορίζουν σε λόφους και άλλα open air venues για τις πρώτες συναυλίες του καλοκαιριού.

Μουσική

Νικ Κέιβ, Κεντρική Σκηνή Στέγης

Ο Νικ Κέιβ έρχεται για πρώτη φορά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 1, 2 και 3 Ιουνίου. Ο Κέιβ επιστρέφει στην Ευρώπη και πραγματοποιεί μια σειρά σπάνιων σόλο εμφανίσεων στην Αθήνα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια το Βελιγράδι, το Ελσίνκι και το Ρέικιαβικ.

Ο Κέιβ επιστρέφει στην Αθήνα για μια σειρά σπάνιων σόλο εμφανίσεων με τον ίδιο στο πιάνο και τον Κόλιν Γκρίνγουντ των Radiohead στο μπάσοSacha Lecca

Ο Νικ Kέιβ στο πιάνο συνοδευόμενος από τον Κόλιν Γκρίνγουντ των Radiohead στο μπάσο, παρουσιάζει μοναδικές συναυλίες γεμάτες συναίσθημα, ατμόσφαιρα και υπερβατικότητα, όπου χαρακτηρίστηκαν από τα διεθνή μέσα ως «τίποτα λιγότερο από μια πνευματική εμπειρία» (LA Magazine). Οι εμφανίσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της sold-out περιοδείας σε ΗΠΑ και Αυστραλία, όπου Κέιβ και Γκρίνγουντ αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς, με καθηλωτικές ερμηνείες τραγουδιών από την πολυετή δισκογραφία του Κέιβ.

Κόρεϊ Τέιλορ, Θέατρο Λυκαβηττού

Μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές αλλά και σημαντικότερες προσωπικότητες της rock και metal μουσικής των τελευταίων 30 ετών, ο Κόρεϊ Τέιλορ, έρχεται στον Λυκαβηττό την Τρίτη 28 Μαΐου με τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του, τόσο ως τραγουδιστής και ηγέτης των Slipknot και των Stone Sour, όσο και ως σόλο καλλιτέχνης.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης
Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Μίλτος Πασχαλίδης, Θέατρο Βράχων

Ο Μίλτος Πασχαλίδης σηματοδοτεί την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων στο Βύρωνα. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός φέρνει παλιά και νέα τραγούδια στην πρώτη καλορινή του συναυλία την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Υπόγεια Ρεύματα, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου τα Υπόγεια Ρεύματα γιορτάζουν τα 30 χρόνια τους με μια μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Εκεί θα υποδεχθούν αγαπημένους φίλους και μουσικούς συνοδοιπόρους τους, οι οποίοι θα ανέβουν μαζί τους στη σκηνή ερμηνεύοντας και διασκευάζοντας τραγούδια από όλη την πορεία του συγκροτήματος.

Θα εμφανιστούν οι: Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή | Σπύρος Γραμμένος | Βαγγέλης Καζαντζής | Αλέξης Καλοφωλιάς | Γιώργος Κατσάνος | Κίτρινα Ποδήλατα | Κώστας Λειβαδάς | Ερρίκος Λίτσης | Νικόλας Μαραγκόπουλος | Δημήτρης Μητσοτάκης| Τηλέμαχος Μούσας | Μάριος Νταβέλης | Μαρία Παπαγεωργίου | Σάσα Παπαλάμπρου| Μιχάλης Πούγουνας | Αγγελική Τουμπανάκη | Τσοπάνα Rave | Πάνος Φραγκιαδάκης | Frank Panx | Magic de Spell | MC Yinka – Iota + τα παλιά μέλη των Υπογείων Ρευμάτων.

Τόσκα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Τόσκα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Tόσκα, Ηρώδειο

Με τη δημοφιλέστατη Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι ανοίγει η Εθνική Λυρική Σκηνή το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 1, 2, 4, 6 και 11 Ιουνίου 2024, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Ούγκο ντε Άνα και αναβίωση σκηνοθεσίας Κατερίνας Πετσατώδη.

Θέατρο

Athens Comedy Festival

Η 4ήμερη γιορτή γέλιου με τον έντονο φεστιβαλικό αέρα έχει γίνει πλέον θεσμός και έρχεται για άλλη μια φορά να «ταρακουνήσει» την πόλη.

Οι φετινές παραστάσεις του Athens Comedy Festival μας δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πολυσχηματικά Comedy Clubs, tailor made παραγωγές, work in progress παραστάσεις, τα αγαπημένα «Κάψε το Σενάριο», «Big Talk Live», «Comedy Battle», το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ «Logopaignia Fight Night», ενώ θα ξαναδούμε το «oι 1000», τη live μεταφορά σε θεατρική σκηνή της τηλεοπτικής εκπομπής «οι 100». Για πρώτη φορά φέτος στο φεστιβάλ συμμετέχουν και αγαπημένα Live Podcast Shows.

Φέτος το φεστιβάλ απαρτίζεται από το μεγαλύτερο αριθμό κωμικών που έχει υπάρξει ποτέ. Περισσότεροι από 80 από τους κορυφαίους Έλληνες stand up comedians, αλλά και ηθοποιοί και μουσικοί θα ανέβουν στις σκηνές του Athens Comedy Festival: Athina Kefalopoulos, Blink Mike, Dominik Sits, Lucumaki, Rasheed Ghalli, Stavroula Pabst, Άγγελος Κυριακίδης, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Αλέξανδρος Μουρατίδης, Αλέξανδρος Πασπαρδάνης, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Αλέξανδρος Τσιγγίλης, Αλέξανδρος Χαριζάνης, Ανδρέας Πασπάτης, Απόλλων Roach, Αριστοτέλης Ρήγας, Βαγγέλης Αναστασίου, Βαγγέλης Μουλαράς, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Ρούσσος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιώργος Αλεβίζος, Γιώργος Καραμανλής, Γιώργος Φαρφαρατζής, Γιώργος Χατζηπαύλου, Δήμητρα Θωμά, Δήμητρα Νικητέα, Δημήτρης Δημόπουλος, Δημήτρης Μακαλιάς, Δημήτρης Μπότσας, Δημήτρης Παλλιγκίνης, Δημήτρης Παπαργύρης, Δημήτρης Χοντίδης, Δημήτρης Χριστοδούλου, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Διογένης Παπαδάκης, Διονύσης Ατζαράκης, Ειρήνη Ξυγκάκη, Έμιλυ Ντάνου, Ζήσης Ρούμπος, Ηλίας Φουντούλης, Ήρα Κατσούδα, Θανάσης Σαμαράς, Θάνος Αυγερινός, Θοδωρής Αδαμάκος, Θωμάς Ζάμπρας, Κύνθια, Κωνσταντής Μπίτσης, Κωνσταντίνος Capitano, Κωνσταντίνος Μπούρας Μπαϊμάκος, Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, Κώστας Κρύος, Λάλα Κωλοπή, Λάμπρος Φισφής, Λευτέρης Κουλώνης, Λούης Πατσαλίδης, Μάριος Δημητρόπουλος, Μελίνα Κόλλια, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Μιχάλης Σεβαστέρης, Οδυσσέας Μαυρομμάτης, Οδυσσέας Ντενίζ Ουρέμ, Παναγιώτης Κούδας, Παναγιώτης Κούδας, Πάρις Ρούπος, Ρούλη Μπουραντά, Σαββούλα Οικονόμου, Σπήλιος Φλώρος, Σταμάτης Αθανασάκης, Σταύρος Μαργιώλος, Στέλιος Ανατολίτης, Χάρης Νταρζάνος, Χρήστος Πέτρου, Χριστίνα Βούλγαρη, Χριστίνα Μπάκου, Χρύσα Κατσαρίνη.

Οι Guests που συμμετέχουν είναι: Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Βάσω Λασκαράκη, Αντίνοος Αλμπάνης, Θοδωρής Μαραντίνης, Θανάσης Αλευράς, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δανάη Μιχαλάκη, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Jerome Kaluta.

Σινεμά

Ιστορίες Καλοσύνης (Kinds of Kindness)

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ιστορίες Καλοσύνης» με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ Έμα Στόουν και τους υποψήφιους για Όσκαρ Γουίλεμ Νταφόε και Τζέσε Πλέμονς είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Furiosa: A Mad Max Saga

H Άνια Τέιλορ-Τζόι και ο Κρις Χέμσγουορθ πρωταγωνιστούν στο Furiosa: A Mad Max Saga του βραβευμένου με Όσκαρ Τζορτζ Μίλερ, την πολυαναμενόμενη επιστροφή στον θρυλικό δυστοπικό κόσμο που δημιούργησε πριν από πάνω από 30 χρόνια με τις καθοριστικές ταινίες Mad Max.

Ο Μίλερ γυρίζει ξανά σελίδα με μία ολοκαίνουρια, πρωτότυπη, αυτόνομη περιπέτεια που θα αποκαλύψει την προέλευση της πανίσχυρης ηρωίδας της πολυβραβευμένης παγκόσμιας επιτυχίας Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής.

Καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Φουριόζα αρπάζεται από την Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια της μεγάλης Ορδής Μηχανόβιων με επικεφαλής τον πολέμαρχο Ντεμέντους. Καθώς περιπλανιούνται στην άγονη γη, καταλήγουν στην Ακρόπολη που βρίσκεται υπό την ηγεμονία του Αθάνατου Τζο. Ενώ οι δύο τύραννοι αλληλοσπαράζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει, η Φουριόζα πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες για να επιστρέψει στην πατρίδα της.

This is Athens City Festival

Στις 2 Ιουνίου χορεύουμε και διασκεδάζουμε στο Λόφο του Λυκαβηττού με πιάτο όλη την Αθήνα. Το Athens All Star Party στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού υπόσχεται να γράψει ιστορία, μετατρέποντας το «μπαλκόνι» της Αθήνας σε μία απέραντη χορευτική πίστα. Επίσης, 30 Μαΐου - 05 Ιουνίου 2024 το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει για 8η χρονιά, για να αναδείξει για μια ακόμη χρονιά τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων χωρών. Το 8ο FeCHA θα πραγματοποιηθεί στους θερινούς κινηματογράφους Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Αελλώ Cinemax, ενώ προβολές θα φιλοξενήσουν το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Από 25 Μαΐου έως 06 Ιουνίου 2024 το Athens Cocktail Week επιστρέφει σε διάφορα σημεία της πόλης. To Athens Cocktail Week μεταφέρει και φέτος το vibe του στην καταπληκτική bar σκηνή της πόλης μας. Guest shifts από διάσημα μπαρ του εξωτερικού, events, dj sets & happenings. Το Athens Cocktail Week θα κορυφωθεί με το Athens Cocktail Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 & 8 Ιουνίου, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το SYMPOSIO επιστρέφει Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 (12:00-23:00) στην ιστορική Βαρβάκειο Αγορά για μια μοναδική γιορτή που συνδυάζει γεύσεις και μουσική.

Βιβλίο

Μελέτη περίπτωσης, Graeme Macrae Burnet

Ένα πολύ διασκεδαστικό λογοτεχνικό παιχνίδι, κάτι ανάμεσα σε ιστορία μυστηρίου και ψυχολογικό δράμα.

Λονδίνο, 1965. Μια νεαρή κοπέλα πιστεύει ότι ένας χαρισματικός ψυχοθεραπευτής, ο Κόλινς Μπρέιθγουεϊτ, οδήγησε την αδερφή της στην αυτοκτονία. Για να επιβεβαιώσει τις υποψίες της, υιοθετεί μια πλαστή ταυτότητα και τον επισκέπτεται ως πελάτισσα, καταγράφοντας τις εμπειρίες της σε μια σειρά από τετράδια. Σύντομα όμως αρχίζει να αμφισβητεί τα πάντα. Ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό.

Στo Μελέτη περίπτωσης, ο Graeme Macrae Burnet μπολιάζει αυτά τα τετράδια με τη δική του έρευνα για τον Κόλινς Μπρέιθγουεϊτ. Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή –και συχνά πολύ χιουμοριστική– διερεύνηση της ψυχικής υγείας, της ταυτότητας και της αλήθειας, από έναν από τους πιο επινοητικούς συγγραφείς του καιρού μας.

Διαβάστε επίσης

Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2024: Συναυλίες, θέατρο χορός - To πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Από τον Σαββόπουλο ως τον Sting: Όσα θα δούμε και θα ακούσουμε στο Ηρώδειο το καλοκαίρι

Dave Mustaine, θα δούμε ποτέ τους Megadeth στην ίδια σκηνή με τους Metallica;

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή