Χρόνια πολλά Τζόνι Ντεπ: Η παράξενη φοβία, η αλλόκοτη συλλογή και τα φαντάσματα

Τζόνι Ντεπ: Ο «Τζακ Σπάροου» της καρδιάς μας έχει γενέθλια και ως δώρο στους φαν του, συγκεντρώσαμε 20 άγνωστα και -ενίοτε- αλλόκοτα fun facts για τον αγαπημένο ηθοποιό που σήμερα γίνεται 61 ετών!

Τζόνι Ντεπ
«Δεν προσποιούμαι τον κάπτεν-περίεργο. Απλώς κάνω αυτό που κάνω». -Τζόνι Ντεπ
AP
5'

Ο Τζόνι Ντεπ γεννήθηκε ως Τζον Κρίστοφερ Ντεπ ΙΙ στις 9 Ιουνίου 1963 στο Όνσμπορο του Κεντάκι. Εκτός από πασίγνωστος ηθοποιός, είναι επίσης μουσικός και ταλαντούχος ζωγράφος.

Τζόνι Ντεπ
H αυτοπροσωπογραφία του Τζόνι Ντεπ, με τίτλο «Five», απεικονίζει τα συναισθήματα του ηθοποιού τα τελευταία χρόνιαΑΡ

20 άγνωστα και αλλόκοτα πράγματα που δεν ήξερες για τον Τζόνι Ντεπ

1. Ο Τζόνι Ντεπ έκανε το ντεμπούτο του στο σινεμά στην ταινία «A Nightmare on Elm Street» (Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες) του 1984. Ωστόσο η φήμη του εκτοξεύτηκε όταν έπαιξε τον νεαρό μυστικό αστυνομικό Tommy Hanson, στη σειρά 21 Jump Street. Ένας ρόλος που αμέσως τον ανέδειξε σε είδωλο.

2. Όταν ο Ντεπ ήταν μόλις 12 ετών, η μαμά του αγόρασε μια κιθάρα. Από έφηβος είχε το δικό του ροκ συγκρότημα και πλέον είναι κιθαρίστας των Hollywood Vampires, το συγκρότημα του Άλις Κούπερ και του Τζο Πέρι των Aerosmith.

3. Ο Ντεπ λατρεύει τον Μάρλον Μπράντο και έχει επηρεαστεί βαθιά από τον θρυλικό ηθοποιό.

4. Ο Τζόνι Ντεπ είναι συλλέκτης σπάνιων και πολύτιμων αντικειμένων. Έχει πάθος να συλλέγει μοναδικά και πολύτιμα αντικείμενα, όπως σπάνια βιβλία, έργα τέχνης, κρανία, αντίκες ιατρικά εργαλεία, αναμνηστικά ταινιών, κ.ά. Η πολύτιμη συλλογή του μπορεί να γεμίσει ένα ιδιαίτερο ιδιωτικό μουσείο.

5. Τρέφει μεγάλο θαυμασμό για την κουλτούρα των ιθαγενών της Αμερικής και μάλιστα έχει δηλώσει ότι έχει ινδιάνικη καταγωγή, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά. Έχει υποστηρίξει διάφορους ιθαγενείς Αμερικανούς σκοπούς και έχει υιοθετηθεί από τη φυλή Comanche.

6. Ο Τζόνι Ντεπ μιλάει αρκετές γλώσσες, όπως ισπανικά και γαλλικά τα οποία είχε μάθει για να συνεννοείται με τους γονείς της πρώην συντρόφου του, Βανέσα Παραντί.

7. Το σκοτεινό και το μακάβριο τού ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία. Αυτό είναι εμφανές σε μερικούς από τους ρόλους που του έχει δώσει ο κολλητός του φίλος, Τιμ Μπάρτον.

8. Έχει πάθος με τα vintage αυτοκίνητα και έχει μια ανεκτίμητη συλλογή από κλασικά οχήματα.

9. Είναι λάτρης του skateboard. Μάλιστα τον έχουν δει να κάνει skateboard κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των γυρισμάτων.

10. Έχει πάθος με τα όπλα και είναι γνωστό ότι συλλέγει όπλα αντίκες και αντικείμενα.

11. Το 2007, η κόρη του αρρώστησε με λοίμωξη από E. Coli που διέκοψε τη λειτουργία των νεφρών της! Η Λίλι Ρόουζ νοσηλεύτηκε στο Great Ormond Street Hospital. Έτσι, για να τους ευχαριστήσει, ο Ντεπ επισκέφτηκε το νοσοκομείο με την ενδυμασία του Τζακ Σπάροου και διασκέδασε τα παιδιά για τέσσερις ώρες! Τον επόμενο χρόνο δώρισε 2 εκατομμύρια δολάρια στο νοσοκομείο!

12. Επίσης, ο Ντεπ είναι γνωστός για τις φιλανθρωπικές του προσπάθειες! Έχει προσφέρει σημαντικές δωρεές σε αρκετούς φιλανθρωπικούς σκοπούς!

13. Η μεγαλύτερη επιρροή του για την ερμηνεία του Τζακ Σπάροου ήταν ο Κιθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones, ο οποίος αποτελεί ένα από τα είδωλα του Ντεπ.

14. Ο Captain Jack Sparrow της καρδιάς μας, έχει τη δική του συλλογή από ρούμια. Ο Ντεπ μπορεί να υπερηφανεύεται για μια τεράστια και εξαίσια συλλογή με πάνω από 200 σπάνια και vintage ρούμια.

15. Ο Ντέιβιντ Λεγκ, Βρετανός επιστήμονας, βρήκε ένα απολίθωμα 505 εκατομμυρίων ετών που θα μπορούσε να ήταν ο πρόγονος των αστακών και των σκορπιών! Μάλιστα, του θύμιζε τον Ψαλιδοχέρη Έντουαρντ που ερμήνευσε ο Ντεπ. Ως θαυμαστής του ηθοποιού, ο Λεγκ σκέφτηκε να τον τιμήσει ονομάζοντας το απολίθωμα, Kooteninchela deppi! Το όνομα αναφέρεται στην ταινία του Μπάρτον, καθώς το "chela" στα λατινικά σημαίνει ψαλίδι! Επίσης το deppi πρόερχεται από τον Depp.

16. Ο άνθρωπος που έπαιξε τον Γουίλι Γουόνκα στο Charlie and the Chocolate Factory, ως παιδί είχε σοβαρή αλλεργία στη σοκολάτα.

17. Πιστεύει πολύ στο υπερφυσικό. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι έχει απόκοσμες συναντήσεις με πνεύματα που κατοικούν στις κατοικίες του, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού του νησιού. Για να διερευνήσει αυτά τα παραφυσικά φαινόμενα, έχει ζητήσει ακόμη και την τεχνογνωσία ερευνητών του είδους.

18. Ο Ντεπ πάσχει από αυτοματοφοβία, δηλαδή φοβάται τις κούκλες βιτρίνας, τα κέρινα ομοιώματα, τα ρεαλιστικά αγάλματα.

19. Το 2008 άφησε ένα φωνητικό μήνυμα σε 17χρονη Βρετανίδα που βρισκόταν σε κώμα για πέντε μήνες. Οι γονείς του κοριτσιού τού ζήτησαν να ηχογραφήσει ένα φωνητικό μήνυμα επειδή ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός της κόρης τους με σκοπό να της παίζουν το μήνυμα με τη φωνή του καθημερινά, ελπίζοντας ότι εκείνη θα ξυπνήσει από το κώμα. Ο Ντεπ συγκινήθηκε από το γράμμα και είπε ότι θα έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει.

20. Ο γνωστός σταρ έχει μυωπία από τη γέννησή του και είναι σχεδόν τυφλός από το αριστερό του μάτι. Ισχυρίζεται ότι η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί με χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε επίσης

O Τζόνι Ντεπ σε κωμωδία: Θα παίξει τον «Σατανά» - To all star cast της ταινίας

Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί τον Αλ Πατσίνο στην ταινία «Modi»

Οι Τζόνι Ντεπ και Αλ Πατσίνο σμίγουν ξανά στις πρώτες εικόνες του «Modi»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή