«Dream Role»: Φωτογραφική έκθεση του σκηνοθέτη Πίτερ Τσέλσομ στην Τοσκάνη

Φωτογραφίες από μέρη που έχει επισκεφθεί και από γυρίσματα ταινιών, καθώς και πορτρέτα ηθοποιών του Χόλιγουντ συνθέτουν την έκθεση «Dream Role» του σκηνοθέτη στην Λουνιτζάνα της Τοσκάνης, όπου κατοικεί εδώ και πολλά χρόνια
«Dream Role»: Φωτογραφική έκθεση του σκηνοθέτη Πίτερ Τσέλσομ στην Τοσκάνη
1'

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Τσέλσομ απέκτησε εμμονή με τη φωτογραφία σε ηλικία 13 ετών, όταν ο πατέρας του τού χάρισε μια φωτογραφική μηχανή Kodak Retinette 1B για τα γενέθλιά του.

Φωτογραφίες από μέρη που έχει επισκεφθεί και από γυρίσματα ταινιών, καθώς και πορτρέτα ηθοποιών του Χόλιγουντ συνθέτουν την έκθεση «Dream Role» του σκηνοθέτη στην Λουνιτζάνα της Τοσκάνης, όπου κατοικεί εδώ και πολλά χρόνια.

Στις 50 φωτογραφίες απεικονίζονται τοποθεσίες, στις οποίες έζησε τα παιδικά του χρόνια, καθώς και στιγμιότυπα από κινηματογραφικά γυρίσματα με τους Τζέρι Λιούις, Τζένιφερ Λόπεζ, Νταϊάν Κίτον, Γκάρι Όλντμαν.

«Οι φωτογραφίες που εκτίθενται, αποκαλύπτουν το οξύ και ειρωνικό βλέμμα του Άγγλου σκηνοθέτη και μιλούν στο κοινό για τα κινηματογραφικά "παρασκήνια", με γνώριμα πρόσωπα σε στιγμές διαλείμματος, προβληματισμού ή ψυχαγωγίας στο πλατό. Η έκθεση γίνεται έτσι μια ευκαιρία για αναδρομή στο παρελθόν, στις ταινίες που έφεραν την επιτυχία στον σκηνοθέτη, "Funny Bones", "Hector", "The Search for Happiness" και πολλές άλλες» αναφέρεται στην περιγραφή της έκθεσης που φιλοξενείται στο ιστορικό Fortino Leopoldo, στο Φόρτε ντέι Μάρμι στην ακτή της Τοσκάνης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή