Smashing Pumpkins: Ο Μπίλι Κόργκαν προτείνει μουσική, ταινίες και βιβλία

Ο Μπίλι Κόργκαν των Smashing Pumpkins προτείνει βιβλία, ταινίες και μουσικές που του αρέσουν τελευταία - Στην Αθήνα για μια συναυλία στις 16 Ιουλίου
Smashing Pumpkins: Ο Μπίλι Κόργκαν προτείνει μουσική, ταινίες και βιβλία
EPA/TIMM SCHAMBERGER
4'

Καθώς οι Smashing Pumpkins βρίσκονται εν μέσω ευρωπαϊκής καλοκαιρινής περιοδείας που θα τους φέρει και στην Αθήνα για μια ζωντανή εμφάνιση στο ΣΕΦ στις 16 Ιουλίου, παρέα με τον Τομ Μορέλο των Rage Against the Machine, ο τραγουδιστής τους Μπίλι Κόργκαν μίλησε στον Guardian για ταινίες, βιβλία, τραγούδια και εστιατόρια που είδε, άκουσε, διάβασε και επισκέφθηκε πρόσφατα και προτείνει σε όλους.

«Το αγόρι και ο ερωδιός»

«Πήγα και το είδα πρόσφατα με τον 8χρονο γιο μου. Η ταινία αναφέρεται σε ένα παιδί που χάνει τη μητέρα του νωρίς και αυτό με άγγιξε γιατί κατά κάποιο τρόπο την έχασα κι εγώ τη δική μου στα 4 μου χρόνια, όταν την έκλεισαν σε άσυλο. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη ταινία αλλά κάπως αινιγματική. Όταν τελείωσε, ζήτησα από το γιο μου να μου την εξηγήσει και μου είπε ότι “ήταν μια ταινία για ένα αγόρι και ένα γαλάζιο ερωδιό”. Μερικές φορές μόνο ένα παιδί μπορεί να σου δείξει την αλήθεια που βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου. Ήταν μια όμορφη στιγμή ανάμεσα στο γιο μου κι εμένα».

«Ρέκβιεμ», του Μότσαρτ στην Όπερα του Σικάγο

«Είδα πρόσφατα το κονσέρτο υπό τη διεύθυνση του Ενρίκε Ματσόλα. Είχε 60 άτομα χορωδία, 60 μουσικούς και τέσσερις σολίστες που τραγουδούσαν. Το είχα ακούσει το Ρέκβιεμ σπίτι μου αλλά να το ακούς ζωντανά ήταν σαν θρησκευτική εμπειρία. Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών, νιώθεις ότι ακούς μια ιδιοφυία την οποία δεν μπορείς να συλλάβεις. Είναι μια απίθανη εμπειρία.

«Every man for himself and God against all» του Βέρνερ Χέρτζογκ

«Απόλαυσα τη βιογραφία του Χέρτζογκ. Το στιλ του είναι πολύ λακωνικό. Αναφέρεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του με απίθανες λεπτομέρειες και το κάνει με τον δικό του ψύχραιμο γερμανικό τρόπο που σχεδόν σοκάρει. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι και το σκηνοθετικό του στιλ. Σε μια αφήγηση, ο Χέρτζογκ είναι μέσα σε ένα ελικόπτερο και γυρίζει μια ταινία σε ένα από τα πιο επικίνδυνα βουνά του κόσμου. Ξαφνικά βρίσκονται μέσα σε μια σφοδρή καταιγίδα όπου δεν βλέπει ούτε το χέρι του μπροστά στο πρόσωπό του από τη χιονοθύελλα. Παγιδεύτηκαν στο βουνό για μέρες και σχεδόν πέθαναν.

Kid Tigrrr – Skin

Η Kid Tigrrr είναι μια ανεξάρτητη μουσικός που μου αρέσει πολύ και πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα καινούριο κομμάτι, το «Skin». Η μουσική της είναι shoegaze και αν σας αρέσουν οι My Bloody Valentine ή οι Slowdive, θα σας αρέσει και αυτή. Στις εμφανίσεις της είναι μόνη πάνω στη σκηνή, με μια κιθάρα και αυτό δείχνει θάρρος. Δεν την έχω δει ποτέ ζωντανά αλλά εκείνη ανεβάζει διαρκώς στιγμιότυπα από συναυλίες της στο Instagram και είναι σα να την έχω δει. Της έστειλα μήνυμα να την ενθαρρύνω να ακολουθήσει τη μούσα της.

The Bozeum

Οι θαυμαστές των Simpsons ξέρουν ασφαλώς τον κλόουν Krusty που έχει βασισθεί στον Μπόζο από το Σικάγο. Πρόσφατα με προσκάλεσε ο Ντέιβιντ Αρκέτ να επισκεφθώ τον Τομ Χόλμπρουκ που είναι ο μεγαλύτερος συλλέκτης με αντικείμενα που σχετίζονται με τον Μπόζο. Μου έκαναν προσωπική ξενάγηση στο «μουσείο Μπόζο» (Bozeum), που ήταν πολύ ωραίο. Ο Μπόζο είναι «θησαυρός», οπότε μπορείτε να φαντασθείτε τί μπορούν να πουλήσουν στα παιδιά: παιχνίδια, κούκλες, σαπούνια, οδοντόβουρτσες, τα πάντα. Βάζουν το όνομα του Μπόζο σε όλα όσα ένα παιδί θέλει.

Εστιατόριο Del Rio στο Highwood του Ιλινόις

Πρόκειται για ένα ιταλικό εστιατόριο εδώ που μένω. Στη δεκαετία του ’30 ήταν τάνγκο μπαρ και το έχει η ίδια οικογένεια για περίπου 100 χρόνια. Αν το επισκεφθείτε θα δείτε την ίδια διακόσμηση που είχε πάντα, είναι ένα είδος αντίκας που έχει επιζήσει έως τις μέρες μας. Η τέλεια συνάντηση του παρελθόντος με το παρόν. Αν και είμαι τακτικός πελάτης του, μόνο ένα πιάτο μπορώ να φάω εκεί, μακαρόνια χωρίς γλουτένη.

Η προπώληση των εισιτηρίων της συναυλίας των Smashing Pumpkins στο ΣΕΦ στις 16 Ιουλίου συνεχίζεται στο more.com

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή