Νιλ Τζόρνταν: «Ο Τομ Κρουζ είναι ο τελευταίος μεγάλος σταρ του σινεμά»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Νιλ Τζόρνταν μιλάει στη βιογραφία του για τον Τομ Κρουζ, τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις και το ρόλο που απέρριψε ο δεύτερος στη «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα»

Νιλ Τζόρνταν: «Ο Τομ Κρουζ είναι ο τελευταίος μεγάλος σταρ του σινεμά»
2'

«Είχα δώσει το σενάριο στον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, αλλά όπως το περίμενα, δεν δέχθηκε να παίξει στην ταινία. Λίγα χρόνια πριν κυκλοφορούσε διαρκώς με ένα αναπηρικό καροτσάκι προκειμένου να παίξει στο “Αριστερό μου πόδι”. Αν έλεγε ναι στη δική μου πρόταση θα έπρεπε να κοιμάται επί μήνες σε φέρετρο. Ετσι το αφήσαμε», λέει ο σκηνοθέτης της ταινίας «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα» (1994), Νιλ Τζόρνταν στη βιογραφία του «Amnesiac: A Memoir», που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες.

Ο ρόλος για τον οποίο γίνεται λόγος στο βιβλίο είναι εκείνος του Λεστάτ, ρόλος που τελικά πήγε στον Τομ Κρουζ. «Συναντηθήκαμε δύο φορές με τον Τομ στο σπίτι του στο Μπρέντγουντ και αμέσως ένιωσα ότι ήταν ο σωστός ηθοποιός για το ρόλο. Ο Τομ ήταν αναγκασμένος να ζει μακριά από τα βλέμματα των άλλων, έπρεπε να κρύβεται στη σκιά ακόμα και υπό το φως του ήλιου στο Χόλιγουντ. Είναι αιώνια νέος και είναι σταρ. Θα ήταν ο τέλειος Λεστάτ», γράφει ο Νιλ Τζόρνταν στη βιογραφία του.

Ο Τομ Κρουζ στη "Συνέντευξη με έναν βρικόλακα"

Όμως, επειδή οι πάντες είχαν διαβάσει το βιβλίο της Αν Ράις στο οποίο βασίστηκε η ταινία, όλοι είχαν άποψη για το κάστινγκ. «Η μισή Αμερική είχε διαβάσει το βιβλίο και ήθελε να έχει λόγο στην επιλογή των ηθοποιών. Πριν κάνει πρεμιέρα η ταινία όλοι μας έλεγαν ότι κακώς είχε αναλάβει το ρόλο του Λεστάτ ο Τομ Κρουζ. Αλλά είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός και όταν λέει ότι αναλαμβάνει κάτι, το κάνει με τρόπο που σοκάρει τους πάντες. Ο Τομ είναι ο τελευταίος μεγάλος σταρ του σινεμά», λέει ο σκηνοθέτης.

Όσον αφορά στον συμπρωταγωνιστή του στην ταινία, Μπραντ Πιτ, ο Νιλ Τζόρνταν υποστηρίζει ότι ο γνωστός αμερικανός πρωταγωνιστής κουράστηκε από τα συνεχή νυχτερινά γυρίσματα και τον ίδιο τον χαρακτήρα που ενσάρκωσε. «Ο Μπραντ είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και πάνω σε αυτό ήθελε να υποδυθεί τον ήρωά του. Όμως η παθητικότητα του ήρωα, τον έριξε ψυχολογικά», τονίζει ο Νιλ Τζόρνταν που το επόμενο βήμα του είναι η ταινία «The well of Saint Nobody» με τους Τζέρεμι Αϊρονς, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ και Εϊνταν Κουίν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή