Release Athens: «Οδοστρωτήρας» οι Megadeth στην Πλατεία Νερού

Οι εκρηκτικοί Megadeth άνοιξαν ιδανικά τις metal μέρες του φετινού Release Athens, την Παρασκευή 14/6, βάζοντας τον πήχη και τις προσδοκίες πολύ ψηλά για όσα ακολουθήσουν!
Megadeth
Ο Dave Mustaine των Megadeth
Release Athens
2'

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δεν εμπόδισαν τον κόσμο να κατακλύσει από νωρίς την Πλατεία Νερού, το απόγευμα της Παρασκευής (14/6). Έτσι, όταν βγήκαν οι Grand Magus ήδη το κοινό είχε πάρει τη θέση του μπροστά στη σκηνή γεμίζοντας τον χώρο. Οι Σουηδοί αποδείχτηκαν εξαιρετική επιλογή για το άνοιγμα της ημέρας, παρά την υπερβολική ζέστη -με την οποία οι Βόρειοι δεν τα πάνε και πολύ καλά, όπως έλεγαν και οι ίδιοι- και άφησαν τη σκηνή με το Hammer of the North και τον κόσμο να τραγουδά μαζί τους.

Οι Blind Guardian επέστρεψαν στο Release Athens, με τον αέρα όμως των… τεσσάρων live (3 στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη) του περασμένου Οκτωβρίου! Σε ένα σφιχτό setlist -χωρίς πολλά λόγια- οι Γερμανοί έπαιξαν αγαπημένα κομμάτια του ελληνικού κοινού (Imaginations from the other side, The script for my requiem, Nightfall κ.α.) και από τον τελευταίο τους δίσκο «The God Machine», πήραν τις ακουστικές τους κιθάρες για τα Lord of the Rings και The Bard’s song, και έκλεισαν με Mirror Mirrror και φυσικά Valhalla (Deliverance … μόνο για λίγα λεπτά αυτή τη φορά) καθώς πλησίαζε η μεγάλη στιγμή της βραδιάς.

Οι Megadeth ήταν πραγματικοί τυφώνες, με υποδειγματικά καλό ήχο, φανταστικό setlist, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στη χώρα μας. Ο Dave Mustaine, στα 62 του πλέον, ήταν εντυπωσιακά άχαστος -παίζοντας ακόμα και την ώρα που «στόλιζε» ένα άτομο της ασφάλειας του χώρου, σε ένα σύντομο επεισόδιο στο τρίτο τραγούδι (Skin o' My Teeth).

dave-mustain.jpg

O Dave Mustaine

Release Athens

Πραγματικός πανικός έγινε στα κλασικά Tornado of Souls, Holy Wars, Peace Sells και Symphony of Destruction, με τον Mustaine να αποθεώνεται στο δικό του Mechanix από την εποχή των Metallica. Συμπέρασμα: Οι Megadeth ήρθαν, έπαιξαν, μας άφησαν στην κυριολεξία άναυδους!

Setlist Megadeth

  1. The Sick, the Dying… and the Dead!
  2. Dread and the Fugitive Mind
  3. Skin o' My Teeth
  4. Angry Again
  5. Hangar 18
  6. She-Wolf
  7. This Was My Life
  8. Sweating Bullets
  9. Trust
  10. Tornado of Souls
  11. Countdown to Extinction
  12. We'll Be Back
  13. Symphony of Destruction
  14. Peace Sells
  15. Mechanix
  16. Holy Wars... The Punishment Due

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή