Πέντε αξέχαστες live εμφανίσεις του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Μια μεγάλη συναυλία πραγματοποιεί στο Release Athens Festival, το Σάββατο 29 Ιουνίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κι εμείς θυμόμαστε τα πέντε κορυφαία live της καριέρας του
Πέντε αξέχαστες live εμφανίσεις του Βασίλη Παπακωνσταντίνου
3'

Λίγες μέρες πριν το μεγάλο live του σπουδαίου ερμηνευτή στο Release Athens 2024, στις 29 Ιουνίου, θυμόμαστε μερικές από τις κορυφαίες βραδιές της καριέρας του.

Με μια πορεία που ξεπερνάει το μισό αιώνα πλέον, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει υπάρξει ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της συναυλιακής συνθήκης, φροντίζοντας για δεκαετίες ολόκληρες να επισκέπτεται κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε εποχές που περιοδείες τέτοιου μεγέθους δεν ήταν κάτι συνηθισμένο. Υπάρχουν γενιές ολόκληρες μουσικόφιλων που θα εξομολογηθούν πως μια από τις πρώτες τους συναυλιακές εμπειρίες ήταν από τον «αιώνιο έφηβο» του ελληνικού τραγουδιού και πως αποτέλεσε κομβικό σημείο για την μετέπειτα αγάπη τους για τη ζωντανή μουσική.

Αν και η παρακάτω λίστα θα μπορούσε αν είναι αρκετά μεγαλύτερη και στις 29 Ιουνίου θα προστεθεί μια ακόμα ιστορική εμφάνιση, αυτή τη φορά στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Release Athens 2024, ακολουθούν 5 από τις πιο ξεχωριστές βραδιές του αξεπέραστου ερμηνευτή!

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Απρίλιος, 1985)

Συναυλία-σταθμός στην καριέρα του, αφού αυτή εδώ ήταν η πρώτη του μεγάλη προσωπική συναυλία, με 16.000 κόσμο να συγκεντρώνεται στο ΣΕΦ και να τον αποθεώνει. Αναμενόμενα, λίγο καιρό αργότερα, κυκλοφόρησε η επίσημη ηχογράφηση της βραδιάς με τίτλο «Η συναυλία από το Νέο Φάληρο».

Γήπεδο Παναθηναϊκού - Λεωφόρος (Ιούνιος, 1987)

Την ημέρα της συναυλίας σταματάει η κυκλοφορία σε ολόκληρη την περιοχή, γεγονός πρωτόγνωρο για Έλληνα καλλιτέχνη. Ο διοργανωτής του show, Στέλιος Ελληνιάδης (υπεύθυνος για πάνω από 150 εμφανίσεις τους Παπακωνσταντίνου), θα δηλώσει στην αρχή της βραδιάς πως η Λεωφόρος δεν είχε ξαναφιλοξενήσει τόσο κόσμο ξανά!

Καυτατζόγλειο (Σεπτέμβριος, 1989)

Η τελευταία βραδιά μια περιοδείας με 50 (!) στάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, έμελλε να μείνει για πάντα στην ιστορία. Με 45 νταλίκες και 20 φορτηγά (αριθμός-ρεκόρ για την εποχή), ο Παπακωνσταντίνου συγκεντρώνει μια λαοθάλασσα που σύμφωνα με τα στοιχεία της περιόδου έφτασε τις 80.000.

Πετρούπολη (Ιούνιος, 2003)

Η μεγάλη γιορτή για τα 30 χρόνια καριέρας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, περιλάμβανε και μια στάση στο θέατρο της Πετρούπολης και καλεσμένους πολλούς φίλους και συνεργάτες του όπως οι Διονύσης Τσακνής, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μάνος Ξυδούς, Κώστας Μακεδόνας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χριστόφορος Κροκίδης, Χρήστος Θηβαίος, Ευρυδίκη και πολλοί άλλοι. Την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και η επίσημη ηχογράφηση με τίτλο «Εσείς, οι φίλοι κι εγώ».

Καλλιμάρμαρο (Ιούνιος, 2023)

50 χρόνια Βασίλης, 50 χιλιάδες κόσμος. Η πιο πρόσφατη ιστορική συναυλία του Παπακωνσταντίνου, η οποία πλέον πέρασε και στην ιστορία της εγχώριας δισκογραφίας με την πρόσφατη κυκλοφορία του live album από εκείνη τη βραδιά.

Επόμενος σταθμός του Παπακωνσταντίνου, η Πλατεία Νερού και το Release Athens 2024. Το Σάββατο 29 Ιουνίου θα εμφανιστεί για ένα ακόμα εντυπωσιακό show με special guests τον βιρτουόζο κιθαρίστα Gus G. και τον σπουδαίο τραγουδιστή των Rainbow, Ronnie Romero.

Για όλες τις πληροφορίες επισκεφθείτε το www.releaseathens.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή