Coldplay: Νέο άλμπουμ με περιβαλλοντική συνείδηση

Νέο άλμπουμ κυκλοφορούν προσεχώς οι Coldplay και το κάθε βινύλιό του θα είναι κατασκευασμένο από εννιά ανακυκλωμένα μπουκάλια 

Coldplay: Νέο άλμπουμ με περιβαλλοντική συνείδηση
1'

Από εννιά ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια θα είναι κατασκευασμένο κάθε βινύλιο 140 γρ. του νέου άλμπουμ των Coldplay, «Moon Music». Οι Βρετανοί, που πρόσφατα πέρασαν από τη χώρα μας για δύο ζωντανές εμφανίσεις ενθουσιάζοντας όσους ήταν παρόντες στο ΟΑΚΑ, υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν κατά 85% οι εκπομπές άνθρακα. Επιπλέον, τα CD της νέας δουλειάς τους θα κατασκευασθούν κατά 90% από ανακυκλωμένο πλαστικό και η μείωση της εκπομπής άνθρακα σε σχέση με την παραδοσιακή παραγωγή CD, θα φτάσει το 78%. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Coldplay είχαν ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες ότι κατάφεραν να μειώσουν την εκπομπή άνθρακα από την τωρινή περιοδεία τους κατά 59% σε σχέση με την προηγούμενη.

1718643125117-785015574-mail.jpg

Coldplay - Moon Music

Το «Moon Music» θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου και την ερχόμενη Παρασκευή θα κυκλοφορήσει ο προπομπός του άλμπουμ, «Feels like I’m falling in love», το βίντεο κλιπ του οποίου γυρίστηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με τους Έλληνες θαυμαστές που το ίδιο το συγκρότημα προσκάλεσε για να συμμετάσχoυν.

Το «Moon Music» είναι το δέκατο άλμπουμ του Κρις Μάρτιν και της παρέας του και παραγωγός του είναι ο Μαξ Μάρτιν με τον οποίο οι Coldplay είχαν συνεργαστεί στην προηγούμενη δουλειά τους, «Music of the Spheres».

Όμως οι Coldplay δεν είναι οι μόνοι ποπ σταρ που προωθούν την περιβαλλοντική συνείδηση. Αντίστοιχη πορεία έχει και η Billie Eilish που τα βινύλια της τελευταίας της δουλειάς, «Hit me hard and soft» κατασκευάστηκαν από ανακυκλωμένα βινύλια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή