Park your cinema: Κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ

Συνεχίζεται κάθε Παρασκευή το πρόγραμμα κινηματογραφικών ταινιών με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ

Σκηνή από την ταινία "Το τρίγωνο της θλίψης"

Το «Park your cinema», το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών στο «Ξέφωτο» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ελεύθερη είσοδο συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή (21.00) με το «Τρίγωνο της θλίψης» του Ρούμπεν Εστλουντ. Η ταινία που γυρίστηκε στη χώρα μας και απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2022 και τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, είναι μια μαύρη σάτιρα όπου οι πλούσιοι επιβάτες και το πλήρωμα ενός κρουαζιερόπλοιου ξεμένουν σε μια παραλία (Χιλιαδού) και προσπαθούν να βρουν τρόπους επιβίωσης. Πρωταγωνιστούν οι Γούντι Χάρελσον, Ζλάτκο Μπούριτς.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Παρασκευή 28 Ιουνίου (21.00) με το «Έγκλημα στο Νείλο» και τον Ηρακλή Πουαρό να προσπαθεί να εντοπίσει τον δολοφόνο σε ένα ατμόπλοιο στο Νείλο. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Κένεθ Μπράνα και εμφανίζεται η Γκαλ Γκαντό. Η συγκεκριμένη προβολή είναι sensory friendly ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου (21.00) ακολουθεί η προβολή του «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με τους Ιθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί. Πρόκειται για το τελευταίο μέρος της «Before» τριλογίας του αμερικανού σκηνοθέτη που γυρίστηκε στη Μεσσηνία.

Επόμενο ραντεβού είναι στις 12 Ιουλίου (21.00) για τις «Διακοπές του κυρίου Ιλό» του Ζακ Τατί και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 19 Ιουλίου (21.00) με το «Απατεώνες και τζέντλεμεν» με τους Στιβ Μάρτιν και Μάικλ Κέιν.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: www.snfcc.org