Εμα Στόουν: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι δυστυχισμένος»

Σε συνέντευξή της, η Εμα Στόουν τόνισε αστειευόμενη ότι ο Γιώργος Λάνθιμος είναι δυστυχισμένος παρά την επιτυχία
Εμα Στόουν: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι δυστυχισμένος»
2'

«Ο Γιώργος είναι ακόμα δυστυχισμένος. Δεν έχω δει αλλαγές πάνω του. Συνεχώς ρωτάει γιατί τα πάντα κοστίζουν τόσο πολύ. Η μόνιμη ερώτησή του είναι “γιατί μια ταινία κοστίζει τόσο πολύ στην Αμερική; Φτιάξαμε τον Κυνόδοντα με ελάχιστα χρήματα. Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς συμβαίνει στην Αμερική”. Από πλευράς χαρακτήρα είναι σχεδόν ο ίδιος από τότε που τον γνώρισα», λέει η Εμα Στόουν σε πρόσφατη συνέντευξή της για τον Γιώργο Λάνθιμο με αφορμή την πρεμιέρα της τελευταίας τους ταινίας, «Ιστορίες καλοσύνης» στις ΗΠΑ.

Η βραβευμένη με δύο Όσκαρ ηθοποιός υποστήριξε ότι τα θέματα εξουσίας είναι κυρίαρχα στο έργο του Λάνθιμου. «Θεωρώ ότι η εξουσία κρύβεται πίσω από κάθε ταινία του. Είναι παθιασμένος με αυτό το θέμα, με την ανθρώπινη φύση και τις σχέσεις που συνάπτουμε για την κοινωνικοποίησή μας. Θέτει ερωτήματα όπως “ποιος έχει τον έλεγχο;”, “θέλουμε να κρατάμε εμείς τον έλεγχο του εαυτού μας ή κάποιοι άλλοι;”, “τι σημαίνει να σε αγαπάνε;”. Όλα αυτά τα θεωρητικά ζητήματα που μας απασχολούν και μας επηρεάζουν όλους».

Η Εμα Στόουν μίλησε και για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα γυρίσματα των ταινιών του Γιώργου Λάνθιμου. «Είναι περίεργο που ενώ γυρίζουμε όλες αυτές τις έντονες σκηνές, η ατμόσφαιρα δεν αλλάζει γιατί πρόκεται για ένα ελεγχόμενο περιβάλλον μέσα στο οποίο δουλεύουμε και γιατί οι περισσότεροι συνεργάτες έχουν ξαναδουλέψει μαζί στο παρελθόν και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα σε άλλο περιβάλλον».

Ο ίδιος ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει πει στο παρελθόν ότι «κάθε φορά που ολοκληρώνω μια ταινία σκέφτομαι πολύ σοβαρά να σταματήσω. Είναι τόσο δύσκολη και στρεσογόνα αυτή η δουλειά. Κάθε φορά αναρωτιέμαι γιατί το κάνω αυτό και λέω στον εαυτό μου ότι δεν θέλω να το ξανακάνω, ότι θα πάω να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου. Όμως περνάει λίγος καιρός και τα ξεχνάω αυτά. Βρίσκω κάτι που με ενδιαφέρει και σκέφτομαι ότι θέλω να βελτιώσω τον εαυτό μου». Ως γνωστόν ο Γιώργος Λάνθιμος ξεκινά το καλοκαίρι γυρίσματα για τη νέα του ταινία που είναι το ριμέικ του κορεάτικου «Save the green planet».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή