Κόμικς: Ο «Τερματοφύλακας Γιατρός» επιστρέφει από ελληνικά χέρια

Το δημοφιλές κόμικ «Τερματοφύλακας Γιατρός»με ήρωα τον σπουδαίο Μπεν Λήπερ, επιστρέφει από Έλληνες δημιουργούς
Κόμικς: Ο «Τερματοφύλακας Γιατρός» επιστρέφει από ελληνικά χέρια

Το κόμικ "Τερματοφύλακας γιατρός"

3'

Το βρετανικής προέλευσης κόμικς, «Τερματοφύλακας Γιατρός», αποτελούσε για δεκαετίες ολόκληρες το «Ιερό Τοτέμ» στο χώρο του αθλητικού κόμικς. Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε, αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό τόσο στη Βρετανία, όσο και στην Ελλάδα μέσα από το περιοδικό Μπλεκ. Τώρα ο Μπεν Λήπερ ξαναζωντανεύει —για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια— από «δικούς μας» δημιουργούς, σε σχέδιο του Κώστα Φραγκιαδάκη και σε σενάριο του Μι Δέλτα.

Ο Μπεν Λήπερ, είναι ένας πολυάσχολος νέος. Μπορεί το απόγευμα να αγωνίζεται ως τερματοφύλακας της Μάνκαστορ Σίτυ, αλλά το πρωί είναι φοιτητής της Ιατρικής. Ο «Τερματοφύλακας Γιατρός» είναι ένα κόμικς που φημίζεται στη Βρετανία για το πρωτοποριακό για την εποχή σενάριο, που εμπλέκει τον πρωταγωνιστή του, σε μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα. Πότε ως γιατρός, πότε ως ποδοσφαιριστής, πότε ως και τα δύο, ο νεαρός Μπεν Λήπερ προσπαθεί πάντα να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του να βρει λύση στο πρόβλημα που τον απασχολεί. Σε αυτό, αρκετές φορές μπαίνουν εμπόδιο κάποιοι από τους καθηγητές του στην Ιατρική Σχολή που φοιτά ή και παράγοντες ομάδων ποδοσφαίρου. Η ομάδα του στην αρχή αγωνίζεται στη Δ’ Αγγλίας, όμως πάντοτε καταφέρνει να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας, κάτι το οποίο οφείλει στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Μπεν.

comics.jpg

Το κόμικ "Τερματοφύλακας γιατρός"

Στη νέα ιστορία του ήρωα, ο Μπεν Λήπερ συμμετέχει σε μια ανθρωπιστική αποστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και προσγειώνεται το καλοκαίρι του 2014 στο Χαλέπι της Συρίας το οποίο βιώνει τον τρόμο και τη δυστυχία του πολέμου. Ο Τερματοφύλακας Γιατρός σε αυτό το νέο τεύχος θα μας εξιστορήσει τη διττή σημασία του πιο όμορφου παιχνιδιού στον κόσμο.

Ο Μπεν Λήπερ μπορεί να δημιουργήθηκε από τους Tom Tully και Tony Harding και να ολοκληρώθηκε σε 182 επεισόδια (σύνολο 550 σελίδες, που μαζεύτηκαν σε 7 τεύχη από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως), ωστόσο η ελκυστικότητα στη διττή φύση του ήρωα δημιουργεί την ανάγκη για περαιτέρω εξερεύνησή του, εξού και η προκειμένη έκδοση. Ο Μι Δέλτα παίρνει τη σκυτάλη από τον Tom Tully, και επιχειρεί να συμπυκνώσει όλα τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα, κρατώντας έντονο το κοινωνικοπολιτικό (και ποδοσφαιρικό) στοιχείο, ενώ ο Κώστας Φραγκιαδάκης σχεδιάζει ξανά την κλασική φιγούρα του Μπεν Λήπερ, μια δουλειά καθόλου εύκολη κρίνοντας από το εκπληκτικό σχέδιο του Tony Harding, που καταφέρνει να φέρει με μεγάλη επιτυχία εις πέρας.

comics.jpg

"Τερματοφύλακας γιατρός"

Πρόκειται για μια εκπληκτική ιστορία που κανένας φαν του ήρωα, αλλά και κανένας λάτρης του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να χάσει, όπου κυριαρχεί η περιπέτεια, η ίντριγκα και το… ποδόσφαιρο.

Σενάριο: Μι Δέλτα - Σχέδιο: Κώστας Φραγκιαδάκης

Σελίδες: 36 | Μέγεθος: 21 Χ 28 | Ασπρόμαυρο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή