Σπουδαία ανακάλυψη στο Περού: Ναός διακοσμημένος με ανάγλυφα ανθρώπινου σώματος με κεφάλι πουλιού

«Είναι πιθανό να έχουμε να κάνουμε με έναν θρησκευτικό χώρο ηλικίας 5.000 ετών», είπε ο επικεφαλής ερευνητής για το αρχαιολογικό εύρημα 
Σπουδαία ανακάλυψη στο Περού: Ναός διακοσμημένος με ανάγλυφα ανθρώπινου σώματος με κεφάλι πουλιού
1'

Βρέθηκαν ερείπια ναού 5.000 ετών στο Περού, διακοσμημένο με ανάγλυφα ανθρώπινου σώματος με κεφάλι πουλιού.

Σύμφωνα με την De Telegraaf αρχαιολόγοι βρήκαν τα ερείπια ενός ναού περίπου 5.000 ετών στο βορειοδυτικό Περού. Αυτό ανέφερε ένας Περουβιανός ερευνητής την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τοποθεσία θα χρησιμοποιούνταν για θρησκευτικές τελετουργίες.

Η ανακάλυψη έγινε πριν από αρκετές εβδομάδες σε έναν αρχαιολογικό χώρο κοντά στην πόλη Chiclayo, αλλά ανακοινώθηκε μόλις την Παρασκευή για την προστασία του χώρου.

«Είναι πιθανό να έχουμε να κάνουμε με έναν θρησκευτικό χώρο ηλικίας 5.000 ετών», δήλωσε ο ερευνητής Luis Armando Muro σε ένα βίντεο που διανεμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού του Περού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, «μπορεί να έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές τελετές σε αυτήν την τοποθεσία».

«Ο αρχιτεκτονικός χώρος περιβάλλεται από τοίχους από αργιλώδη γη», λέει ο Luis Armando Muro. Αποκαλύφθηκαν ζωφόροι διακοσμημένες με ανάγλυφα ανθρώπινου σώματος με κεφάλι πουλιού, αλλά και με εικόνες αιλουροειδούς και νύχια ερπετού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή