Φεστιβάλ Βενετίας: Έναρξη με τον «Σκαθαροζούμη 2» του Τιμ Μπάρτον

Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας ξεκινά στις 28 Αυγούστου με την παγκόσμια πρεμιέρα του «Σκαθαροζούμη 2» του Τιμ Μπάρτον

"Σκαθαροζούμης 2"

Με τον πολυαναμενόμενο «Σκαθαροζούμη 2» του Τιμ Μπάρτον ανοίγει το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας στις 28 Αυγούστου. Το σίκουελ της μεγάλης επιτυχίας του 1988 θα κάνει πρεμιέρα εκτός συναγωνισμού στο Λίντο πριν φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Σεπτεμβρίου. «Πρόκειται για την επιστροφή ενός από τους πιο χαρακτηριστικούς ήρωες του σινεμά του Τιμ Μπάρτον αλλά και για την επιβεβαίωση του οραματικού ταλέντου ενός από τους πιο συναρπαστικούς δημιουργούς της εποχής μας», τονίζει ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα. «Είμαι ενθουσιασμένος. Σημαίνει πάρα πολλά για εμένα να πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα αυτής της ταινίας στη Βενετία», τονίζει ο Τιμ Μπάρτον.

Στον «Σκαθαροζούμη 2» πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Κίτον, Γουινόνα Ράιντερ, Μόνικα Μπελούτσι, Τζίνα Ορτέγκα και Γουίλεμ Νταφόε και η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια Ντιτζ και την επιστροφή της στο σπίτι στο Γουίντερ Ρίβερ, εξαιτίας ενός θανάτου. Όταν η κόρη της Λίντια ανοίγει μια πόρτα στη μετά θάνατον ζωή που βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού, επιστρέφει και ο Σκαθαροζούμης προκαλώντας εκ νέου το χάος στην οικογένεια.

Το φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας (28/8-7/9) αναμένεται να φιλοξενήσει σπουδαίες νέες ταινίες και αγαπημένους προσκεκλημένους όπως τους Γιοακίν Φίνιξ και Lady Gaga (Joker 2), την Αντζελίνα Τζολί για το «Maria» σχετικά με τη ζωή της Μαρίας Κάλλας που έκανε γυρίσματα και στην Ηλεία, τον Ντάνιελ Κρεγκ (Queer του Λούκα Γκουαντανίνο), τους Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπραντ Πιτ που συμπρωταγωνιστούν στο «Wolfs» του Τζον Γουατς και τους Τζουντ Λο, Ανα Ντε Αρμας, Σίντνεϊ Σουίνι, Βανέσα Κίρμπι και Ντάνιελ Μπριλ για το «Eden» του Ρον Χάουαρντ. Πιθανολογείται ότι το παρόν θα δώσει και ο Τζόνι Ντεπ που σκηνοθετεί το «Modi» για τον ζωγράφο Αμεντέο Μοντιλιάνι και πρωταγωνιστές τους Ρικάρντο Σκαμάρτσιο και Αλ Πατσίνο.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις 23 Ιουλίου.