Discovery Channel - Απίστευτη θεωρία: «Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στη Βενετία»!

Ο γνωστός παραγωγός και ερευνητής, παρουσίασε στο Discovery Channel τα συμπεράσματα της έρευνάς του, βάσει της οποίας, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται σε συγκεκριμένο σπουδαίο μνημείο της Βενετίας, μόνο που... δεν το είχαμε καταλάβει μέχρι τώρα...

Ένας γνωστός παρουσιαστής, παραγωγός και ιστορικός ερευνητής, ο Josh Gates, ο οποίος συνεργάζεται μεταξύ άλλων με το Discovery Channel, ισχυρίζεται σε πολύ πρόσφατο επεισόδιο που προβλήθηκε στην παγκόσμια τηλεοπτική πλατφόρμα ότι έκανε την... ανακάλυψη του αιώνα. Ή μάλλον, της χιλιετίας: Εντόπισε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Για την ακρίβεια, δεν τον ανακάλυψε, αλλά ότι εξακρίβωσε ότι δεν χρειάζεται να ψάξουμε, αφού ήδη βρίσκεται σε ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του κόσμου, και συγκεκριμένα στον Καθεδρικό του Αγίου Μάρκου,στη Βενετία!

Εκεί, μεταφέρθηκε από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, που αποτελούσε, βάσει και ισχυρών αρχαιολογικών στοιχείων, τον τόπο ταφής του μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη.

Στην κρύπτη του ναού της Βενετίας, λοιπόν βρίσκεται... η σωρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Ο ερευνητής συνδύασε τα δεδομένα, μέσω σύγχρονων προγραμμάτων επαυξημένης πραγματικότητας, από έναν τύμβο στην Αλεξάνδρεια με αυτόν του Αγίου Μάρκου, και εντόπισε κοινά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και το... Αστέρι της Βεργίνας.

Δείτε τα βίντεο και... αναμένουμε τις τοποθετήσεις των ειδικών, για αυτό που αποτελεί το «Άγιο Δισκοπότηρο» της παγκόσμιας αρχαιολογίας!

Σχετικές ειδήσεις