Διευθυντής στο νέο Μουσείο του Ριάντ ο πρώην του Βρετανικού Μουσείου, Γερμανός Χάρτγουιγκ Φίσερ

Το νέο μουσείο, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το 2026

Τον διορισμό του Γερμανού Δρ. Χάρτγουιγκ Φίσερ, πρώην διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, στη διεύθυνση του νέου - υπό κατασκευή - μουσείου στο Ριάντ, που θα ειδικεύεται στους παγκόσμιους πολιτισμούς και θα βρίσκεται στο κέντρο πολιτισμού Royal Art Complex στο King Salman Park, ανακοίνωσε η επιτροπή Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Το νέο μουσείο, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το 2026. Ο Χάρτγουιγκ Φίσερ, αναλαμβάνει να θέσει τις βάσεις για την ίδρυση του συγκεκριμένου μουσείου και στη συνέχεια τη διοίκηση του.

Το νέο μουσείο θα λειτουργήσει ως δυναμικός κόμβος πολιτιστικών ανταλλαγών, προσφέροντας καινοτόμα πολιτιστικά προγράμματα, εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες που προάγουν την μάθηση, την εκτίμηση και τον θαυμασμό για τις ποικίλες πολιτιστικές παραδόσεις του κόσμου.

Το μουσείο θα στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο ύψους 110 μέτρων που έχει σχεδιαστεί από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Ricardo Bofill, προσφέροντας στους επισκέπτες του τη μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν τους παγκόσμιους πολιτισμούς μέσα από διάφορες θεματικές γύρω από την ανθρωπότητα.

Το μουσείο σκοπεύει να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της Σαουδικής και Αραβικής Χερσονήσου καθώς και τους πολιτισμούς που αναδύθηκαν και επεκτάθηκαν μέσα στον χρόνο από την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, την Ωκεανία και την Αμερική.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις οικουμενικές και κοινές αξίες, καθώς και τα εντυπωσιακά επιτεύγματα των διάφορων πολιτισμών που εκτυλίχθηκαν ανά χιλιετία σε όλο τον κόσμο.