Ποιες ταινίες θα δούμε προσεχώς στις αίθουσες

Οκτώ νέες ταινίες έρχονται την Πέμπτη 18 Ιουλίου στα θερινά σινεμά 

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ στο "Η θάλασσα μέσα μου"

Έξι νέες παραγωγές και δύο επανεκδόσεις, μας περιμένουν την προσεχή Πέμπτη 18 Ιουλίου στους κινηματογράφους.

«Η Φύση του Ερωτα» (The Nature of Love) της Μόνια Τσόκρι

Η Σοφία είναι καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Μόντρεαλ και ζει έναν τυπικό σύγχρονο και πολιτισμένο γάμο με τον Ξαβιέ. Ο Συλβάν είναι ο εργολάβος που επιχειρεί να ανακαινίσει το εξοχικό τους σπίτι. Όταν η Σοφία συναντά για πρώτη φορά τον Συλβάν, είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Τα αντίθετα έλκονται, αλλά μπορεί να κρατήσει;

«Η Σιωπηλή Καμαριέρα» (The Quiet Maid) του Μιγκέλ Φάους

Η Aννα, μία οικιακή βοηθός από την Κολομβία, δουλεύει ακούραστα σε μία πολυτελή βίλα στην Κόστα Μπράβα για μία εύπορη οικογένεια που ασχολείται με το εμπόριο τέχνης. Παρασυρμένη από ψεύτικες υποσχέσεις για καλύτερες συνθήκες εργασίας μετά το καλοκαίρι, η Άννα πασχίζει να παραμείνει υπάκουη και διακριτική. Παρ’ όλα αυτά, μία τυχαία συνάντηση με μία άλλη οικιακή βοηθό στη γειτονιά τής φανερώνει έναν κόσμο θερινών απολαύσεων.

«O Αρχηγός των Κατασκόπων» (Chief of Station) του Τζέσι Β. Τζόνσον

Ο Μπεν Μαλόι είναι ένας διαλυμένος άντρας. Πρώην αρχηγός επιχειρήσεων της CIA στην Ευρώπη, ο Μπεν βλέπει τον κόσμο του να γκρεμίζεται μετά τον τραγικό θάνατο της γυναίκας του, μίας πρώην μυστικού πράκτορα. Αλλά όταν λάβει κωδικοποιημένες πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι ο θάνατος της γυναίκας του μπορεί να μην ήταν ατύχημα, ο Μπεν επιστρέφει στον σκοτεινό υπόκοσμο της ανατολικής Ευρώπης. Εκεί ενώνει τις δυνάμεις του με έναν πρώην αντίπαλο για να αποκαλύψει τη συνομωσία που μπορεί να ανατρέψει όλα όσα νόμιζε ότι γνώριζε για τη γυναίκα του και την Υπηρεσία στην οποία εργάστηκε για πάνω από 20 χρόνια.

Ο Ααρον Εκχαρτ μόνος εναντίον όλων σε μία κατασκοπική περιπέτεια με συνωμοσίες και ανατροπές.

«Ομαδική Θεραπεία» (Bajo Τerapia) του Γκεράρντο Ερέρο

Τρία παντρεμένα ζευγάρια καλούνται από την ψυχολόγο τους σε μια συνάντηση. Σταδιακά, θα βγάλουν στη φόρα τα άπλυτά τους με απροσδόκητες συνέπειες.

Ο οσκαρικός παραγωγός του «Το Μυστικό στα Μάτια της» σκηνοθετεί μία «ψυχοθεραπευτική» κωμωδία για τις σχέσεις των παντρεμένων ζευγαριών.

«Η Φύλακας των Δράκων» (Dragonkeeper) των Σαλβαδόρ Σιμό & Λι Τζινπίνγκ

Στην αρχαία Κίνα της Δυναστείας των Χαν, οι δράκοι εξορίζονται από το βασίλειο, ύστερα από μία σύγκρουση με τους ανθρώπους. Χρόνια μετά, η νεαρή Πινγκ φροντίζει τον Ντάνζι, έναν δράκο προστάτη ενός πολύτιμου και σπάνιου αυγού δράκου. Όταν τους ανακαλύψουν οι φύλακες του παλατιού, η Πινκ και ο Ντάνζι θα αναγκαστούν να δραπετεύσουν από το παλάτι,  με σκοπό να επιστρέψουν το σπάνιο αυγό στον ωκεανό για να σώσουν τους δράκους από τον αφανισμό. Σε αυτό το συναρπαστικό και επικίνδυνο ταξίδι, η Πινγκ θα ανακαλύψει ότι έχει μαγικές δυνάμεις και είναι μία πραγματική Φύλακας των Δράκων.

«Συμπέθεροι από Σόι» (Cocorico) του Ζουλιέν Ερβέ

Καθώς θέλουν να παντρευτούν και να πάρουν την έγκριση των γονιών τους, η Άλις και ο Φρανσουά οργανώνουν μια συνάντηση μεταξύ των δύο οικογενειών τους, που προέρχονται από πολύ διαφορετικά υπόβαθρα. Για την περίσταση, η Άλις αποφασίζει να προσφέρει στους γονείς εξετάσεις DNA. Τα αποτελέσματα θα ανατινάξουν τις βεβαιότητες όλων! Τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο για έναν συντηρητικό αστό να μάθει ότι δεν είναι 100% Γάλλος, ή για έναν περήφανο Γάλλο πωλητή αυτοκινήτων ότι έχει πραγματικά γερμανική καταγωγή;

O Κριστιάν Κλαβιέ φέρνει ξανά τα πάνω-κάτω σε μία καλοκαιρινή γαλλική κωμωδία για τις σχέσεις των συμπεθέρων.

«Η Θάλασσα Μέσα μου» (Mar Αdentro, 2004) του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Ο Ραμόν είναι τετραπληγικός, κλινήρης για τριάντα χρόνια. Μόνο του παράθυρο στον κόσμο αυτό του δωματίου του, απ’ όπου φαντάζεται τη θάλασσα όπου ταξίδευε από μικρός, που του έμαθε τον κόσμο, του έδωσε ζωή και του την πήρε, όταν ένα φοβερό ατύχημα του επέτρεψε να ζει χωρίς να κινείται. Μοναδική του επιθυμία, να τερματίσει αξιοπρεπώς τη ζωή του. Δύο γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο και τις εμπειρίες του: η δικηγόρος Χούλια, που τον στηρίζει στον αγώνα του, και η Ρόζα, μια χωριατοπούλα πεπεισμένη ότι αξίζει τον κόπο να ζεις.

H αληθινή ιστορία του τετραπληγικού συγγραφέα Ραμόν Σαμπέντρο, όπως μεταφέρθηκε στο σινεμά από τον Αλεχάντρο Αμενάμπαρ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ καρδίζοντας το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

«Χάος» (Kaos) των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι

Πέντε ιστορίες διαφορετικές μεταξύ τους συνθέτουν μια ποιητική τοιχογραφία της Σικελίας στις αρχές του αιώνα, θίγοντας θέματα όπως : η μετανάστευση και η διάλυση της οικογένειας, ο έρωτας και η επιρροή της φύσης στον ανθρώπινο νου, η επιστροφή του διανοούμενου στην πατρική γη και τις παιδικές μνήμες, η σύγκρουση των κολίγων με τους φεουδάρχες και, φυσικά, ο θάνατος.

Σε επανέκδοση, το σπονδυλωτό φιλμ των αδερφών Ταβιάνι, βασισμένο πάνω στις ιστορίες του Λουίτζι Πιραντέλο.