Sani Festival: Μάγεψε η Madeleine Peyroux με τις τζαζ μελωδίες της

Ο Τομ Τζόουνς, η Emeli Sandé και οι Gypsy Kings συμμετέχουν στο φετινό Sani Festival στη Χαλκιδική

Η Madeleine Peyroux 

Μια μαγευτική βραδιά με jazz μελωδίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Χαλκιδικής και τη μοναδική φωνή της αγαπημένης του ελληνικού κοινού Madeleine Peyroux, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του Sani Festival, στη δεύτερη συναυλία της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου στο κατάμεστο από κόσμο Λόφο της Σάνης, στις εγκαταστάσεις του Sani Resort.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στο Sani Festival, η σπουδαία τραγουδοποιός-τραγουδίστρια επέστρεψε στο Sani Hill για να ερμηνεύσει κλασικά της κομμάτια, αλλά και τα τραγούδια του νέου της -και πιο τολμηρού- δισκογραφικού της έργου «Let's Walk».

Συνδυάζοντας έντεχνα τις jazz μελωδίες με την folk και την chamber pop, το δέκατο άλμπουμ της Peyroux καταπιάνεται στιχουργικά με θέματα της εποχής μας, όπως η αναζήτηση της αγάπης και η πολιτική, και περιέχει τραγούδια που θεωρούνται ήδη κλασικά, όπως το ομώνυμο του δίσκου «Let's Walk» ή το «Find True Love».

Μορφή αντίδρασης

«Τα τραγούδια μου αποτυπώνουν την πραγματικότητα που βιώνει ο πλανήτης σήμερα και είναι μία μορφή αντίδρασης σε όσα συμβαίνουν γύρω μας», ανέφερε η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα που ξεκίνησε την καριέρα της, ως έφηβη, στους δρόμους του Παρισιού, εντυπωσιάζοντας με τη χάρη, αλλά και τη στιβαρότητα της ερμηνείας της

Και στη συνέχεια δήλωσε: «Είναι πάντα μεγάλη τιμή για μένα να καλούμαι να διασχίσω ωκεανούς και θάλασσες για να έρθω σε επαφή με διαφορετικά κοινά μέσω της μουσικής. Είναι δε, ακόμη μεγαλύτερη χαρά να μοιράζομαι αυτή την εμπειρία στην ασφάλεια και την ηρεμία του Sani Festival. Σας ευχαριστώ όλους για τη χθεσινή βραδιά» δήλωσε, μετά τη συναυλία της, η μοναδική Madeleine Peyroux.

Ο Τομ Τζόουνς στο Λόφο

Το ερχόμενο Σάββατο, στις 20 Ιουλίου, στη σκηνή του Λόφου της Σάνης θα ανέβει ο μεγάλος σούπερ σταρ της παγκόσμιας ποπ σκηνής Tom Jones που κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα και υπόσχεται να ξεσηκώσει το κοινό του Sani Festival με τα εμβληματικά τραγούδια και την εκρηκτική σκηνική του παρουσία. Στις 27 Ιουλίου, ακολουθεί το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια ζωής και δημιουργίας του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα και στις 3 Αυγούστου, στη σκηνή του φεστιβάλ, ανεβαίνει -επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα- η σπουδαία Emeli Sandé, ενώ για το φινάλε της φετινής διοργάνωσης, στις 10 Αυγούστου, οι θρυλικοί Gipsy Kings με τον Tonino Baliardo θα συνεπάρουν το κοινό με τις χαρακτηριστικές κιθάρες και τις τσιγγάνικες μελωδίες τους.

Το διεθνούς εμβέλειας Sani Festival του Sani Resort, που διοργανώνεται εδώ και 32 χρόνια στον Λόφο της Σάνης, αποτελεί το μεγαλύτερο και ιστορικότερο ιδιωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, ενώ έχει κατακτήσει επί δύο διαδοχικά έτη (2022, 2023) το διεθνές βραβείο "World's Leading Cultural Destination Resort" στον διακεκριμένο θεσμό των World Travel Awards, ως αναγνώριση για τη σημαντική συμβολή του Sani Resort στην ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού. Το Sani Festival έχει φιλοξενήσει στη σκηνή του κάποιους από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της τζαζ, κλασικής, ροκ, και ποπ διεθνούς σκηνής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SANI FESTIVAL

INTERNATIONAL SOUNDS

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.07

Tom Jones

GREEK VARIATIONS

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.07

Στον Αιώνα του Μίμη Πλέσσα

με τους Στέφανο Κορκολή, Δημήτρη Μπάση, Σοφία Μανουσάκη

INTERNATIONAL SOUNDS

ΣΑΒΒΑΤΟ 03.08

Emeli Sandé

SOUNDS OF THE WORLD

ΣΑΒΒΑΤΟ 10.08

Gipsy Kings

με τον Tonino Baliardo

Όλες οι συναυλίες διεξάγονται στον Λόφο της Σάνης, με ώρα έναρξης 21:30

www.sanifestival.gr

Τ: +30 2314 -400.800 & +30 23740-99.400

Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται

ONLINE: www.more.com

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

SYMVOLI Conference & Cultural Management

[Βενιζέλου 3, Στοά Λεβή, Τ: +30 2310 433099]

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: σε όλα τα ξενοδοχεία του Sani Resort