Πυξ Λαξ και Κώστας Τουρνάς μαζί στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Στις 12 Σεπτεμβρίου οι Πυξ Λαξ εμφανίζονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού παρέα με τον Κώστα Τουρνά

Οι Πυξ Λαξ

Πυξ Λαξ επιστρέφουν και πάλι στα αγαπημένα ροκ μονοπάτια και ανεβαίνουν στο Λόφο του Λυκαβηττού παρέα με τον Κώστα Τουρνά, έτοιμοι να δονήσουν και πάλι την ψυχή μας όπως μόνο αυτοί ξέρουν, λένε όσα θα θέλαμε να πούμε για τις παλιές και τις νέες αγάπες, ακονίζουν την τέχνη τους, αναζητούν διαρκώς νέες μουσικές κατευθύνσεις και συγγένειες, αλλά πάνω απ' όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο ελληνικό συγκρότημα, να δίνουν συναυλίες.

Ακμαίοι και ανθεκτικοί στο χρόνο, εκφράζουν αυτό που δε χάνεται, που δεν ξεχνιέται, που δε σβήνει με το πέρασμα του εφήμερου. Πυξ Λαξ, ένας αιώνιος έρωτας.

Αεικίνητος καλλιτέχνης

Ο Κώστας Τουρνάς είναι από εκείνους τους αεικίνητους καλλιτέχνες, που ποτέ δεν μένουν ικανοποιημένοι από την δουλειά τους. Εφευρετικός, ουσιαστικός, ευθύς και πάντα νέος.

Συνθέτης στιχουργός και ερμηνευτής, πέτυχε, εκτιμήθηκε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Γεννήθηκε στην Τρίπολη, ενώ το ‘60 παιδί ακόμα έρχεται στην Αθήνα και αρχίζει μαθήματα κιθάρας. Στα 13 του κάνει το πρώτο του group. Λίγο αργότερα σαν επαγγελματίας παίζει και τραγουδά σε διάφορα club της Αθήνας.

Αρχή της δεκαετίας του ’70 έχει ήδη σχηματίσει τους POLL. Με τους Robert Williams, Σταύρο Λογαρίδη και Κώστα Παπαιωάννου κάνουν την μεγαλύτερη επιτυχία που γνώρισε ποτέ μουσικό group στην Ελλάδα. Οι POLL μετά τα «Ανθρωπε αγάπα» «Ηλιε μου», «Η γενιά μας», «Αετοί» & τα L.P. «Ανθρωπε…» και το «Poll» διαλύονται. Έτσι, μια άλλη πορεία, ατομική αυτή τη φορά ξεκινά για τον Κώστα Τουρνά, με πολλές και μεγάλες επιτυχίες, Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ με βραβεία και διακρίσεις, με «πλατινένιο» κατάλογο σε πωλήσεις δίσκων, τηλεοπτικές και παραγωγικές δραστηριότητες.

Πολλοί τραγουδιστές και συγκροτήματα έχουν πει τραγούδια του, ενώ ακόμα και σήμερα, οι νεότεροι τα διασκευάζουν σε νέες εκτελέσεις. Ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης, ένας μουσικός φιλόσοφος που έχει χαρίσει πάνω από 600 τραγούδια σε 2-3 γενιές, προσφέροντας πολλά στο Ελληνικό τραγούδι.

info

Πυξ Λαξ + Special guest Κώστας Τουρνάς

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Πληροφορίες Εισιτηρίων

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά: more.com

Τηλεφωνικά: 11876

Σε όλα τα Viva Spots

Δίκτυο Public

Public online: http://tickets.public.gr/

Kαταστήματα Public

https://www.public.gr/templates/publicStorelocator.jsp

Music Corner

Πανεπιστημίου 56, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3304000