Lenny Kravitz: Αντίστροφη μέτρηση για την εμφάνισή του στην Αθήνα

Θυμόμαστε τους πέντε μεγάλους σταθμούς της καριέρας του Lenny Kravitz λίγο πριν τη συναυλία του στην Αθήνα 

Lenny Kravitz: Αντίστροφη μέτρηση για την εμφάνισή του στην Αθήνα

Ο Λένι Κράβιτζ

4'

Μετρώντας αντίστροφα για την εμφάνιση του Lenny Kravitz στη χώρα μας στις 2 Αυγούστου, θυμόμαστε τα πέντε ορόσημα της μεγάλης καριέρας του.

Απογείωση

Το 1993, δύο χρόνια μετά την πρώτη παρουσία του στο top 10 του Billboard «Hot 100» και τέσσερα από το ντεμπούτο του με το άλμπουμ «Let Love Rule», που αποτέλεσε την μουσική ταυτότητα του, καθιερώνοντας τον στη ροκ σκηνή με το ρετρό στυλ και τα funk και soul στοιχεία των παραγωγών που ο ίδιος επιμελούταν, η καριέρα του απογειώθηκε.

Το θρυλικό πια, «Are You Gonna Go My Way» έσπασε το αμερικανικό «φράγμα» και τον έφερε στην κορυφή ολόκληρου του κόσμου, με ένα τραγούδι-υπογραφή. Ο Lenny θεωρήθηκε ο νέος μεγάλος rock star σε μία χρονιά που για πολλούς θεωρείται από τις σπουδαιότερες της μουσικής βιομηχανίας και που rock, pop και hip hop παρήγαγαν μερικούς από τους σπουδαιότερους δίσκους όλων των εποχών.

Το πρώτο Γκράμι

Ένα χρόνο πριν τη δύση της χιλιετίας, ο Lenny επισφράγιζε την κυριαρχία του στη μουσική σκηνή. Το πρώτο του βραβείο Γκράμι, έπειτα από τρεις υποψηφιότητες (δύο το 1994 και μία το 1996) ήταν γεγονός.

Ο Kravitz το 1999 κατάφερε να κερδίσει στην κατηγορία «Best Male Rock Vocal Performance» με το «Fly Away» και να γράψει ιστορία με τέσσερις διαδοχικές βραβεύσεις (2000 με το «American Woman», 2001 με το «Again» και 2002 με το «Dig In»). Μάλιστα, μέχρι το 2004 είχε συνολικά 9 υποψηφιότητες.

Η μεγάλη οθόνη

Το 2009 ο Lenny συμπλήρωνε ήδη 20 χρόνια πορείας στη μουσική βιομηχανία και είχε αρχίσει να διαφαίνεται ένας σχετικός κορεσμός. Το άλμπουμ «It is time for a Love Revolution» που έβγαλε ένα χρόνο νωρίτερα, αν και συνέχιζε με τους φρενήρεις ρυθμούς των προηγούμενων, δεν κατάφερε να βγάλει από το μυαλό του την υποκριτική.

Τα μικρά cameo σε κινηματογράφο («The Rugrats» το 1998, «Zoolander» το 2001, «The Diving Bell and the Butterfly» το 2007) και σε τηλεόραση («Being Mick» τo 2001, «The Simpsons» το 2002 και «Rebelde» το 2004) έδειχναν πως αργά ή γρήγορα θα στραφεί και στη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία ψυχαγωγίας.

Το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη πραγματοποιήθηκε το 2009 με το «Precious» και τον ίδιο να λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές στον ρόλο του νοσοκόμου John, ενώ η απογείωση ήρθε με την τριλογία «Hunger Games» που «έσπασε» το box office.

Στο πλευρό της Τζένιφερ Λόρενς, του Γούνντι Χάρελσον, του Λίαμ Χέμσγουορθ και του αείμνηστου Ντόναλντ Σάδερλαντ, ο Lenny έκανε αισθητή την παρουσία του ακόμα και στον μικρό υποστηρικτικό ρόλο του Cinna, κάτι που τον κατέταξε βαθιά στις συνειδήσεις των σινεφίλ παγκοσμίως και ιδιαίτερα των φανατικών της τριλογίας της Suzanne Collins.

Ακολούθησαν το επίσης πολύ επιτυχημένο «The Butler», στον ρόλο του James Holloway με ένα πλούσιο cast καταξιωμένων όπως ο Φόρεστ Γουίτακερ, η Οπρα Γουίνφρι, η Τζέιν Φόντα, ο Τζον Κιούζακ, ο Αλαν Ρίκμαν, ο Κούμπα Γκούντινγκ τζ. κ.α, και η κομεντί «Shotgun Wedding» με την Τζένιφερ Λόπεζ.

Ιστορική η φετινή χρονιά

Εκτός των τεσσάρων βραβείων Grammy, ο Lenny Kravitz είχε αναρίθμητες υποψηφιότητες σε δεκάδες άλλα βραβεία παγκοσμίως, για τη μουσική του, την υποκριτική του και τις στυλιστικές επιλογές του. Κέρδισε στην καριέρα του συνολικά 21 βραβεία, μεταξύ των οποίων τα ASCAP Pop Music Awards, τα MTV Awards, τα Brit Awards, τα Vogue Fashion και τα Zebric, ενώ πρόσφατα αναδείχθηκε μέσα στους πέντε πιο σέξι εν ζωή άνδρες παγκοσμίως από το περιοδικό People. Μάλιστα η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι ιστορική για εκείνον, καθώς περιμένει την είσοδο του στο Rock and Roll Hall of Fame.

Συμπλήρωσε 35 χρόνια καριέρας

Τέλος, ο θρύλος της μουσικής με το φετινό 12o άλμπουμ του «Blue Electric Light» και τη 18η περιοδεία που πραγματοποιεί, συμπληρώνει ιδανικά τα 35 χρόνια καριέρας, επιτυχιών και παρουσίας του στην κορυφή της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, ενώ συνεχίζεται και η καριέρα του στην υποκριτική με παραγωγές που αναμένονται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Αυτόν τον τεράστιο καλλιτέχνη θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε στις 2 Αυγούστου, ως headliner του AthensRocks Festival, σε μια βραδιά που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Μαζί του θα δούμε επίσης τους Sleaford Mods, τους The Last Internationale και τους Ilias Bogdanos & Inco.

Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketmaster.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή