Νέες ταινίες: Μια «καμαριέρα» παίρνει την εκδίκησή της

Εννιά νέες προσθήκες από σήμερα Πέμπτη στους κινηματογράφους

Νέες ταινίες: Μια «καμαριέρα» παίρνει την εκδίκησή της

Η "Σιωπηλή καμαριέρα"

6'

Εννιά ταινίες, έξι νέες παραγωγές και τρεις επανεκδόσεις, ξεκινούν την πορεία τους απόψε στα θερινά σινεμά και τις κινηματογραφικές αίθουσες με τον υδράργυρο να στρογγυλοκάθεται στο «κόκκινο». Η «ταξική» «Σιωπηλή καμαριέρα» και η «ερωτεύσιμη» «Φύση του έρωτα» ξεχωρίζουν, ενώ πάντα υπάρχουν στη διάθεσή μας και οι ταινίες που σημάδεψαν την ιστορία του παγκόσμιου σινεμά. Όπως επίσης υπάρχει και ο… Κριστιάν Κλαβιέ στην τακτική καλοκαιρινή του εμφάνιση στο «Συμπέθεροι από σόι».

Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ***

(THE QUIET MAID)

ΙΣΠΑΝΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΜΙΓΚΕΛ ΦΑΟΥΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΠΟΛΑ ΓΡΙΜΑΛΝΤΟ, ΑΡΙΑΔΝΑ ΓΚΙΛ

Η Αννα προσλαμβάνεται από μια εύπορη οικογένεια στην Ισπανία ως οικιακή βοηθός στο πολυτελές εξοχικό τους σπίτι και προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για τη μικρή της αδελφή που θέλει να σπουδάσει γιατρός. Όμως σύντομα η προσήλωσή της ραγίζει από τις ψεύτικες υποσχέσεις και την αλαζονεία των μελών της οικογένειας.

Ομορφα δομημένο φιλμ που μας ξεναγεί στα κατάβαθα των σχέσεων που αναπτύσσονται εντός των τεσσάρων τειχών και αναδεικνύει τις ταξικές διαφορές και τα αγεφύρωτα χάσματα. Η πρωταγωνίστρια Πόλα Γριμάλντο διαχειρίζεται με άνεση τις διαφορετικές και αντικρουόμενες πτυχές του ρόλου της.

Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ **1/2

(SIMPLE COMME SYLVAIN)

ΓΑΛΛΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΜΟΝΙΑ ΤΣΟΚΡΙ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΜΑΓΚΑΛΙ ΛΕΠΙΝ-ΜΠΟΛΝΤΟ, ΠΙΕΡ-ΙΒ ΚΑΡΝΤΙΝΑΛ

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Σοφιά γνωρίζει τον Σιλβάν ο οποίος θα αναλάβει την ανακαίνιση του εξοχικού της σπιτιού αλλά ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος και η Σοφιά χωρίζει τον σύζυγό της και αφιερώνει όλο της το είναι στον Σιλβάν. Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να μείνουν μαζί;

Συμπαθητική ρομαντική ιστορία με μικρές δόσεις χιούμορ που προσπαθεί να φέρει αέρα ανανέωσης στο είδος με άνισα αποτελέσματα. Όλο το καστ είναι καλά τοποθετημένο στα χαρακτηριστικά των ηρώων που υποδύεται ο καθένας αλλά ιδιαίτερα η πρωταγωνίστρια Μαγκαλίν Λεπίν-Μπολντό πατάει στέρεα στην ερμηνεία της και καταφέρνει να μην γίνει καρικατούρα.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ **1/2

(BAJO TERAPIA)

ΙΣΠΑΝΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΓΚΕΡΑΡΝΤΟ ΕΡΕΡΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΜΑΛΕΝΑ ΑΛΤΕΡΙΟ, ΕΒΑ ΟΥΓΚΑΡΤΕ

Τρία ζευγάρια, άγνωστα μεταξύ τους, βρίσκονται στον ίδιο χώρο μετά από προτροπή της ψυχαναλύτριάς τους η οποία είναι απούσα αλλά τους υποχρεώνει να μιλήσουν ανοικτά για τις σχέσεις τους, το παρελθόν και το παρόν τους. Η ένταση σταδιακά ανεβαίνει.

Με πολλή φλυαρία μέσα στην οποία όμως ακούγονται κάποιες αλήθειες καλογραμμένες, αλλά και με χαρακτηριστικές ερμηνείες, η «Ομαδική θεραπεία» δεν είναι αυτό που δείχνει καθώς στο φινάλε κρύβει μεγάλη ανατροπή. Όμως η διαχείρισή της δεν φέρει την απαιτούμενη βαρύτητα για να σε «ταρακουνήσει» στον απαιτούμενο βαθμό.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

Ο αρχηγός των κατασκόπων. Του Τζέσι Β. Τζόνσον με τους Aαρον Έκχαρτ, Oλγκα Κιριλένκο

Ο Μπεν Μαλόι είναι ένας διαλυμένος άντρας. Πρώην αρχηγός επιχειρήσεων της CIA στην Ευρώπη, βλέπει τον κόσμο του να γκρεμίζεται μετά τον τραγικό θάνατο της γυναίκας του, μίας πρώην μυστικού πράκτορα. Αλλά όταν λάβει κωδικοποιημένες πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι ο θάνατος της γυναίκας του μπορεί να μην ήταν ατύχημα, ο Μπεν επιστρέφει στον σκοτεινό υπόκοσμο της ανατολικής Ευρώπης.

Συμπέθεροι από σόι. Του Ζουλιέν Ερβέ με τους Κριστιάν Κλαβιέ, Ντιντιέ Μπουρντόν

Καθώς θέλουν να παντρευτούν και να πάρουν την έγκριση των γονιών τους, η Άλις και ο Φρανσουά οργανώνουν μια συνάντηση μεταξύ των δύο οικογενειών τους, που προέρχονται από πολύ διαφορετικά υπόβαθρα. Για την περίσταση, η Άλις αποφασίζει να προσφέρει στους γονείς εξετάσεις DNA. Τα αποτελέσματα θα ανατινάξουν τις βεβαιότητες όλων.

Η φύλακας των δράκων. Κινούμενα σχέδια των Σαλβαδόρ Σιμό και Λι Τζινπίνγκ

Στην αρχαία Κίνα της Δυναστείας των Χαν, οι δράκοι εξορίζονται από το βασίλειο, ύστερα από μία σύγκρουση με τους ανθρώπους. Χρόνια μετά, η νεαρή Πινγκ φροντίζει τον Ντάνζι, έναν δράκο προστάτη ενός πολύτιμου και σπάνιου αυγού δράκου. Όταν τους ανακαλύψουν οι φύλακες του παλατιού, η Πινκ και ο Ντάνζι θα αναγκαστούν να δραπετεύσουν από το παλάτι,  με σκοπό να επιστρέψουν το σπάνιο αυγό στον ωκεανό για να σώσουν τους δράκους από τον αφανισμό.

Η θάλασσα μέσα μου (2004) ****. Του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ με τους Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπελέν Ρουέντα

Ο Ραμόν είναι τετραπληγικός, κλινήρης για τριάντα χρόνια. Μόνο του παράθυρο στον κόσμο αυτό του δωματίου του, απ’ όπου φαντάζεται τη θάλασσα όπου ταξίδευε από μικρός, που του έμαθε τον κόσμο, του έδωσε ζωή και του την πήρε, όταν ένα φοβερό ατύχημα του επέτρεψε να ζει χωρίς να κινείται. Μοναδική του επιθυμία, να τερματίσει αξιοπρεπώς τη ζωή του.

Σε επανέκδοση η ταινία που βραβεύτηκε με το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας και βασίζεται σε πραγματική ιστορία.

Χάος (1984) *****. Των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι με τους Μαργκαρίτα Λοζάνο, Οράζιο Τορίσι

Πέντε ιστορίες διαφορετικές μεταξύ τους συνθέτουν μια ποιητική τοιχογραφία της Σικελίας στις αρχές του αιώνα, θίγοντας θέματα όπως: η μετανάστευση και η διάλυση της οικογένειας, ο έρωτας και η επιρροή της φύσης στον ανθρώπινο νου, η επιστροφή του διανοούμενου στην πατρική γη και τις παιδικές μνήμες, η σύγκρουση των κολίγων με τους φεουδάρχες και, φυσικά, ο θάνατος.

Σε επανέκδοση μια από τις κορυφαίες στιγμές των αδελφών Ταβιάνι που βασίζεται σε μικρές ιστορίες του Λουίτζι Πιραντέλο.

Δεσμώτης του ιλίγγου (1958) *****. Του Αλφρεντ Χίτσκοκ με τους Τζέιμς Στιούαρτ, Κιμ Νόβακ

Ενας αστυνομικός του Σαν Φρανσίσκο, ο Σκοτ Φέργκιουσον, φεύγει από το Σώμα λόγω της υψοφοβίας του. Ενας παλιός του φίλος και εφοπλιστής, τον προσλαμβάνει για να παρακολουθεί την νευρωτική, με τάσεις αυτοκτονίας, γυναίκα του, Μαντλέν. Ο αστυνομικός την ερωτεύεται, αλλά αδυνατεί να την σώσει όταν αυτή επιχειρεί ένα πήδημα θανάτου από... ψηλά. Καιρό μετά, κι ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από τις εμμονές του, θα ξανασυναντήσει την νεκρή του αγάπη στο πρόσωπο της μελαχρινής Τζούντι.

Μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών που συνεχίζει να ασκεί τεράστια γοητεία δεκαετίες μετά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή