«Η επιστροφή»: Οι πρώτες φωτογραφίες από την κινηματογραφική μεταφορά της Οδύσσειας

«Η επιστροφή», με γυρίσματα στην Κέρκυρα και την Ηλεία, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Δεκεμβρίου - Πρωταγωνιστούν οι Ραλφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός 

«Η επιστροφή»: Οι πρώτες φωτογραφίες από την κινηματογραφική μεταφορά της Οδύσσειας

Ο Ραλφ Φάινς υποδύεται τον Οδυσσέα στην "Επιστροφή"

1'

Οι πρώτες φωτογραφίες από την ταινία «Η επιστροφή», που αφηγείται τα γεγονότα που ακολούθησαν την… επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη και είναι εν μέρει γυρισμένη στη χώρα μας, είδαν το φως της δημοσιότητας. Σε αυτές απεικονίζεται ο σπουδαίος Ραλφ Φάινς στο ρόλο του Οδυσσέα καθώς και η Ζιλιέτ Μπινός που ενσαρκώνει την Πηνελόπη. Η ταινία, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, έχει ημερομηνία πρεμιέρας και αυτή είναι η 6η Δεκεμβρίου.

Η «Επιστροφή» είναι η πρώτη ταινία, μετά τον «Αγγλο ασθενή» του 1996, που φέρνει μαζί τον Ραλφ Φάινς και τη Γαλλίδα πρωταγωνίστρια, ενώ οι δύο ηθοποιοί είχαν πρωταγωνιστήσει νωρίτερα στα «Ανεμοδαρμένα ύψη» σε σκηνοθεσία Πίτερ Κοσμίνσκι.

odysseas pinelopi epistrofi.jpg

Ο Ραλφ Φάινς και η Ζιλιέτ Μπινός στην "Επιστροφή"

Την «Επιστροφή» σκηνοθετεί ο Ουμπέρτο Παζολίνι και η ιστορία της ταινίας, μας μεταφέρει στην Ιθάκη όπου ο Οδυσσέας καταφτάνει ταλαιπωρημένος και αγνώριστος μετά από 20 χρόνια απουσίας και 10 χρόνια στη θάλασσα. Η Πηνελόπη είναι «κρατούμενη» στο ίδιο της το σπίτι, ενώ ο γιος του Τηλέμαχος (Τσάρλι Πλάμερ) κινδυνεύει με θάνατο από τους μνηστήρες που τον αντιμετωπίζουν ως εμπόδιο στο δρόμο προς το θρόνο του βασιλείου. Ο Οδυσσέας καλείται να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να καταστρώσει ένα σχέδιο απαλλαγής των μνηστήρων και επανασύνδεσης με την οικογένειά του.

Η ταινία πραγματοποίησε πέρυσι τον Μάιο γυρίσματα στην Κέρκυρα, την Ηλεία και την Ιταλία και στο ρόλο του πατέρα του Οδυσσέα, Λαέρτη, συναντάμε τον Νικήτα Τσακίρογλου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή