Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Το «Αναψυκτήριο» μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας

Η Αργυρώ Χιώτη σκηνοθετεί την παράσταση «Αναψυκτήριο» που θα παρουσιασθεί στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου από τις 23 έως τις 25 Ιουλίου

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Το «Αναψυκτήριο» μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας

Το "Αναψυκτήριο" της Αργυρώς Χιώτη

@ Andreas Simopoulos
3'

Το «Αναψυκτήριο», μια παράσταση μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, παρουσιάζει η Αργυρώ Χιώτη στις 23 έως τις 25 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.

Η γνωστή σκηνοθέτις, έχοντας στο πλευρό της μια μεικτή ομάδα ερμηνευτών, αποτελούμενη από ηθοποιούς, χορευτές και τραγουδιστές, δημιουργεί στη σκηνή μια πολυφωνική σύνθεση, έναν κόσμο ουτοπικής συνύπαρξης.

Με το νέο της έργο που δημιούργησε ειδικά για το Φεστιβάλ, η Αργυρώ Χιώτη μας καλεί να απαντήσουμε σε ένα βασικό ερώτημα: μπορούμε να συνεχίζουμε να πιστεύουμε στους μύθους;

Η παράσταση «Αναψυκτήριο» παρουσιάζεται και στο πλαίσιο του grape – Greek Agora of Performance 2024.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μπορούμε να αντιστρέψουμε για λίγο την οπτική του κόσμου; Να δούμε πέρα από τον κόσμο της ύλης; Έναν ιδιαίτερο τόπο στα όρια μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, κατοικημένο από ονειροφαντασίες και φαντάσματα;

Argyrw-Xiwth.jpg

Η Αργυρώ Χιώτη

@ Andreas Simopoulos

Μεταφυσικές ιστορίες και θρύλοι εμπνέουν μια αφήγηση που διεκδικεί την επιστροφή στον μύθο. Το Αναψυκτήριο είναι ένας τόπος όπου συγκεντρώνονται οι ψυχές – ζωντανές ή νεκρές – για να ξεδιψάσουν, ανάμεσα σε οπτασίες και πνεύματα της φύσης, διερωτώμενες για τη σχέση ανάμεσα στο ατομικό και το συλλογικό. Ένας υπαρξιακός τόπος ανα-ψυχής. Ένας τόπος ευχάριστος στον οποίο το νερό παίζει σημαντικό ρόλο. Όσοι φτάνουν εκεί πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες με βάση τους οποίους λειτουργεί, καλούνται να κάνουν τον μικρό απολογισμό της ζωής τους, να «πετάξουν όλες τις σκέψεις μακριά», να βρουν τον χώρο τους και να υπάρξουν μέσα σε αυτόν.

Μια αγορά για τις παραστατικές τέχνες

Το grape – Greek Agora of Performance αποτελεί μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με σκοπό τη συστηματοποίηση της προβολής των Ελλήνων καλλιτεχνών στη διεθνή σκηνή Θεάτρου και Χορού, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους σε εκπροσώπους διεθνών φεστιβάλ και καλλιτεχνικούς διευθυντές πολιτιστικών φορέων του εξωτερικού. Στο πλαίσιο της πλατφόρμας για το 2024 παρουσιάζονται 8 έργα την περίοδο 21 – 25 Ιουλίου.

Οι επιλεγμένες παραγωγές εξετάζουν κρίσιμα ζητήματα του καιρού μας: το ζήτημα της ταυτότητας -εθνικής, φυλετικής, σεξουαλικής-, το ζήτημα της πολιτειότητας, της δικαιοσύνης και της ισότητας, τη σχέση των γυναικών με το σώμα και τη μητρότητα, τα δικαιώματα των μεταναστών και την επίδραση της σύγχρονης τεχνολογίας στη διαμόρφωση των ανθρώπινων σχέσεων, την αναζήτηση ελπίδας και σταθερότητας αλλά και τη χαρά της συνύπαρξης σ’ ένα κόσμο που επικρατεί μια καθολική αίσθηση αστάθειας και ανησυχίας και απομόνωσης.

Το grape απευθύνεται εξίσου στο ευρύ κοινό και είναι μέρος του συνολικού καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Οι παραστάσεις που περιλαμβάνει είναι προγραμματισμένες και σε άλλες ημερομηνίες, εκτός της χρονικής διάρκειας της πλατφόρμας.

Ταυτότητα Παράστασης

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Νίκος Ζιάζιαρης, Αμαλία Κοσμά, Γιώργος Κριθάρας, Ρίτα Λυτού, Εύη Σαουλίδου, Δρόσος Σκώτης, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη και κάποιοι ξεχωριστοί καλεσμένοι κάθε βράδυ.

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, more.com

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ Πλατεία Συντάγματος (This is Athens info point Δήμου Αθηναίων) Δε-Πα 10:00-18:00

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Δε-Πα 10:00-18:00 +30 2118008181

ΑΜΕΑ: +30 2104834913| Δε-Πα 10:00-17:00

Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή