Οι ταινίες που θα δούμε προσεχώς στους κινηματογράφους

Τρεις νέες παραγωγές και τρεις επανεκδόσεις καταφτάνουν στους κινηματογράφους την ερχόμενη Πέμπτη

Οι ταινίες που θα δούμε προσεχώς στους κινηματογράφους

"Deadpool & Wolverine"

4'

Ένα διασκεδαστικό μπλοκμπάστερ με δύο αγαπημένους σούπερ ήρωες, το «Deadpool & Wolverine», μας περιμένει από την ερχόμενη Πέμπτη στα σινεμά, όπως επίσης και δύο λαμπερές σταρ του Χόλιγουντ, οι Τζέσικα Τσαστέιν και Αν Χάθαγουεϊ σε ένα άνισο ψυχολογικό θρίλερ.

«Deadpool & Wolverine» (2024) του Σον Λέβι

O απαθής Γουέιντ Γουίλσον περιφέρεται ως απλός πολίτης. Εχει αφήσει πλέον πίσω του τις μέρες του ως ο πολυλογάς και αθυρόστομος μισθοφόρος, Deadpool. Οταν ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή, ο Γουέιντ πρέπει απρόθυμα να αναλάβει δράση μαζί με έναν ακόμα πιο απρόθυμο Wolverine να σπεύσει σε βοήθεια.

Ο αθυρόστομος και μπαλαφάρας Deadpool κι ο ευυπόληπτος αγωνιστής Wolverine γίνονται ομάδα στη νέα περιπέτεια της Marvel.

«Μητρικό Ενστικτο» (Mothers' Instinct, 2024) του Μπενουά Ντελόμ

Η Αλις κι ο Σάιμον ζουν με τον γιος τους Θίο στο όνειρο των προαστίων της δεκαετίας του 1960. Γείτονες και στενοί τους φίλοι η Σελίν με τον Ντάμιαν και το γιος τους Μαξ. Ωστόσο, οι ζωές και των δύο οικογενειών καταρρέουν όταν ο Μαξ έχει ένα τραγικό ατύχημα. Από τον κήπο της, η Αλις βλέπει τα γεγονότα καθώς εξελίσσονται, τρέχοντας προς το σπίτι της φίλης της, αν και τελικά φτάνει πολύ αργά για να αποτρέψει το γεγονός. Αισθάνεται τρομερά ένοχη, ειδικά καθώς γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η Σελίν την κατηγορεί επίσης που δεν έσωσε το παιδί της – ένας πόνος που αισθάνθηκε ακόμη πιο έντονο δεδομένου ότι η Σελίν και ο Ντάμιαν δεν μπορούν να κάνουν άλλα παιδιά.

Ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνίστριες τις Τζέσικα Τσαστέιν κι Αν Χάθαγουεϊ.

«Τίγρης» (Tigru, 2023) του Αντρέι Τανάσε

Η Βέρα ζει σε μια μικρή πόλη της Τρανσυλβανίας όπου εργάζεται ως κτηνίατρος του τοπικού ζωολογικού κήπου και διαθέτει μια μικρή κλινική κατοικίδιων ζώων. Εχει χάσει πρόσφατα το μωρό της λόγο μιας γενετικής παραμόρφωσης, λίγες μόνο ημέρες μετά τον τοκετό, ενώ παράλληλα απομακρύνεται από τον σύζυγό της, περνώντας περισσότερο χρόνο στη δουλειά της και γίνεται όλο και πιο θρήσκα. Μια μέρα μια θηλυκή τίγρη που κατασχέθηκε από έναν ντόπιο μουσικό εκκεντρικό Ρομά πηγαίνει στο ζωολογικό κήπο. Την ίδια μέρα η Βέρα συγκλονισμένη ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της, Τόμα, έχει σεξουαλική σχέση με μια πολύ νεότερη γυναίκα. Αρνούμενη να τον αντιμετωπίσει, αποφασίζει να περάσει τη νύχτα στο ζωολογικό κήπο, όπου προσπαθεί να ηρεμήσει το άγχος της με αλκοόλ. Προβληματισμένη και λίγο τρυφερή, ταΐζει την τίγρη από μόνη της, παραλείποντας να κλείσει σωστά το κλουβί της. Το πρωί, συνειδητοποιεί ότι το ζώο εξαφανίστηκε και αναγκάζεται να ακολουθήσει μαζί με τις τοπικές αρχές, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης και επαναφοράς του ζώου στο κλουβί του.

«Ο Κανόνας του Παιχνιδιού» (La Règle du Jeu, 1939) του Ζαν Ρενουάρ

Μια παρέα μεγαλοαστών προσκαλείται στον πύργο ενός αριστοκράτη. Οι ίντριγκες, ο αμοραλισμός, η υποκρισία και η εξαπάτηση καθορίζουν τις σχέσεις και τις συμπεριφορές των πάντων. Η άρνηση ενός καλεσμένου να ακολουθήσει τους κανόνες του παιχνιδιού των υπολοίπων, θα πυροδοτήσει αλυσιδωτά περιστατικά με τραγική κατάληξη.

Το αριστούργημα του Ζαν Ρενουάρ, μία σατιρική καταγραφή μιας πλήρως αμοραλιστικής κοινωνίας, μία ακριβής απεικόνιση της μπουρζουαζίας των καιρών μας.

«Ολα για την Μητέρα μου» (Todo Sobre mi Madre, 1999) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Οταν χάνει τον 17χρονο γιο της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, η μητέρα του πάει στη Βαρκελώνη για να βρει τον πατέρα του. Χώρισαν πριν γεννηθεί το παιδί, γιατί εκείνος ήταν διεμφυλική γυναίκα. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης συναντά μια νεαρή καλόγρια με HIV/AIDS και μια σταρ του θεάτρου. Ζει μια μικρή περιπέτεια στον κόσμο των διεμφυλικών με δραματικό τέλος.

Από τις καλύτερες και πιο συγκινητικές ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών, 1999. Χρυσή Σφαίρα κι Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

«Ουγκέτσου Μονογκατάρι» (Ugetsu Monogatari, 1953) του Κένζι Μιζογκούτσι

Σ’ ένα χωριό της μεσαιωνικής Ιαπωνίας, η οποία συγκλονίζεται από εμφύλιους πολέμους, δύο αδέρφια διακινδυνεύουν τις οικογένειες και τις ζωές τους, για να ακολουθήσουν τις εμμονές τους. Ο Γκεντζούρο, ένας φτωχός αγγειοπλάστης, ονειρεύεται καλλιτεχνική δόξα και πλούτη, ενώ ο αδερφός του, Τομπέι, θέλει να γίνει ένδοξος σαμουράι. Αποφασίζουν να κατευθυνθούν προς την πόλη, χωρίς τις οικογένειές τους, για να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Οταν τελικά φτάσουν εκεί και βρεθούν κοντά στην πραγμάτωση των στόχων τους, ο πρώτος θα πέσει θύμα της γοητείας ενός φαντάσματος κι ο τελευταίος θα ανακαλύψει ότι η γυναίκα του έχει γίνει πόρνη.

Μια από τις ομορφότερες στιγμές της Ιστορίας του παγκόσμιου σινεμά από τον Κένζι Μιζογκούτσι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή