Τζον Λένον: Σε δημοπρασία τα θρυλικά γυαλιά – Αναμένεται να πουληθούν 3.000 λίρες

Πρόκειται για τα γυαλιά, που αποτέλεσαν το σήμα κατατεθέν του θρύλου της μουσικής

Τζον Λένον: Σε δημοπρασία τα θρυλικά γυαλιά – Αναμένεται να πουληθούν 3.000 λίρες
2'

Ένα ζευγάρι στρογγυλά φιμέ γυαλιά ηλίου του Τζον Λένον αναμένεται να πουληθούν για 3.000 λίρες σε δημοπρασία.

Πρόκειται για τα γυαλιά, που αποτέλεσαν το σήμα κατατεθέν του θρύλου της μουσικής, τα οποία ο Λένον, άρπαξε από την κορυφή ενός πιάνου στο στούντιο Abbey Road στο Λονδίνο από έναν θαυμαστή ονόματι Michael κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης εκεί το 1968.

Η τότε κοπέλα του, η Πένυ έβγαινε ραντεβού με τον ντράμερ του συγκροτήματος The Yardbirds της δεκαετίας του εξήντα και γνώρισε τους Beatles. Πήρε τον Michael στο Abbey Road στα 18α γενέθλιά του και ανακάλυψε ότι ο Τζον Λένον ήταν επίσης σε ένα από τα στούντιο.

Ο Michael εντόπισε τα γυαλιά και ο Λένον του είπε ανέμελα ότι μπορούσε να τα έχει και του ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Επισκέφτηκαν ξανά το στούντιο του βόρειου Λονδίνου ένα χρόνο αργότερα, όταν οι Beatles διοργάνωσαν τη θρυλική πλέον φωτογράφηση για το εξώφυλλο του άλμπουμ τους του 1969 Abbey Road, με τον Michael να τραβάει μερικές φωτογραφίες από τα παρασκήνια αμέσως μετά τα γυρίσματα που είναι επίσης προς πώληση.

Ο Michael είναι τώρα 75 ετών και αποφάσισε να πουλήσει τα γυαλιά με χρυσό συρμάτινο πλαίσιο με μπλε φακούς μαζί με το άλμπουμ φωτογραφιών του.

Εκτός από τον McCartney και τον Starr που φορούν τα ίδια ρούχα που φορούσαν για το γύρισμα, ο Michael τράβηξε φωτογραφίες του παραγωγού των Beatles, George Martin και του ποπ σταρ της δεκαετίας του '60, Donovan.

Ένα λευκό αυτοκίνητο της Triumph που φαίνεται σταθμευμένο στο φόντο μιας από τις φωτογραφίες είναι το ίδιο με αυτό στις ιστορικές φωτογραφίες την ίδια μέρα με τη φωτογράφιση του εξωφύλλου του άλμπουμ.

Τα αντικείμενα πωλούνται από την Catherine Southon Auctioneers του Chislehurst του Κεντ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
13:29ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά

13:29ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά