Placebo: Επιστροφή στο θέατρο Λυκαβηττού την 1η Αυγούστου μετά από 17 χρόνια

Μετά από 17 χρόνια οι Placebo επιστρέφουν στο θέατρο Λυκαβηττού για μια ζωντανή εμφάνιση

Ο Μπράιαν Μόλκο των Placebo

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Placebo, επιστρέφουν μετά από χρόνια στο θέατρο Λυκαβηττού την 1η Αυγούστου για μια ζωντανή εμφάνιση που αναμένεται να μείνει και αυτή για πάντα στη μνήμη μας. Όσοι ήταν εκεί εκείνη τη μαγική βραδιά του Σεπτεμβρίου του 2003, ξέρουν πολύ καλά τί σημαίνει αυτό. «It’s in the water, baby», δεν εξηγείται αλλιώς, γιατί το Placebo Effect γιγαντώνεται με την ενέργεια του βράχου, πάνω από τον ορίζοντα της πόλης.

Μέσα στο καυτό Αθηναϊκό καλοκαίρι, οι μεγαλύτεροι θα θυμηθούν τις άγριες νύχτες τους κι οι μικρότεροι θα δουν πως είναι να χορεύεις κάτω από τα αστέρια σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να είναι όλος ο κόσμος μια αγκαλιά.

Οι αγαπημένοι Βρετανοί επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη χώρα μας στο θρυλικό Rockwave Festival του 1999 στον Άγιο Κοσμά και 25 χρόνια μετά η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς μας κάνει ακόμη να χαμογελάμε. Έκτοτε έχουν επισκεφθεί τη χώρα πάνω από 10 φορές και δεν ξέρουμε αν φταίνε οι κιθάρες, η φωνή του Brian Molko ή η λυτρωτική μαυρίλα των στίχων, αλλά πάντα αναρωτιόμαστε αν ήταν πραγματικό αυτό που ζούμε κάθε φορά.

Οι Placebo είναι οι Brian Molko και Stefan Olsdal, που σαν συμμαθητές στο Αμερικανικό Διεθνές Σχολείο του Λουξεμβούργου δεν έκαναν παρέα, αλλά ευτυχώς το ξανασκέφτηκαν το 1994 όταν συναντήθηκαν τυχαία στο Λονδίνο. Μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, έβγαλαν 8 studio albums, 9 compilation albums, 1 MTV Unplugged και 1 live box set, πούλησαν περισσότερους από 14 εκατομμύρια δίσκους, έκαναν αμέτρητες συναυλίες σε όλο τον κόσμο και συνεργάστηκαν με μερικούς από τους ήρωές τους, όπως ο David Bowie, οι Pixies, ο Robert Smith, o Michael Stipe και η PJ Harvey.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι είναι τα παιδιά «του πίσω θρανίου» (One of A Kind) ή ότι είναι μια μπάντα «για αουτσάιντερ από αουτσάιντερ». Για τους Έλληνες, οι Placebo είναι απλά μια τεράστια λατρεία, ό,τι κι αν γίνεται στον κόσμο, όσο κι αλλάζουν οι καιροί.

info

Placebo @ Rockwave Nights

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Πληροφορίες εισιτηρίων

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά: more.com

Τηλεφωνικά: 11876

Σε όλα τα more Spots

Public online: http://tickets.public.gr/

Kαταστήματα Public

Monsterville

Αγίας Ειρήνης 13

Τηλέφωνο: 210 3648180

Music Corner

Πανεπιστημίου 56, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3304000