Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας για τον Μπομπ Ντίλαν, «A complete unknown»

Ο Τίμοθι Σαλαμέ τραγουδά ο ίδιος στην ταινία για τον Μπομπ Ντίλαν, «A complete unknown»

Ο Τίμοθι Σαλαμέ και η Ελ Φάνινγκ στην ταινία για τον Μπομπ Ντίλαν, "A complete unknown"

Το πρώτο τρέιλερ για την ταινία «A complete unknown» του Τζέιμς Μάνγκολντ που έχει στο επίκεντρο την πρώτη περίοδο του Μπομπ Ντίλαν στη Νέα Υόρκη, μόλις κυκλοφόρησε. Και ο Τίμοθι Σαλαμέ που ενσαρκώνει τον κορυφαίο δημιουργό είναι πραγματικά απολαυστικός όταν τραγουδάει το «A hard rain’s a-gonna fall» με την κιθάρα του φέρνοντας κάτι από την αύρα του επιδραστικού μουσικού.

Το «A complete unknown» θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον Δεκέμβριο και αφηγείται την ιστορία της άφιξης του Μπομπ Ντίλαν στη Νέα Υόρκη από τη Μινεσότα και καταλήγει στο καθοριστικό Φεστιβάλ του Νιούπορτ το 1965 όταν ο Ντίλαν πέρασε από την ακουστική του περίοδο στην ηλεκτρική προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους θαυμαστές του.

Οι γυναίκες που τον καθόρισαν

Στο τρέιλερ βλέπουμε τον Τίμοθι Σαλαμέ να περπατά στο Μανχάταν φορτωμένος το σακίδιό του και την κιθάρα του και να τραγουδάει στα μικρά κλαμπ του Γκρίνουιτς Βίλατζ το «A hard rain’s a-gonna fall». Παράλληλα, βλέπουμε και τις δύο γυναίκες που τον καθόρισαν εκείνη την περίοδο, τη Σουζ Ρότολο, που την ενσαρκώνει η Ελ Φάνινγκ και την Τζοάν Μπαέζ που την υποδύεται η Μόνικα Μπαρμπάρο. Η πρώτη απεικονίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ «The freewheelin’ Bob Dylan».

Ο Εντουαρντ Νόρτον εμφανίζεται στο τρέιλερ στο ρόλο του Πιτ Σίγκερ, ενώ ο Μπόιντ Χόλμπρουκ υποδύεται τον Τζόνι Κας και ο Σκουτ ΜακΝέρι ενσαρκώνει το είδωλο του Μπομπ Ντίλαν, Γούντι Γκάθρι.

Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει ο σκηνοθέτης με τον Τζέι Κοκς και βασίζεται στη βιογραφία «Dylan goes electric» του Ελάιζα Γουάλντ. Ο ίδιος ο Μπομπ Ντίλαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε αρκετές συναντήσεις με τον Τζέιμς Μάνγκολντ και κατέθεσε μια σειρά από σημειώσεις για το σενάριο της ταινίας. Ο Μάνγκολντ σχολιάζει για την ταινία ότι «ο Ντίλαν είναι ένας περιπλανώμενος που έρχεται στη Μινεσότα με φρέσκο όνομα και καινούρια οπτική για τα πράγματα. Η άφιξη του πυροδοτεί την άνοδο της φολκ κοινότητας στη Νέα Υόρκη και αλλάζει την άποψη που είχε ο κόσμος για το τι είναι σωστό και τι λάθος στη φολκ μουσική».

Ο Τζέιμς Μάνγκολντ έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες «Walk the line», «The Wolverine», «Logan», «Ford v Ferrari», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο δίσκος του πεπρωμένου» κ.α.

Δείτε το τρέιλερ εδώ: