Το «Κρέας» του Δημήτρη Νάκου θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Νάκου με τίτλο «Κρέας» θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Ο Κώστας Νικούλι στην ταινία "Κρέας" του Δημήτρη Νάκου

Η ταινία «Κρέας» του Δημήτρη Νάκου θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, που διεξάγεται φέτος από 5 ως 15 Σεπτεμβρίου. Το «Κρέας», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη, συμμετέχει στο Τμήμα Discovery, που αναδεικνύει τα νέα ταλέντα του σινεμά από όλο τον κόσμο. Θυμίζουμε ότι το «Κρέας» είχε επιλεγεί στα Agora Works in Progress του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία είναι μια παραγωγή της Φαντασίας Οπτικοακουστική Ε.Π.Ε. και του Θάνου Αναστόπουλου, σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ και τη Foss Productions και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ.

Σύνοψη

Σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας, ο Τάκης ετοιμάζει τα εγκαίνια του νέου του κρεοπωλείου. Μια μέρα πριν τα εγκαίνια, ο γιος του, Παύλος σκοτώνει τον γείτονα που διεκδικεί μέρος της γης τους. Μοναδικός μάρτυρας ο Χρήστος, ένας νεαρός από την Αλβανία, τον οποίο ο Τάκης έχει μαζί του από μικρό.

Πρωταγωνιστούν: Ακύλλας Καραζήσης, Κώστας Νικούλι, Παύλος Ιορδανόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Συμεωνίδης, Ναταλία Swift, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Παντελής Δεντάκης, Κώστας Φιλίππογλου, Αντώνης Ιορδάνου, Άννα Καλαϊτζίδου, Φαίδων Καχτίτσης

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Ο Δημήτρης Νάκος ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Είναι διδάκτωρ του Πάντειου Πανεπιστημίου Kοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στον τομέα του κινηματογράφου και της φιλοσοφίας. Είναι απόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολιτιστική Διαχείριση του Πάντειου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σκηνοθετήσει 14 μικρού μήκους ταινίες, που έχουν παρουσιαστεί και βραβευθεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει ως παραγωγός και βοηθός σκηνοθέτη σε περισσότερες από 50 παραγωγές (μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ). Έχει λάβει μέρος στα εργαστήρια Torino Film Lab, MFI 2 Script Lab και AlbaScript+ και είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Έχει βραβευτεί από την ARTWORKS (2021) και είναι Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Διδάσκει σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το «Κρέας» είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.