«Mare Nostrum - Η δική μας θάλασσα»: Μουσική, λόγος και χορός για τη Μεσόγειο στο Φεστιβάλ Ολυμπίας

Η παράσταση «Mare Nostrum - Η δική μας θάλασσα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας

Η Μάρθα Φριντζήλα και η Κωνσταντίνα Πάτση

Μια ξεχωριστή παράσταση μουσικής, λόγου και χορού με τίτλο «Mare Nostrum - Η δική μας θάλασσα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου με οικοδεσπότες το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου και τους συνεργάτες του στο Θέατρο «ΟΛΥΜΠΙΑ» ΦΛΟΚΑ στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας. Μια μεγάλη παραγωγή με ερμηνευτές τη Μάρθα Φριντζήλα και την Κωνσταντίνα Πάτση που τις συνοδεύουν 9 σημαντικοί σολίστες της λαϊκής μουσικής και ένα πλήθος χορευτών του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου σε μουσική σκηνοθεσία και επιμέλεια κειμένων Θωμά Κωνσταντίνου και επιμέλεια χορών Κωνσταντίνου Τζανέτου.

«Mare Nostrum - Η δική μας θάλασσα»... η χιλιοτραγουδισμένη Μεσόγειος… η αιώνια αγαπημένη. Η θάλασσα των Ελλήνων, των Ρωμιών, των Σταυροφόρων, των Βυζαντινών. Η θάλασσα των ποιητών, του Ελύτη, του Καβάφη, του Γκάτσου , του Χικμέτ, και του Πεσόα . Η Θάλασσα του αποχωρισμού, του έρωτα και του χαμού. Εμβληματικά ποιήματα μεγάλων ποιητών από τη Μεσόγειο και την Ελλάδα διαδέχονται τις μουσικές και τους χορούς του κόσμου, του δικού μας κόσμου, του ελληνικού, του Ρωμαίικου, του Μεσογειακού, του κοσμοπολίτικου! Από το Γιβραλτάρ έως στην Κρήτη και της «Γραμβούσας το ακρωτήρι…».

Από τις ακτές της Αλεξάνδρειας των Πτολεμαίων έως τη Σμύρνη του χαμού. Από την Κωνσταντινούπολη έως την ελληνόφωνη κάτω Ιταλία και τις Συρακούσες και από τη Βενετιά έως τις Κυκλάδες και την Κύπρο. Νωχελικά Πορτογαλέζικα fado μπλέκονται με Αλεξανδρινά βαλς, Ανδαλουσιάνικα flamenco με κρητικές και νησιώτικες σούστες. Γκρεκάνικες Ταραντέλες συνομιλούν με επτανησιακούς σκοπούς. Θρήνοι της ερήμου συναντούν διονυσιακούς θρακιώτικους χορούς.

Ένας ύμνος στη Μεσόγειο, τη θάλασσά μας, που δε χωρίζει τους ανθρώπους και τους λαούς που αιώνες ολόκληρους ζουν μαζί και αναπνέουν το αεράκι της, γεύονται τη δροσιά της και τραγουδούν και χορεύουν στον ήχο των κυμάτων της. Αντίθετα τους ενώνει με τη μεγάλη αγκαλιά της σε μια αρμονική συνύπαρξη ειρήνης και δημιουργίας.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=w3g2s01fWps

Συντελεστές:

Μάρθα Φριντζήλα : τραγούδι & απαγγελία

Κωνσταντίνα Πάτση: τραγούδι

Θωμάς Κωνσταντίνου: Ούτι, λαούτο, μαντολίνο, çümbüs, κιθάρα, τραγούδι

Γιώργος Κωτσίνης: κλαρίνο , καβάλ, νέυ , φλογέρες

Πέτρος Μήτσου: τσαμπούνα, γκάιντα, μαντολίνο, φωνητικά

Χρήστος Δαλιάνης : βιολί , φωνητικά

Δήμος Βουγιούκας: Ακορντεόν

Στέλλα Βαλάση: Σαντούρι

Νίκος Γύρας: κοντραμπάσο, τραγούδι

Μανούσος Κλαπάκης: κρουστά και multi-percussionset

Μαρία Παπαγεωργίου: κανονάκι

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 15 €

Παιδικό, φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, άνεργοι: 10 ευρώ

Προπώληση:

Βιβλιοπωλείο ΚΟΡΚΟΛΗΣ (Ερμού 3, Πύργος), Look it’s Journey Time Λουκάς Δημακόπουλος (Λετρίνων 4 – Πύργος) , Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ (Αθανασίου Διάκου 2, Αμαλιάδα), Πολιτιστικός Σύλλογος Έλισσα –Αμαλιάδα (694 721 2941), «Strigas Travel» Ζαχάρω, «Christianoupolis Travel» Κυπαρισσία, Κατάστημα 4Seasons –Κρέστενα (τηλ. 26250 23166), ΚΛΕΨΥΔΡΑ –Κρέστενα (τηλ. 6948980460 Τουρής Κώστας) «ΡΟΔΟΝ ΚΑΦΕ» - Αρχ. Ολυμπία