Ο Μίμης Πλέσσας κλείνει 100 χρόνια ζωής με μία μεγάλη γιορτή στο Θέατρο Παλλάς

Μια ανεπανάληπτη μουσική γιορτή αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, έρχεται στο Θέατρο Παλλάς από τον μετρ των μουσικοθεατρικών επιτυχιών Γιώργο Βάλαρη.

Μια επέτειος - σταθμός για την ελληνική μουσική με τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές επιτυχίες του μυθικού συνθέτη και ένα πλούσιο επιτελείο 30 και πλέον καλλιτεχνών μαζί με πολυμελή ζωντανή ορχήστρα.

Τις ιστορικές βραδιές πλαισιώνουν επί σκηνής κορυφαίοι τραγουδιστές και ηθοποιοί.

Eρμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας. Guest star ο Στέφανος Κορκολής. Τιμητική συμμετοχή η Ζωζώ Σαπουντζάκη. Ειδική συμμετοχή ο Γιάννης Ζουγανέλης. Μαζί τους οι (αλφαβητικά) Κώστας Καραφώτης, Νίνα Λοτσάρη, Μπέσυ Μάλφα, Σοφία Μανουσάκη, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώργος Σπετσιώτης. Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες: Μελίνα Ασλανίδου, Πέγκυ Ζήνα κ.ά.

Μια μαγική μουσικοχορευτική παράσταση, ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και τα κινηματογραφικά του τραγούδια, που φέτος συμπληρώνει ακριβώς 100 χρόνια ζωής!

Από τις 10 έως τις 20 Οκτωβρίου. Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο https://www.ticketservices.gr/event/mimis-plessas-theatro-pallas.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ - ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΚΑΤΟ

«ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ»

Μια μουσική παράσταση

του Γιώργου Βάλαρη

Από 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Σε μια λαμπρή καριέρα επτά δεκαετιών, ο Μίμης Πλέσσας, βιρτουόζος πιανίστας και μαέστρος, πολυσχιδής συνθέτης μελωδιών και τραγουδιών που άφησαν εποχή, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική, ανέδειξε πολλούς μεγάλους τραγουδιστές (Νάνα Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιάννης Πουλόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Ρένα Κουμιώτη κ.ά.) και καθόρισε το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι με την σπουδαία συμβολή του στη δισκογραφία καθώς κατέχει και τον πιο εμπορικό ελληνικό δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ, «ο Δρόμος», σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με 4.000.000 πωλήσεις από το 1969.

Στον κινηματογράφο, τα τραγούδια του, από το «το φεγγάρι Πάνωθε μου», «γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «οι Θαλασσιές οι χάντρες», «τόσα καλοκαίρια», «θα πιώ απόψε το φεγγάρι», κ.ά., «άνοιξε πέτρα», ταυτίστηκαν με τις πιο λαμπερές στιγμές του ελληνικού σινεμά και είναι αγαπημένα ακόμα και σήμερα.

Ο γνωστός δημιουργός Γιώργος Βάλαρης «παντρεύει» κορυφαίους ερμηνευτές τραγουδιστές και ηθοποιούς και «στήνει» μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και τα κινηματογραφικά του τραγούδια, που φέτος συμπληρώνει ακριβώς 100 χρόνια ζωής! Μαζί με πολυμελή ζωντανή ορχήστρα και μαέστρο τον Αντώνη Γούναρη θα μας “ταξιδέψουν” σε δεκαετίες και εποχές που αγαπήσαμε και πάντα θα νοσταλγούμε.

Ταυτότητα παράστασης

Σύνθεση- σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης Μουσική: Μίμης Πλέσσας Μουσική ενορχήστρωση: Αντώνης Γούναρης

Χορογραφία: Μάρκος Γιακουμόγλου Σκηνοθετική επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού/video art: Ελεάννα Πλέσσα

Επιμέλεια κοστουμιών: Χάρης Σουλιώτης

Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Τζιόγκας Καλλιτεχνική επιμέλεια : Λουκίλα Πλέσσα

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα Οργάνωση παραγωγής: Ρόζα Καλούδη Βοηθός σκηνοθέτη : Κωνσταντίνος Φρίγγας

Trailer παράστασης: Φώτης Φωτόπουλος Social media: Renegade – Βασίλης Ζαρκαδούλας

Ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας. Μαζί του οι (αλφαβητικά): Ελένη Καρακάση, Κώστας Καραφώτης, Νίνα Λοτσάρη, Μπέσυ Μάλφα, Σοφία Μανουσάκη, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώργος Σπετσιώτης.

Guest star ο Στέφανος Κορκολής

Τιμητική συμμετοχή Ζωζώ Σαπουντζάκη

Ειδική συμμετοχή Γιάννης Ζουγανέλης

Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες - των οποίων οι συγκεκριμένες ημερομηνίες συμμετοχής τους θα ανακοινωθούν σύντομα (αλφαβητικά):

Μελίνα Ασλανίδου, Πέγκυ Ζήνα, κ.α.

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:

Πέμπτη 10/10: 19:30

Παρασκευή 11/10: 21:00

Σάββατο 12/10: 21:15

Κυριακή 13/10: 19:30

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/mimis-plessas-theatro-pallas.

Παραγωγή: BroadwayShow Productions