Ζουμπουλάκης: Χειρότερη από τη χούντα η πολιτική ορθότητα - Αντιπνευματικό κίνημα καταστροφής

Ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης, Σταύρος Ζουμπουλάκης, εμφανίστηκε λάβρος κατά της παρακμής των καιρών μας...

Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, εκπαιδευτικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος, πρώην διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Βιβλιοθήκης, σε αφιέρωμα της ΕΡΤ, τα είπε «έξω από τα δόντια» σχετικά με τη... «χούντα των καιρών μας».

Ο λόγος, για την πολιτική ορθότητα, στην οποία υπάγεται και η παράνοια της woke ατζέντας, που επιβάλλει με βάση κάποια ανορθολογικά και αντιεπιστημονικά στοιχεία προπαγάνδας, στις δυτικές κοινωνίες, τι πρέπει να λέμε και να διαβάζουμε, και τι όχι...

«Την εποχή της χούντας είχαμε λογοκρισία. Και σήμερα έχουμε τη λογοκρισία του "cancel culture", της λεγόμενης πολιτικής ορθότητας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο επίφοβο, αντιπνευματικό, στα όρια της πολιτιστικής καταστροφής», ανέφερε, για να προσθέσει:

«Αν αρχίσουμε με κριτήρια πολιτικής ορθότητας να λέμε ποια βιβλία πρέπει να αφαιρεθούν από βιβλιοθήκες θα έχουμε μια πιο επίφοβη μορφή λογοκρισίας».

Δείτε το απόσπασμα στο 09:17: