Πρωτοφανής ανακάλυψη στον ιστορικό «τάφο του Κέρβερου» στη Νάπολη - Η σαρκοφάγος με τις μούμιες

Το συναρπαστικό εύρημα παρείχε νέα και λεπτομερή στοιχεία που αποκαλύπτουν πώς η Αρχαία Ρώμη ταρίχευε τους δικούς της νεκρούς

Πρωτοφανής ανακάλυψη στον ιστορικό «τάφο του Κέρβερου» στη Νάπολη - Η σαρκοφάγος με τις μούμιες
1'

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν μια σαρκοφάγο 2.000 ετών με τέλεια διατηρημένες αρχαίες μούμιες στο εσωτερικό της.

Η «πρωτοφανής» ανακάλυψη έγινε στον ιστορικό «τάφο του Κέρβερου» στη Νάπολη της Ιταλίας. Τα λείψανα είχαν... πνιγεί σε φυτικές κρέμες πριν κλειδωθούν στον θάλαμο - κάτι που οι ειδικοί πιστεύουν ότι βοήθησε στη διατήρηση των σωμάτων.

Το συναρπαστικό εύρημα παρείχε νέα και λεπτομερή στοιχεία που αποκαλύπτουν πώς η Αρχαία Ρώμη ταρίχευε τους δικούς της νεκρούς.

Ξετυλίγοντας το σάβανο που κάλυπτε ένα από τα σώματα, η ομάδα ανακάλυψε ότι το άτομο ήταν άψογα διατηρημένο. Δεδομένης της ιδιαίτερης προσοχής που δόθηκε στον νεκρό και της χρονολογίας των κτερισμάτων που βρέθηκαν, εικάζεται ότι επρόκειτο για τον αρχηγό της οικογένειας για την οποία κατασκευάστηκε το μαυσωλείο.
Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τις εικόνες από τις νέες μούμιες.

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει στο παρελθόν έναν τεράστιο αριθμό ταφικών μνημείων στην ίδια περιοχή, που χρονολογούνται από την εποχή της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας έως τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορική Εποχή. Οι ανασκαφές στα σύνορα της νεκρόπολης πέρυσι οδήγησαν τους αρχαιολόγους στον αποσφραγισμένο τάφο, ο οποίος ονομάστηκε «ο τάφος του Κέρβερου».

Πολλές τοιχογραφίες σε όλη την οροφή και τους τοίχους του ανέγγιχτου θαλάμου βρέθηκαν σε άθικτη κατάσταση. Την είσοδο του τάφου κοσμούσε μια υπέροχη τοιχογραφία του Κέρβερου, του τρικέφαλου σκύλου της ελληνικής μυθολογίας που θεωρείται ο φύλακας του κάτω κόσμου.

Το πολυκέφαλο θηρίο πιστεύεται ότι εμποδίζει τους νεκρούς να ξεφύγουν από την οργή της κόλασης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή