Νέες ταινίες: Ο Σον Πεν, η Ντακότα Τζόνσον και τέσσερις επανεκδόσεις την Πέμπτη

Δέκα νέες ταινίες έρχονται την Πέμπτη 1η Αυγούστου

Σκηνή από την ταινία "Μόνοι στη Νέα Υόρκη"

Τέσσερις επανεκδόσεις έρχονται την Πέμπτη 1η Αυγούστου και έξι νέες παραγωγές. Δέκα ταινίες στο σύνολο τη στιγμή που ξεκίνησε η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου.

«Μόνοι στην Νέα Υόρκη» (Daddio, 2023) της Κρίστι Χολ

Νέα Υόρκη, Αεροδρόμιο JFK: Η Γκέρλι μπαίνει στο πίσω κάθισμα ενός ταξί, ενώ μπροστά στο τιμόνι βρίσκεται ο Κλαρκ, ένας ταξιτζής που κάνει αυτή τη δουλειά για πάνω από 20 χρόνια. Η διαδρομή ξεκινάει και καθώς οι δυο τους κατευθύνονται τη νύχτα προς το Μανχάταν, ξεκινούν την πιο απροσδόκητη συζήτηση.

Μία βόλτα με ένα ταξί, μία απροσδόκητη συζήτηση - μία περιεκτική μελέτη χαρακτήρων, με πρωταγωνιστές τους Σον Πεν και Ντακότα Τζόνσον και παραγωγούς τους Πάρη Κασιδόκωστα και Τέρι Ντούγκας.

«Δύο Προς Ενα» (Zwei zu Eins, 2023) της Νάτια Μπρούνκχορστ

Καλοκαίρι 1990, Ανατολική Γερμανία. Η πτώση του τείχους έφερε το τέλος και της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, καθιστώντας ταυτόχρονα τα χαρτονομίσματα του -πρώην πια- κράτους εντελώς άχρηστα.

Μέσα στο ευρύτερο χάος που επικρατεί στη χώρα, η Μάρεν, ο Ρόμπερτ και ο Φόλκερ ανακαλύπτουν τυχαία ότι τεράστιοι σωροί χαρτονομισμάτων έχουν καταχωνιαστεί σε μια παλιά σήραγγα ορυχείου για να σαπίσουν. Οι τρεις τους θα πάρουν την πρωτοβουλία να …απελευθερώσουν μερικά εκατομμύρια από την κρυψώνα τους και θα σκαρφιστούν ένα ιδιοφυές σύστημα μαζί με φίλους και γείτονες για να ξοδέψουν τα χρήματα σε διάφορα αγαθά και να καταφέρουν ένα γερό χτύπημα στον επελαύνοντα δυτικό καπιταλισμό.

Κωμωδία βασισμένη σε μια απίστευτη και αληθινή ιστορία ληστείας εκατομμυρίων στην Ανατολική Γερμανία του 1990 και με πρωταγωνίστρια την Σάντρα Ούλερ.

«Η Μούσα του Μπονάρ» (Bonnard: Pierre & Marthe) του Μαρτέν Προβόστ

Ο Πιέρ Μπονάρ δεν θα ήταν ο διάσημος ζωγράφος που όλοι γνωρίζουν, χωρίς την αινιγματική Μαρτ ντε Μελινί που έγινε μοντέλο για πολλούς από τους πίνακές του.

Aυτή είναι η ρομαντική, ανατρεπτική, σκοτεινή, δυνατή ιστορία του ζευγαριού και της κοινής τους ζωής που ξεπέρασε τον μισό αιώνα.

Μια σχέση που σήκωσε πάνω της μια ολόκληρη καλλιτεχνική δημιουργία.

«Δεύτερος Γύρος» (Second Tour) του Αλμπέρ Ντιποντέλ

Μια πολιτική συντάκτρια, που έχει υποβαθμιστεί σε αθλητικογράφο, αναλαμβάνει να καλύψει την προεκλογική καμπάνια του επικρατέστερου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές. Αυτός είναι ένας γοητευτικός πενηντάρης, γόνος μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες του τόπου. Όλα πάνε καλά, μέχρι που η έρευνα της δημοσιογράφου για το παρελθόν του υποψηφίου Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας φέρνει στο φως τελείως αναπάντεχα γεγονότα. H ρεπόρτερ είχε γνωρίσει παλιότερα τον αρχάριο πολιτικό, του οποίο το παρελθόν είναι λιγότερο άμεμπτο απ’ όσο ο ίδιος θα ήθελε.

Μια κωμωδία, που λέει πολλά για τα ευρωπαϊκά πολιτικά ήθη και κλείνει το μάτι στον Εμανουέλ Μακρόν.

«Τύχη να σου πετύχει» (Heureux Gagnants) των Μαξίμ Γκοβάρ και Ρομέν Σοέ

Μία πιθανότητα στις 19 εκατομμύρια! Πιο πιθανό είναι να σε χτυπήσει μετεωρίτης παρά να κερδίσεις το λόττο. Για τους τυχερούς νικητές της ταινίας, το όνειρο μεταμορφώνεται γρήγορα σε έναν εκρηκτικό και ξεκαρδιστικό εφιάλτη.

«Doraemon the Movie: Nobita's Earth Symphony» (2024) του Καζουάκι Ιμάι

Η μουσική είναι μέρος της καθημερινότητας μας, αλλά τι θα συνέβαινε αν εξαφανιζόταν; O Ντόρεμον, ο Νόμπιτα και οι φίλοι τους ξεκινούν μια νέα περιπέτεια για να επαναφέρουν τη μουσική και να σώσουν τον κόσμο.

Δημιουργημένο από τον μανγκάκα Φούτζικο Φ. Φούτζιο το 1969, το Doraemon αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μάνγκα και άνιμε με τεράστια επιτυχία στις ασιατικές χώρες. Πρωταγωνιστής είναι ο Νόμπιτα Νόμπι, ένα δεκάχρονο τεμπέλικο αγόρι με καλή καρδιά, αλλά κάκιστη απόδοση στο σχολείο. Μία μέρα, ο δισέγγονός του από τον 22ο αιώνα στέλνει ένα μπλε ρομπότ σε μορφή γάτας, τον Doraemon, για να βοηθήσει τον Νίμπι να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για τον ίδιο και τους απογόνους του.

Έχοντας κυκλοφορήσει συνολικά 45 τόμους, η ιστορία του Doraemon και του Νόμπιτα έχει μεταφερθεί τρεις φορές στην τηλεόραση και έχει αποκτήσει πάνω από 40 κινηματογραφικές ταινίες.

«Υψηλή Κοινωνία» (High Society, 1956) του Τσαρλς Γουόλτερς

Κυρία της υψηλής κοινωνίας που ετοιμάζεται να νυμφευθεί, δέχεται την ξαφνική επίσκεψη του πρώην συζύγου της και δύο δημοσιογράφων κουτσομπολίστικου περιοδικού, οι οποίοι ίσως της ανατρέψουν τα σχέδια στο διάστημα 48 ωρών, βοηθώντας την να συνειδητοποιήσει ποια είναι και ποιον αγαπά πραγματικά.

«Τελευταία Εξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» (The Shawshank Redemption, 1994) του Φρανκ Ντάραμποντ

Ο πρώην τραπεζίτης Άντι καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της, ένα έγκλημα που αρνείται ότι διέπραξε. Μέσα στις βίαιες συνθήκες της φυλακής γίνεται φίλος με έναν συγκρατούμενό του, τον Ρεντ, ξεκινώντας ένα ταξίδι επιβίωσης, φιλίας, ελπίδας και αναζήτησης της ελευθερίας. Με την πάροδο των χρόνων, το αδάμαστο πνεύμα και η εφευρετικότητα του Άντι οδηγούν σε μια απροσδόκητη δικαίωση.

Μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες των θεατών σε όλο τον κόσμο, σε επετειακή ψηφιακή επανέκδοση - 30 χρόνια μετά την πρεμιέρα της.

«H Θυσία» (Offret, 1986) του Αντρέι Ταρκόφσκι

Τα γενέθλια του Αλεξάντερ διακόπτονται από την είδηση πως ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει μόλις ξεκινήσει και η ανθρωπότητα βρίσκεται λίγο πριν τον ολοκληρωτικό αφανισμό της. Aν και άθεος, ο Αλεξάντερ θα προσφέρει στο Θεό την οικογένεια του, το σπίτι του ακόμη και τον μικρό του γιο προκειμένου να σωθεί ο κόσμος.

Το κύκνειο άσμα του Αντρέι Ταρκόφσκι, ένας φόρος τιμής στον Ινγκμαρ Μπέργκμαν και ίσως η πιο συνταρακτική ταινία που γυρίστηκε ποτέ για το τέλος του κόσμου.

«The Killing: Το Χρήμα της Οργής» (The Killing, 1956) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Ο πρώην κατάδικος Τζόνι Κλέι, οργανώνει μια παράτολμη ληστεία στον ιππόδρομο, που θα εξασφαλίσει σ’ αυτόν και τους συνεργούς του μια πλούσια ζωή. Τα πάντα είναι σχεδιασμένα με ακρίβεια ρολογιού, όμως το φαινομενικά τέλειο σχέδιο, θα κινδυνεύσει από τυχαία περιστατικά.

H τρίτη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ένα νουάρ heist movie μικρού προϋπολογισμού, που έμελλε να επηρεάσει πολλούς στα χρόνια που ακολούθησαν.