«Τα Ταρώ του Οδυσσέα»: Μουσική παράσταση - διάλογος μεταξύ δύο πολιτισμών

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» το Abnormal Group παρουσιάζει στο Αρχαίο Θέατρο της Μήλου (17-18/8) την μουσική παράσταση «Τα Ταρώ του Οδυσσέα»

«Τα Ταρώ του Οδυσσέα»: Μουσική παράσταση - διάλογος μεταξύ δύο πολιτισμών

"Τα Ταρώ του Οδυσσέα"

2'

Τη μουσική παράσταση «Τα Ταρώ του Οδυσσέα» παρουσιάζει στις 17 και 18 Αυγούστου (21.30) το Abnormal Group. Η παράσταση ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές «θελήσαμε να κοιτάξουμε την Οδύσσεια του Ομήρου μέσα από το πρίσμα των αρχετυπικών καρτών Ταρώ της Μασσαλίας, οι οποίες προσεγγίζουν την ανθρώπινη συνθήκη, όπως και ο Μύθος, η Ποίηση και η Μουσική: απευθυνόμενες στα άδυτα του εαυτού, τα προστατευμένα από τον χρόνο, τον τόπο, τη λογική και τις βεβαιότητες.

Και φτιάξαμε τη συνθήκη ώστε ένας αναπάντεχος διάλογος μεταξύ δυο πολιτισμών να ανοίξει. Απ ́ τη μία η Αναγέννηση και ο Ουμανισμός με τα Ταρώ κι απ’ την άλλη ο αρχαίος ελληνικός στοχασμός με την Οδύσσεια· στην πιο παιγνιώδη και ποιητική τους μορφή.

Η μουσική σύνθεση που προκύπτει, εξίσου αναπάντεχη με τη συνάντηση των δύο στοιχείων (Ταρώ-Οδύσσεια), οδηγεί τους μουσικούς και τους θεατές-μύστες σε προσωπικά μονοπάτια ονείρου περνώντας από διάφορα στυλ, εποχές και ηχοχρώματα.

Κάθε "τράβηγμα" δίνει στους ήρωες της Οδύσσειας διφορούμενους "χρησμούς", αντιμαχόμενους μεταξύ ηθικής και επιθυμίας, λογικής και συναισθήματος.

Ποια Ταρώ θα τραβήξει η Κίρκη; Η Πηνελόπη; Η Καλυψώ; Ο Τηλέμαχος;

Ο ίδιος ο Οδυσσέας; Και τι συμβουλή θα τους δώσουν οι κάρτες;».

Ταυτότητα της παράστασης

Σύλληψη - καλλιτεχνική διεύθυνση: Κατερίνα Φωτεινάκη

Λιμπρέτο: Παυλίνα Παμπούδη

Δραματουργία: Αγλαΐα Παππά, Κατερίνα Φωτεινάκη

Σκηνοθεσία: Αγλαΐα Παππά

Παίζουν:

Αγλαΐα Παππά: Αφήγηση

Αντης Σκορδής: Κιθάρες, κρουστά, φωνή, electronics

Κατερίνα Φωτεινάκη: Φωνή, κιθάρες, κρουστά

Παντελής Μάκκας: Live video art

Την παράσταση θα ανοίξει η Πειραματική Σκηνή Μήλου σε διδασκαλία της Καλλιρρόης Μυριαγκού, πάνω σε πρωτότυπο ποιητικό κείμενο της Παυλίνας Παμπούδη με θέμα την Οδύσσεια.

Φιλική συμμετοχή: Φιλιώ Λούβαρη, Καλλιρρόη Μυριαγκού

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Χρήσιμες πληροφορίες

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου.

Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

Πληροφορίες & προκρατήσεις: www.allofgreeceoneculture.gr

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μια ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή