Νέες ταινίες: Ο Σον Πεν και η Ντακότα Τζόνσον σε ταξί, μια απόδραση και μια μεγάλη ληστεία

Δέκα νέες ταινίες έρχονται απόψε στα σινεμά, τέσσερις εκ των οποίων είναι επανεκδόσεις

Σκηνή της ταινίας "Η μούσα του Μπονάρ"

@ Memento Distribution

Δέκα ταινίες καταλαμβάνουν από σήμερα τις θέσεις τους στα σινεμά με τις επανεκδόσεις να ξεχωρίζουν για ακόμη μια εβδομάδα. Ο Σον Πεν επανέρχεται ως ταξιτζής στη Νέα Υόρκη και στο πίσω κάθισμα έχει την Ντακότα Τζόνσον, ενώ η βιογραφία του Γάλλου ζωγράφου Πιερ Μπονάρ έχει το ενδιαφέρον της αν είστε από εκείνους που αρέσκονται να παρακολουθούν επί της μεγάλης οθόνης ερωτικά πάθη και φλογισμένες σχέσεις αλά γαλλικά. Αν ο σχεδιασμός και η εκτέλεση μιας μεγάλης ληστείας βρίσκεται στο κινηματογραφικό ραντάρ σας, το «The Killing: Το χρήμα της οργής» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ από το μακρινό 1956 θα σας ανταμείψει, ενώ στις αίθουσες θα βρείτε και το αγαπημένο του κοινού «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» με τους Τιμ Ρόμπινς και Μόργκαν Φρίμαν. Τέλος, η Γκρέις Κέλι, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Μπινγκ Κρόσμπι και ο Λούις Αρμστρονγκ συνιστούν μια απολαυστική παρέα στην «Υψηλή κοινωνία», επίσης από το μακρινό 1956.

Η ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΠΟΝΑΡ ***

(BONNARD: PIERRE & MARTHE)

ΓΑΛΛΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΜΑΡΤΕΝ ΠΡΟΒΟΣΤ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΣΕΣΙΛ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ, ΒΕΝΣΑΝ ΜΑΚΕΝ

Η ζωή και το έργο του ζωγράφου Πιερ Μπονάρ δίπλα στην σύντροφό του Μαρτ Μπονάρ με όλες τις φωτεινές και σκοτεινές στιγμές της κοινής τους πορείας.

Στο δεύτερο μέρος είναι που αυτή η ταινία βρίσκει ρυθμό και νόημα σε όσα θέλει να πει. Και ο Μαρτέν Προβόστ το κάνει στήνοντας σκηνές με βαρύτητα και ουσία στα λεγόμενά του.

ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΕΝΑ **1/2

(ZWEI ZU EINS)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 2024

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΝΑΤΙΑ ΜΠΡΟΥΝΚΧΟΡΣΤ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΣΑΝΤΡΑ ΧΟΥΛΕΡ, ΜΑΞ ΡΙΜΕΛΤ

Στις παραμονές της επανένωσης Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας, τέσσερις φίλοι βρίσκουν μεγάλες ποσότητες χαρτονομισμάτων αποθηκευμένα σε ένα τούνελ στην Ανατολική Γερμανία. Είναι πλέον πλούσιοι αλλά πρέπει να βρουν ένα τρόπο να τα ξοδέψουν καθώς σε λίγες ημέρες θα είναι άχρηστα.

Σατιρική κομεντί για την περίοδο της πτώσης του Τείχους και το πολιτικό σύστημα που κατέρρευσε αλλά χωρίς ιδιαίτερα καλές ιδέες στο σενάριο που επαναλαμβάνεται και δεν μπορεί να κάνει βήματα μπροστά.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ **

(SECOND TOUR)

ΓΑΛΛΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΑΛΜΠΕΡ ΝΤΙΠΟΝΤΕΛ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΣΕΣΙΛ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ, ΑΛΜΠΕΡ ΝΤΙΠΟΝΤΕΛ

Στις παραμονές του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο επικρατέστερος υποψήφιος τραυματίζεται σοβαρά από δολοφονική απόπειρα. Οι άνδρες της ασφάλειάς του θα τον φυγαδεύσουν στο αγρόκτημα του δίδυμου αδελφού του που δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ. Μαζί τους δύο δημοσιογράφοι που ανακαλύπτουν το παρελθόν του υποψήφιου προέδρου.

Αρκετά φλύαρη ταινία που θα ήθελε να σχολιάσει, εκτός των άλλων, το πολιτικό σύστημα αλλά το κάνει με τρόπο άστοχο και ανοικονόμητο.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

Μόνοι στη Νέα Υόρκη. Της Κρίστι Χολ με τους Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον

Νέα Υόρκη, Αεροδρόμιο JFK: Η Γκέρλι μπαίνει στο πίσω κάθισμα ενός ταξί, ενώ μπροστά στο τιμόνι βρίσκεται ο Κλαρκ, ένας ταξιτζής που κάνει αυτή τη δουλειά για πάνω από 20 χρόνια. Η διαδρομή ξεκινάει και καθώς οι δυο τους κατευθύνονται τη νύχτα προς το Μανχάταν, ξεκινούν την πιο απροσδόκητη συζήτηση.

Τύχη να σου πετύχει. Των Μαξίμ Γκοβάρ, Ρομέν Σοέ με τους Φαμπρίς Εμπουέ, Οντρέ Λαμί

Μία πιθανότητα στις 19 εκατομμύρια. Πιο πιθανό είναι να σε χτυπήσει μετεωρίτης παρά να κερδίσεις το λόττο. Για τους τυχερούς νικητές της ταινίας, το όνειρο μεταμορφώνεται γρήγορα σε έναν εκρηκτικό και ξεκαρδιστικό εφιάλτη.

Doraemon the Movie: Nobita's Earth Symphony. Κινούμενα σχέδια του Καζουάκι Ιμάι

Η μουσική είναι μέρος της καθημερινότητας μας, αλλά τι θα συνέβαινε αν εξαφανιζόταν; O Ντόρεμον, ο Νόμπιτα και οι φίλοι τους ξεκινούν μια νέα περιπέτεια για να επαναφέρουν τη μουσική και να σώσουν τον κόσμο.

Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (1994) ****. Του Φρανκ Ντάραμποντ με τους Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν

Ο τραπεζίτης Αντι καταδικάζεται σε ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της και στη φυλακή γίνεται καλός φίλος με τον συγκρατούμενό του, Ρεντ. Η άφιξη του Αντι στη φυλακή θα ανατρέψει τα δεδομένα και θα δώσει αυτό που λείπει εδώ και χρόνια από τον Ρεντ, την ελπίδα.

Δημοφιλέστατη, στο κοινό, ταινία που διαθέτει δυο πολύ όμορφες ερμηνείες που έδεσαν αρμονικά καθώς και μια στρωτή αφήγηση σε μια ιστορία περί ελπίδας ακόμα και στις πιο «στριμωγμένες» καταστάσεις.

The killing: Το χρήμα της οργής (1956) ****. Του Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τους Στέρλινγκ Χέιντεν, Κολίν Γκρέι

Μια ολιγομελής ομάδα ανδρών αποπειράται να κάνει μια μεγάλη ληστεία στον ιππόδρομο και τα πάντα είναι υπολογισμένα στο δευτερόλεπτο. Όμως η τύχη δεν είναι μαζί τους.

Στην τρίτη του ταινία ο Κιούμπρικ υπογράφει ένα απολαυστικό heist movie με νουάρ πινελιές, έξοχο σενάριο και γρήγορους ρυθμούς που βλέπεται απνευστί.

Υψηλή κοινωνία (1956). Του Τσαρλς Γουότερς με τους Μπινγκ Κρόσμπι, Γκρέις Κέλι, Φρανκ Σινάτρα, Λούις Άρμστρονγκ

Κυρία της υψηλής κοινωνίας που ετοιμάζεται να νυμφευθεί, δέχεται την ξαφνική επίσκεψη του πρώην συζύγου της και δύο δημοσιογράφων κουτσομπολίστικου περιοδικού, οι οποίοι ίσως της ανατρέψουν τα σχέδια στο διάστημα 48 ωρών, βοηθώντας την να συνειδητοποιήσει ποια είναι και ποιον αγαπά πραγματικά.

Η θυσία (1986) ****. Του Αντρέι Ταρκόφσκι με τους Ερλαντ Γιόζεφσον, Σούζαν Φλίτγουντ

Τα γενέθλια του Αλεξάντερ διακόπτονται από την είδηση πως ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει μόλις ξεκινήσει και η ανθρωπότητα βρίσκεται λίγο πριν τον ολοκληρωτικό αφανισμό της. Aν και άθεος, ο Αλεξάντερ θα προσφέρει στο Θεό την οικογένεια του, το σπίτι του ακόμη και τον μικρό του γιο προκειμένου να σωθεί ο κόσμος.

Σε επανέκδοση το κύκνειο άσμα του Αντρέι Ταρκόφσκι που τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ Καννών.